GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta kadayıflı dilber dudağı tarifi: Kadayıflı dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta kadayıflı dilber dudağı tarifi: Kadayıflı dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kadayıflı dilber dudağı tarifi: Kadayıflı dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kadayıflı dilber dudağı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Akşama tatlı hazırlığı yapmak isteyenler kadayıflı dilber dudağı nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan dilber dudağı tatlısını bu kez kadayıflı denemek isteyenlere, işte Gelinim Mutfakta kadayıflı dilber dudağı tarifi ve malzemeleri...

Farklı bir tatlı arayışında iseniz kadayıflı dilber dudağı, geleneksel tatlıya farklı bir tat katmak için tam size göre... Şerbeti sıcak dökmek ise bu tatlının püf noktası! Peki, kadayıflı dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta kadayıflı dilber dudağı tarifi detayları...

KADAYIFLI DİLBER DUDAĞI MALZEMELERİ

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

3 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta

3 çay kaşığı kabartma tozu

2.buçuk su bardağı un

İç dolgusu için:

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

3 damla limon suyu

KADAYIFLI DİLBER DUDAĞI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tereyağı ile unu kontrollü ekleyerek çok sert olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın.

Ceviz ve kadayıfı hamura döküp paylaştırın ve biraz bastırarak kapatın. Su bardağı ile kesip ortadan katlayın. Parça hamurları toparlayıp aynı işlemi tekrar yapın.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim

Diğer yandan şerbet için şeker ve suyu ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika orta ateşte kaynatın. Sıcak şerbeti fırından çıkan ılık tatlının üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra ters çevirin ve şerbetin iki tarafa da çekmesini sağlayalım.

Şerbet soğuduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

False