GeriMutfak Tüyoları Çoban payı tarifi: Gelinim Mutfakta çoban payı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çoban payı tarifi: Gelinim Mutfakta çoban payı nasıl yapılır?

Çoban payı tarifi: Gelinim Mutfakta çoban payı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta çoban payı tarifi ile sofralarımıza geliyor. Yapımı uğraştırıcı gibi görünse de lezzeti tüm uğraşlarınıza değecek çoban payı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta çoban payı tarifi ile izleyenlere lezzet şöleni yaşatıyor. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir tarif olan çoban payı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. PEki, Gelinim Mutfakta çoban payı nasıl yapılır? İşte, çoban payı tarifi ve malzemeleri...

ÇOBAN PAYI MALZEMELERİ

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patates harcı için:

  • 6 tane büyük haşlanmış patates
  • 1,5 su bardağı taze kasar peyniri rendesi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi rendesi

ÇOBAN PAYI NASIL YAPILIR?

Patatesleri soyduktan sonra dörde bölün ve tuzlu suda haşlayın.

Havuçları küp küp kesip bezelye ile ayrı bir suda on dakika kadar haşlayın.

Tavaya sıvıyağı alın ve küçük küçük doğradığınız soğanları, sarımsakları yağda rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çektikten sonra un ve suyu ekleyip beş dakika kadar kavurun.

Daha Sonra salça ve baharatları da ilave ederek kavurmaya devam edin.

Haşlanmış havuç ve bezelyeyi ekleyin, sürekli karıştırarak on dakika kadar pişirin.

Haşlanmış patatesleri süzüp püre haline getirn ve baharatları, tereyağı ve sütü ekleyerek blender'dan geçirin.

Borcama kıyma harcını yayarak dökün.

Son olarak kaşar rendesini patates püresine ekleyerek karıştırdıktan sonra kıymalı harcın üzerine püreyi yayarak dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve ilk sıcağı geçtikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

False