GeriMutfak Tüyoları Farklı bir lezzet... Surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Farklı bir lezzet... Surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

Farklı bir lezzet... Surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

Surf and turf, et ve deniz ürünlerinin aynı tabakta buluştuğu bir lezzet. Tercihe göre kalamar, deniz tarağı, karides veya ıstakoz kullanılabilir. Et olarak ise dana genellikle dana bifteği kullanılır ancak diğer et çeşitleri de eklenebilir. Sofranızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz, surf and turf'e bir şans verebilirsiniz. Peki surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

Surf and turf, hem besleyici ve doyurucu hem de şık bir görünüme sahip olduğu için genel olarak lüks restoranların menüsünde yer alıyor.

19. yüzyılın sonlarında Amerika'da, büyük porsiyonlarda ıstakoz ve bifteğin birleştirilmesi, "ıstakoz sarayları olarak bilinen gösteri restoranlarında" popülerdi ve 1920'lerde modası geçse de 1960'ların başında yeniden popülerlik kazandı. Surf and turf, dondurulmuş ıstakoz ve bifteği sembolize eder. Tempura adında özel bir sosla servis edilen bu istakoz ve kırmızı et tabağı, aynı zamanda karides ve mantar ile çeşitlendirilebilir.

Farklı bir lezzet... Surf and turf nasıl yapılır İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

SURF AND TURF TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet dana bonfile
16 adet şitake mantarı
4 adet jumbo karides
4 adet kaz ciğeri
4 adet deniz tarağı
2 çorba kaşığı bal kabağı
2 çorba kaşığı pancar
2 çorba kaşığı patates püresi
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Tempura sos için:

2 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

SURF AND TURF NASIL YAPILIR?

Eti tuzlayın ve ızgarada pişirin.

Pancar ve bal kabağını küp küp doğrayıp tereyağında soteleyin.

Ayrı bir tavada da kaz ciğerlerini pişirin.

Mantarları da kavurun.

Karides ve deniz tarağını tempura sosa bulayıp yağda pişirin.

Daha bonfileyi,üzerinde mantar ve kaz ciğeri ile bir servis tabağına alın.

Yanında da deniz tarağı ve karides ile patates püresi ve sotelenmiş sebze garnitürleri eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...

False