GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta içli köfte tarifi ve malzemeleri: İçli köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdlr?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta içli köfte tarifi ve malzemeleri: İçli köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdlr?

 Gelinim Mutfakta içli köfte tarifi ve malzemeleri: İçli köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdlr?

Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden içli köfte Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Yapımı özel bir maharet gerektiren içli köfte tarifi, usulüne uygun yapıldığında damak çatlatan bir lezzete dönüşür. Peki, içli köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, içli köfte tarifi ve malzemeleri...

İçli köfte hemen her yörede farklı şekillerde yapılsa da Türkiye’nin her yerinde çok sevilen bir lezzet. Tek başına bir ana yemek gibi servis edebileceğiniz gibi ara sıcak olarak da sofralarınızda bulundurabilirsiniz. Peki lezzetli içli köfte nasıl yapılır? İşte sevdiklerinize ikram edeceğiniz içli köfte tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İç harcı için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 adet kuru soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demet maydanoz

1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz

Tuz

Pul biber

Karabiber

İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanları ince ince doğrayın.

Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara kıyma ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyip birkaç dahika daha kavurun.

Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.

Soğumaya bırakılır.

İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.

Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğurun.

Daha sonra unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açın.

İç harcından biraz koyun ve şeklini verin.

Hepsine aynı işlem uygulanır.

Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartın.

Afiyet olsun.

False