GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi: Güveçte tas kebabı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi: Güveçte tas kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi: Güveçte tas kebabı nasıl yapılır?

Ekranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayan izleyiciler, güveçte tas kebabı tarifi için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı nasıl yapılır? İşte, lezzetli sunumuyla Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ve malzemeleri...

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden tas kebabı bu kez ağır ağır güveçte pişen lezzetiyle menülerinize geliyor. Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi kolay yapımı ve malzemeleri ile hemen aşağıda...

GÜVEÇTE TAS KEBABI MALZEMELERİ

500 gram kuzu kuşbaşı

5 adet arpacık soğan

5 diş sarımsak

2 adet patates

1 adet havuç

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı sıcak su

Kekik

Karabiber

Tuz

GÜVEÇTE TAS KEBABI NASIL YAPILIR?

Düdüklüde eti yumuşayacak ancak dağılmayacak kadar pişirin.

Havuç ve patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın.

Güveçte etleri ve sebze karışımını harmanlayıp tuz, arpacık soğanları ve karabiberi atın.

Üzerine sıcak suyla homojen bir kıvam verdiğini domates salçasını dökün ve folyo ile kapatın. 250 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun...

False