GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta kupta malaga tarifi: Kupta malaga tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta kupta malaga tarifi: Kupta malaga tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kupta malaga tarifi: Kupta malaga tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta günün tatlısı kupta malaga tarifi oldu. İzleyiciler kupta malaga malzemeleri ve yapılışı için araştırmalara başladı. Son günlerin favorisi malaga tatlısını bir de bu versiyonuyla denemek isteyenlere, işte kupta malaga nasıl yapılır sorusuna yanıt adım adım yapım aşamaları...

Gelinim Mutfakta kupta malaga tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Misafirlere farklı bir tatlı tarifi denemek isteyenler için vazgeçilmez olacak kupta malaga tarifi detayları hemen aşağıda...

KUPTA MALAGA MALZEMELERİ

1 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı süt

1 çay bardağı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt

Pastacı kreması için;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı margarin

100 gram beyaz çikolata

Üzeri için;

3 adet yerli muz

1 çay bardağı toz fındık

Çikolata sosu için;

200 mililitre krema

200 gram bitter çikolata

KUPTA MALAGA NASIL YAPILIR?

Öncelikle keki hazırlamaya başlayın. Keki için yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Ardından sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıvı malzemeleri ekledikten sonra çırpmaya devam ederek, unu, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyin. Keki 180 derecelik fırında pişirin.

Diğer yandan pastacı kreması için; sos tenceresine yumurta şeker ve sütü alarak karıştırın. Ardından nişasta ve vanilyayı da ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında margarin ve beyaz çikolatayı ekleyin. Margarin eridikten sonra ocağın altını kapatın.

Pişen keki kuplara ufalayarak ya da küçük küçük keseler paylaştırın. Üzerini süt ile ıslattıktan sonra pastacı kreması dökün ve tekrar kekten ufalayın. En üste kalan kremayı dökün.

Çikolata sosu için kremayı ve bitter çikolatayı kısık ateşte homojen bir kıvam alana kadar pişirin. Kupların üzerine çikolata sosunu dökün ve en üste muzları dilimleyip yerleştirin. Malaga tatlınızı kuplar soğuyunca servis edin. Afiyet olsun...

 

False