GeriMutfak Tüyoları Ankara Bazlama Kebabı tarifi: Bazlama kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ankara Bazlama Kebabı tarifi: Bazlama kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ankara Bazlama Kebabı tarifi: Bazlama kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Ankara bazlama kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Birbirinden başarılı yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri bazlama kebabı tarifi izleyici tarafından da merak edildi. Yapımı kolay, lezzetiyle sevdiklerinize güzel bir akşam yemeği alternatifi sunan Ankara bazlama kebabı nasıl yapılır merak edenlere, İşte, Gelinim Mutfakta Ankara bazlama kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

Ankaraya özgü bir lezzet olan bazlama kebabı misafirlerinize ve ev ahalisine sunabileceğiniz yöresel tatlar arasında yer alıyor. Bazlamasını evde hazırlayabileceğiniz gibi en yakın marketlerden de satın alabileceğiniz tarifimiz, kuşbaşı et ve sosuyla eşsiz bir yeme zevkine ulaştırıyor. Peki, Ankara bazlama kebabı nasıl yapılır? İşte, bazlama kebabı tarifi ve malzemeleri...

BAZLAMA KEBABI MALZEMELERİ

1 adet bazlama

600 gram dana kuşbaşı

3 yemek kaşığı çiçek yağı

4 adet domates

5 adet sivri biber

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

1 su bardağı domates suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı pul biber

BAZLAMA KEBABI NASIL YAPILIR?

Etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Yağını ekleyip yemeklik doğranmış soğanları ,biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Domatesleri de kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin.

Son olarak baharatları ve tuzunu da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

Bazlamayı kapak şeklinde dikkalice keserek içini etli harçla doldurun.

Üzerine dilerseniz kaşar rendesi serpiştirin ve kapak kısmını tekrar kapatın.

Salçalı sosunuzu tavada hazırlayın ve bazlamanın üzerine fırça yardımıyla dökerek yayın.

Bazlamanın kapağını kapattıktan sonra üzerine tekrar kaşar rendesi serpiştirip fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız bazlama kebabını dilimleyerek sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...

 

False