Son dönemde bolca çıkan yemek kitaplarından ikisi özel ilgiyi hak ediyor. İlki, şef Jale Balcı’yla seyahat yazarı Hande Çilek’in, okuru Akdeniz’den Kaliforniya’ya götüren ‘Tadında Yolculuk’u. İkincisi, Mehlika Babaoğlu’nun annesinin tarif defterinden yola çıkarak hazırladığı ‘Annem Böyle Pişiriyo’su. İkisinden tadımlık birer bölüm...
#Mango ÇilekPirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz bu tarifimize de bayılacaksınız! Yazın habercisi olan domatesi, pirinç ve karabiber ile buluşturarak lezzet şöleni yaratmaya ne dersiniz? Rengini ve tadını rendelenmiş domateslerden alan domates pilavı, adeta tüm pilav tariflerinin üstünde bir lezzet noktasına gelerek diğer pilav tariflerini unutturuyor. Mis kokulu domateslerle tarifimizi uygulamak için hemen mutfağa koşun!
#Mucize LezzetlerRamazan’da vücut metabolizmasının yavaşladığını, bayramda tatlı tüketimi ve eski düzene dönülmesiyle kilo alma tehlikesine dikkat çeken Beslenme Uzmanı Gizem Köse, bayramdan itibaren bazı beslenme değişiklikleriyle yeni bir başlangıç yapılmasının mümkün olduğunu söyledi. Köse, bayramda tatlı çikolata ve şekerin kontrollü tüketilmesini, hatta konuklara tatlı yerine meyve ve kuruyemiş ikram edilmesini de önerdi.
#Şeker BayramıRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikMakarnasını ısıtıp yeniden yedikten sonra hayatını kaybeden 20 yaşındaki Belçikalı öğrenci ile ilgili yayınlanan bir araştırma 'kızarmış pirinç sendromu'nu yeniden sosyal medyanın gündemine taşıdı. Kullanıcılar kalan yemeklerdeki gizli tehlikeyi öğrenince şoke oldu...
#Gıda ZehirlenmesiKocaeli, Marmara’nın doğu tarafında yer alan ve lezzetli yöresel yemeklere sahip bir şehirdir. Büyük bir şehir olmakta ve farklı yöresel lezzetleri de içerisinde yer alan bir yemek kültürü bulunmaktadır. Geçmişten bu güne kadar gelen ve özgün tatlara sahip olan yemekleri de bulunmaktadır. Yemeklerinin tarifleri ve pişirilme yöntemleri hala aynı şekilde yapılmaktadır. Kocaeli’nin tadılması gereken meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kocaeli YemekleriÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeSahurlarda çoğu zaman akşamdan kalma yemekleri yiyor veya masayı şarküteri ürünleri, peynir, zeytin ve reçelle donatıyoruz. Hatta mutlaka çay demliyoruz. Oysa bu tip beslenme bizi gün içinde daha çok susatır ve acıktırır. Ramazanda zorlanmadan oruç tutmak istiyorsanız tavsiyelerime kulak verin.
#SahurGüngören’deki Aziz Aspava, döneriyle efsaneleşmiş bir esnaf lokantası. Döneri bir acayip servis ediyorlar; yaygın sipariş şekli ‘pilav üstü kuru üstü döner’. İlk bakışta biraz yağlı gibi. Fakat herkes hemfikir ki lezzetini veren de, ikinci porsiyonu isteten de bu.
#GüngörenGirdiği her yemeğe lezzet katan sarımsağın siyahı olduğunu duymuş muydunuz? Beyaz sarımsağa göre çok daha faydalı olan siyah sarımsağı sarımsak kullanabileceğiniz her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Uzak Doğu ülkelerinde popüler olan, ülkemizde de yeni yeni tanınan bu lezzet kalp ve damar sağlığı açısından da oldukça faydalı. Peki siyah sarımsak nedir? Siyah sarımsak nasıl kullanılır? Cevabı aşağıda…
#Siyah SarımsakŞu kesin: “Fazla kilolu” olmak önemli bir sorun. “Obezite” çok mühim bir hastalık. “Kilo konusu”nun “estetik” veya “görsel” bir sorun, bir “hafifleme” tutkusu, bir “incelik” duygusu olmanın dışında “mühim” başka anlamları var. Ve şunu asla unutmayalım: Obezite dünyanın en yaygın hastalığı. İnsanlığın karşılaştığı en büyük “salgın hastalık” da “obezite” ve “fazla kilolu” olma hali. O halde sorunun cevabı net ve açık: Yeni bin yılın sağlık tehditlerinin ilk sırasında obezite var.
#Osman MüftüoğluHepimiz daraldık, gelecek endişesinden bunaldık. Bugün siyaset bilimlerini bir yana bırakıp, eski, dertsiz Pazar yazılarını hatırlatacağım. Çok eski yıllarda arada yaptığım gibi Bodrum’da beğendiğim mekânları yazacağım. Ve “Duyarsızlık, tuzu kuruluk, yüzeysellik” eleştirilerine de gayet hazırlıklıyım.
#Gülse BirselDers zilinin çalmasıyla birlikte, “Çocuğum okulda nasıl sağlıklı beslenecek?” sorusu da anne-babaların gündemine oturdu. Aslında okul döneminde sağlıklı beslenmenin ilk adımı aileden yani evdeki beslenme tarzından geçiyor. Uzmanlar “Çocuğunuza kahvaltıyı mutlaka öğretin” diyor.
#Çocuklarda ÖğrenmeBir ölçek anne özlemi, iki su bardağı nostalji ve alabildiğine sevgi... Kim özlemez ki analarımızın kendilerine özgü tariflerle yaptığı o tadına doyulmaz lezzetleri.. Peki ya kızları? Onlar ne öğrendiler bu mutfak muhabetlerinden? İşte size analar ve kızların geçmişten bugüne damıtılmış yemek tarifleri ve onların öyküleri. Oya Germen ve Ayşe Özyılmazel ile başlıyoruz bugün. Gerisi yolda…