GeriMutfak Tüyoları EKMEK ÇANAĞINDA SOĞAN ÇORBASI TARİFİ 🍲: Fransız usulü ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

EKMEK ÇANAĞINDA SOĞAN ÇORBASI TARİFİ 🍲: Fransız usulü ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

EKMEK ÇANAĞINDA SOĞAN ÇORBASI TARİFİ 🍲: Fransız usulü ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Fransız çorbası ekmek çanağında soğan çorbası akşam yemeği arayışında olanlar için gündemdeki tariflerden biri oldu. Karamelize soğanla birlikte hazırlanan ve ekmek çanağında servis edilen soğan çorbası kışın şifalı tarifleri arasında yer alıyor. Peki, ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ekmek çanağında soğan çorbası tarifi ve yapılışı...

Gelinim Mutfakta ekmek çanağında soğan çorbası tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Fransız mutfağının geleneksel çorbalarından soğan çorbası mutfaklarınıza geliyor. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kruton ekmek dilimleriyle servis edebileceğiniz Fransız usulü soğan çorbası evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Peki, ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır? İşte ekmek çanağında soğan çorbası tarifi ve malzemeleri

SOĞAN ÇORBASI MALZEMELERİ

2 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 tepeleme yemek kasığı un

2 su bardağı et suyu

3 su bardağı su

Üzeri için;

Krokan ekmek

Kaşar veya parmesan peyniri

SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Soğanı da yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte sıvı yağda rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin.

Üzerine et suyunu ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin.

Servis için; küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirleri rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da peynirleri serpiştirip peynirler kızarana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun...

False