Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#SalepBu haftaki konuğum, seneler önce yardımına ihtiyacımız olduğu dönemlerde her telefonumuzu anında açan, sorularımızı bıkmadan cevaplayan, olmadık saatlerde rahatlıkla arayabildiğimiz, yardımsever, kendini geliştirmeye adamış idealist kötü gün dostum, bir kız çocuğu annesi, Adanalı diyetisyen İlkay Aydın... Hem yeni açacağı ofisini, hem de meşhur Bodrum tabağını konuştuk...
#1Muzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıÇeşit çeşit yemeklerin sıralandığı, tüm ailenin etrafında toplandığı sofralar bayramların en mutlu anları... Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü... Sevdiklerinize neler pişireceksiniz? Yazarımız Sahrap Soysal et yemeklerinin yanına bulgurun yakıştığını anlatıyor, beslenme uzmanı Berrin Yiğit hamurişi yerine bol bol salata yememizi öneriyor.
#Sahrap Soysalİshal, vücudun dengesini bozan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Genel olarak da birkaç gün içinde kendiliğinden geçen bir durumdur. Faka birkaç günden fazla sürerse farklı sorunların habercisi olabilir. Tedavi sürecinde de dikkat edilmesi birkaç nokta vardır. Peki ishal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İşte ishal nedenleri ve yetişkinlerde ishale iyi gelen yiyecekler...
#İshale Ne İyi Gelir?Doğduklarından itibaren insanların gelişimleri belirli bir yaşa kadar devam etmektedir. Özellikle ergenlik dönemindeki kişiler boylarını daha fazla uzatmak için çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Boy uzatmanın en hızlı ve en fazla nasıl olabileceği her bireyin merak ettiği püf noktalardır. Peki, boy nasıl uzar? Boy doğal yollarla uzar mı? Kaç yaşa kadar boy uzaması devam eder tüm detaylarıyla derledik.
#BoyT.C. Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” Projesi, dört yıl süren eğitimler ve ölçümlemeler sonucunda 12 bin 185 gencin katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, hareketsizlik ve diyabet konusunda farkındalık oluşması gerektiğini belirttiler.
#MebÇocuğunuzun yeme alışkanlıkları hakkında endişelenmeniz normaldir. Yemekle sağlıklı ilişki kurmak, çocukken yemek masasında başlayan ve ömür boyu süren bir yolculuk. Çocuklar büyüdükçe de yemek konusunda seçici olmaya başlar. Küçük bir çocuğa sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için birkaç ipucu.
#Çocuklarda BeslenmeMarketten aldığınız avokadolar iştahınızı açıyor ve hemen yemek istiyorsunuz ama yeterince olgunlaşmamış olduğunu görünce de hevesiniz kırılıyor değil mi? Hemen yardımınıza geliyoruz ve avokadoyu 2 dakika içinde olgunlaştırabilmenin yolunu açıklıyoruz. İşte "Neden benim aklıma gelmedi?" diyeceğiniz o ipucu...
#AvokadoPudra şekeri, fruktoz ya da mısır şurubu ile şeker ilavesi yapılan kuru meyveler, çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar, açıkta satılan kuru meyveler yerine paketli ürünler tercih edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Kuru meyve tüketiminde bir diğer önemli nokta ise, paket içeriğini okuyarak şeker ilavesi olmadığından emin olunan ürünlerin satın alınması. Öte yandan şeker ilavesi yapılan her kuru meyveyi tespit edebilmek pek mümkün olmasa da, özellikle kuru inciri tatlandırmak için kullanılan en yaygın maddenin, pudra şekeri olduğu iddia ediliyor.
#Kuru MeyveSon dönemde bolca çıkan yemek kitaplarından ikisi özel ilgiyi hak ediyor. İlki, şef Jale Balcı’yla seyahat yazarı Hande Çilek’in, okuru Akdeniz’den Kaliforniya’ya götüren ‘Tadında Yolculuk’u. İkincisi, Mehlika Babaoğlu’nun annesinin tarif defterinden yola çıkarak hazırladığı ‘Annem Böyle Pişiriyo’su. İkisinden tadımlık birer bölüm...
#Mango ÇilekSofraların vazgeçilmezi ekmek, insan yaşamında önemli bir enerji kaynağı olarak biliniyor. Ekmekten değil, katkı maddeli ekmekten uzak durulması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Jale Çatak, katkı maddelerinin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu söyledi. Çatak, sağlıklı ekmeğin evde nasıl yapılabileceğini anlattı.
#Tam Buğday Ekmeği“Kurban Bayramı” denilince akla ilk gelenlerden biri de birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanmış göz alıcı sofralar oluyor. Ancak bayramı bayram tadında ve sağlıklı geçirmek için bazı beslenme kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde pek çok sağlık sorunuyla karşılaşılabiliyor.
#Kurban Bayramıİstanbul'da oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, saatlerin ilerlemesi ile beraber, sahur vakitlerini Diyanet'in yayımladığı bilgiler doğrultusunda araştırmaya başladı. Sahur yemeğini yedikten sonra, niyet edecek olan İstanbul halkı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı imsakiye bilgilerini sorguluyor. Peki, İstanbul'da bu gece sahur saat kaçta yapılacak? İşte, il il sahur saatleri ve imsakiye bilgileri.
#RamazanRamazan ayında kilo nasıl verilir sorusu, ibadetlerini yerine getirirken aynı zamanda fiziklerini korumak isteyen birçok kişinin gündeminde yer aldı. Beslenme seçeneklerini doğru planlayarak kilo verme imkanından yararlanmak isteyen birçok kişi, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Peki, Ramazan ayında nasıl kilo verilir? İşte, uzmanlardan alınan bilgilere göre o detaylar
#RamazanBeyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün, Türkiye'de kişi başı yıllık ortalama hindi eti tüketiminin 600 gram olduğunu belirterek, "Özellikle yılın son haftasında yılbaşı spesiyali hindiye talep artıyor. Yılbaşı haftasında hindi eti üretimi, toplam üretimin yaklaşık yüzde 15'ini içeriyor" dedi.
#HindiTürkiye'nin farklı şehirlerinde anne-babalara çocuk yetiştirmenin sırlarının anlatıldığı “LC Waikiki Aile Buluşmaları” devam ediyor. Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt'un moderatörlüğündeki LC Waikiki Aile Buluşmaları'nın yedincisi 24 Kasım Cumartesi günü Eskişehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşecek.
#LC WaikikiTürkiye'nin farklı şehirlerinde anne-babalara çocuk yetiştirmenin sırlarının anlatıldığı “LC Waikiki Aile Buluşmaları” devam ediyor. Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt'un moderatörlüğündeki LC Waikiki Aile Buluşmaları'nın yedincisi 24 Kasım Cumartesi günü Eskişehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşecek.
#LC Waikiki Aile BuluşmalarıTürkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, kadın süt üreticilerini destekleyecek bir projeye imza attı. Muratbey, süt ve süt ürünleri sektörüne katkı sağlamak, süt üreticilerini desteklemek, kadınların süt üretimindeki varlığını kuvvetlendirmek ve kadının ekonomik açıdan güçlenmesini sağlamak adına Peynire Değer Katan Kadınlar projesini hayata geçirdi.