GeriMutfak Tüyoları 19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü özel 'Evde patlamış mısır tarifi'
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü özel 'Evde patlamış mısır tarifi'

19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü özel 'Evde patlamış mısır tarifi'

19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü mısır tarifi ve sinema keyfi ile başladı. Sinema gecelerinin olmazsa olmazı patlamış mısır evde de en az sinema salonlarındaki kadar lezzetli çeşit çeşit malzemeleriyle hazırlanabilir. Peki, evde patlamış mısır nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır patlamış mısır tarifi...

Dünya Patlamış Mısır Günü özel mısır tarifi lezizz okurları tarafından merak ediliyor. Evde mısır patlatmak isteyenlerin kullanabileceği çok farklı teknikler mevcut. Bunlardan ilki mikrodalga fırınlar. Dilerseniz mikrodalgada kullanılmak üzere hazırlanmış olan kağıt torbalardaki mısırları kullanabilirsiniz. Özel poşette satılan mısırların yağı ve tuzu önceden ayarlandığı için bu yöntem oldukça pratik. Tabii mısırlarınızı mikrodalgaya uygun bir kaseye koyduktan sonra da patlatabilirsiniz. Birkaç dakika içinde patlayan mısırların üzerine dilediğiniz kadar yağ ve tuz ekleyebilirsiniz.

EVDE PATLAMIŞ MISIR TARİFİ

Öncelikle ihtiyacınız olanlar derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır.

Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez. Ama tencerenizin tabanı ince değilse önce yüksek ısı ile tencerenin ısınmasını sağlamalı daha sonra orta ateşe alıp devam etmelisiniz.

Ocaktaki tencerenin içine yağı ve mısırları koyun. Bu adım çok önemli; mısırları ve yağı iyice karıştırın. Yağ kullanırken istediğiniz yağı kullanabilirsiniz. Ama tereyağı kullanırsanız mısırlarınız kararır. Yine de “Tereyağı kullanmak istiyorum” derseniz saf, arıtılmış olanları kullanarak kararmayı önleyebilirsiniz. En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.

Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun. Tuzunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını biraz daha açın. Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın. Mısırların patlama sesi kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın. Mısırların hareketi bitip sesleri kesilince ocaktan alın. Mısırları derin bir kaba dökerek hemen servis edebilirsiniz.

False