GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi: Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi: Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi: Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır?

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği hazırlığında olan izleyiciler bu hafif yaz menüsünü hazırlamak için çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi detaylarını araştırıyorlar. Peki, Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? İşte, tarifin detayları...

Kanal D ekranlarında haftaiçi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ile merak konusu oldu. Yapımı ve malzemeleri oldukça kolay olan çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi detayları..

ÇITIR TAVUK MALZEMELERİ

500 gram tavuk göğsü

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı yoğurt

2 adet yumurta

2 diş sarımsak

Tuz, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, kajun

Tavuk panesi için:

5 yemek kaşığı galeta unu

3 yemek kaşığı mısır unu

1,5 yemek kaşığı nişasta

1,5 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

Sıvı yağ

ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavukları iki parmak kalınlığında uzunlamasına kesin.

Baharatları tavukların üzerine ekleyip marine edin.

Diğer yandan derin bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpma teli ile karıştırın.

Sonra tavukları sosa batırıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

Kızartmadan önce; galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kasede karıştırın.

Marine tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartın.

Kızaran tavukları kağıt havlu serili servis tabaüına alıp hafif yağını çekmesini sağlayın.

Sonra servis için dilerseniz süzme yoğurt ve mayonezli, ya da salçalı ve ketçaplı bir sos hazırlayıp birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi: Çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır

MANTAR SALATASI MALZEMELERİ

500 gram kültür mantarı

1 defne yaprağı

2 adet limonun suyu

Sosu için:

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 demet maydanoz

MANTAR SALATASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle mantarları iyice yıkayın. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencerede varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölün.

Sosu için bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpın.

Haşlanmış mantarları bir servis tabağına alın. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirin. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyin. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

 

False