Öğleni başka, akşamı başka

Bodrum Yarımadası’nın en eski yerleşim birimlerinden Gündoğan’da gündüzleri plaj, akşamları restoran olarak hizmet veren Mivara Luxury Resort & SPA’nın iskelesindeki Amanni, uluslararası ödüllü executive şef Koray Kibar yönetiminde damaklarda lezzet patlaması yaratıyor.

Haberin Devamı

Öğleni başka, akşamı başka

Amanni, Gündoğan Koyu’nun en güzel noktasında... En sıcak havalarda bile koyun kendine özgü hafif esen meltemiyle, doğal klimalı püfür püfür bir mekan.
 

GÜNDOĞAN son yıllarda Bodrum’un en sevilen ve hızlı büyüyen bölgelerinden biri... Bodrum Yarımadası’nın kuzeyinde, Yalıkavak ve Göltürkbükü arasında yer alan, merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Gündoğan, daha çok sessiz bir tatil arayanlar için kendine özgü doğası, güzel koyu, mandalina bahçeleri ve berrak deniziyle ünlü. Antik dönemdeki adı ‘Farilya’ olan Gündoğan, aynı zamanda yarımadanın en eski yerleşim birimlerinden. M.Ö. 4’üncü Yüzyıl’dan itibaren yerleşim izlerine rastlanan Gündoğan’da tarih turizmi unsurları olarak kaya mezarları, kiliseler ve yeldeğirmenleri dikkat çekerken, sörf turizmi de öne çıkıyor. Berrak denizi, balık lokantalarından oluşan sahili, şirin balıkçı kahvesi Gündoğan’ın ilk akla gelen unsurları olmakla beraber son dönemde konfor düzeyi yüksek lezzet mekanlarının da açıldığı gözlemleniyor. Bunlardan biri de Mivara Luxury Resort&SPA’nın iskelesindeki ‘Amanni’...

Haberin Devamı

Öğleni başka, akşamı başka

YEREL ÜRÜNLER DE KULLANILMIŞ
Gündüzleri plaj, akşamları şık bir restoran olarak hizmet veren Amanni, popülerliği hızla artan Gündoğan Koyu’nun kargaşasından uzak izole bir bölümde yer alıyor. Mekan, adını Romalılar tarafından M.Ö. 353-375 yılları arasında Gündoğan’a verilen ‘Vara’ ve İspanyolca ‘Benim’ anlamındaki ‘Mi’ kelimesinden alan ‘Benim Gündoğanım’ anlamındaki Mivara’da konaklayanlar haricinde dışarıdan misafir de kabul ediyor. Güne kahvaltı servisiyle başlayan Amanni gün boyu plaja uygun bir menü sunarken, akşamları keyifli bir restoran-bar atmosferine bürünüyor. Uluslararası ödüllü executive şef Koray Kibar yönetimindeki Amanni, 5 yıldır yerel ve uluslararası lezzetleri bir arada sunuyor. -Bana soracak olursanız, ‘geniş Akdeniz mutfağı’ demek daha doğru olur.- Güne kahvaltı servisiyle başlayan Amanni, 11.30-18.30 saatlerinde snack, 19.00-22.30 arasında da fine-dining menüsüyle unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor. Her üç öğünde de servis hızlı. Çalışanlar her daim güler yüzlü. Sunumlar hem şık, hem zarif. Sokak lezzetlerinden en üst seviyeye her lezzeti bulmak mümkün. Reçetelerine bambul, tilkişen, keçi körmeni, kenker, kuş yüreği, körek mantarı gibi Bodrum’un yerel ürünleri de koymuşlar. Tabii en kokulusundan mandalinayı da unutmamışlar!

Haberin Devamı

Öğleni başka, akşamı başka

TURİSTLER BU LEZZETE BAYILDI
Dediğim gibi, Amanni’de öğlen ve akşam olmak üzere iki ayrı menü var. Öğlen menüsünde çorbalar 3 çeşit: Fırınlanmış domates çorbası, belugalı mercimek çorbası ve ‘buz gibi’. Fiyat aralığı 7-8 euro. Ebe gümeci, ısırgan otu, cibes, nohut, buğday ve yoğurttan yapılan ‘buz gibi’, bu sıcak havalarda insana nefes aldırtıyor. Narenciyeli taze fasulye, Ege usulü enginar ve benim de tercihim olan vişneli yeşil elma sarmadan oluşan zeytinyağlılar 8 euro. Başlangıçlarda 8 alternatif söz konusu: Çıtır kalamar, Bangkok usulü acılı karides, Bodrum esintisi, falafel, karidesli avokado kasesi, içli köfte, çıtır tavuk parçaları ve patates kızartması (10-18 euro). Acı seviyorsanız Bangkok usulü karides ağzınıza layık. Bodrum esintisi ve içli köfte de iştah kabartıyor. 9-15 euroya sunulan salatalar, keçi peynirli brule, avokado, somon, Bodrum Çingen, yaban mersinli & karabuğday, Sezar ve Şefin Mivara olmak üzere 7 çeşit. Keçi peynirli brule ve yaban mersinli&karabuğday denenmeyi hak ediyor. Burger olarak klasik, dana bacon, crispy tavuk, cheddar mantar, Mivara, atom kokoreç, fish&chips, Anadolu ve dürüm sunuluyor (13-19 euro). Atom kokoreç tek kelimeyle müthiş!

Haberin Devamı

Öğleni başka, akşamı başkaUluslararası ödüllü executive şef Koray Kibar yönetimindeki Amanni, gurme menüsü ve imza lezzetleriyle dikkat çekiyor.

 

SOKAK LEZZETLERİ UNUTULMAMIŞ
Ana yemekte seçenek zengin... İsterseniz ev yapımı köfte, isterseniz patlıcan ezmeli mini ev yapımı köfte yiyebilir; isterseniz dana lokum, isterseniz Ege usulü yoğurtlu kebap sipariş edebilirsiniz. İsterseniz de dana-tavuk şinitzel, teriyaki soslu somon şiş, ızgara levrek ve ızgara yedi baharatlı tavuk göğsü söyleyebilirsiniz (18-24 euro). Ben seçimimi sonuncusundan yaptım. Yedi ayrı baharatı da damağımda derinden hissettim. Amanni’de makarna severler için spagetti pomodoro e basilico, mini köfteli sphagetti, penne arabiatta, fettuchini alfredo, karışık mantı, kızarmış mantı, patlıcan rigatoni, glutensiz veya kepekli makarna ile noodle var. Fiyatlar 11-14 euro arasında değişiyor. İtiraf etmeliyim ki bir kısmı bana yabancı. Ama Türk mutfağının baş tacı olan patlıcanla yapılan rigatoni bir efsane. Fırından lezzetlere gelirsek... Lahmacun, Mivara lahmacun, pide, margarita, al funghi, Anadolu, peperoni, pizza veggie, quattro formaggi ve al tonno (9-15 euro) sizi bekliyor. Her yaz sezonunda Bodrum’da lahmacun fiyatlarının konuşulduğundan bahisle lahmacundan uzak durduğumu söylemeliyim! Sokak lezzetlerini sevenler için hot dog, İzmir kokoreç dürüm, acılı tavuk kanatları, fried chicken tenders, fish&chips ve Meksika usulü taco hazırlanmış (11-15 euro).

Haberin Devamı

Öğleni başka, akşamı başka

VEJETARYENLER İÇİN ÖZEL MENÜ
Vejetaryenler de unutulmamış. Onlar için de fırınlanmış domates çorbası, belugalı mercimek çorbası, narenciyeli taze fasulye, Ege usulü enginar, vişneli yeşil elma sarma, falafel, avokado salatası, yaban mersinli&karabuğday salata, Bodrum esintisi, sebzeli noodle, spagetti podomora e basilica ve penne arabiattadan oluşan bir menü oluşturulmuş. O da 7-12 euro. Tatlı olarak sufle ve katmer ikram ediliyor (12 euro). “Peki, çocuklar için ne var?” derseniz, başlangıç alternatifleri şöyle: Mercimek çorbası, sebze çorbası, mini Sezar salata, patates püresi, patates kızartması ve kase yoğurt (4-9 euro). Ana yemek olarak ise ızgara balik fileto, dürüm, çıtır tavuk kanatları, noodle, mini hamburger, mini cheeseburger, mini crispy chicken burger, yıldız sosi tabağı&patates cips, nuggets&patates cips, köfte&pilav, mantı, hot dog, spagetti, mini köfteli spagetti, mini pizza, mini pide, pilav (4-16 euro).

Haberin Devamı

Öğleni başka, akşamı başka

DENİZ KENARINDA KEYİFLİ GECE
Amanni’nin akşam menüsünde ise çorba olarak ya trüf yağlı yaban mantarları ya da krema köpüğü ile ıstakoz çorbası sunuluyor (10-13 euro). Zeytinyağlılar öğlen menüsüyle aynı. Ev yapımı mezelerde atom, manj, şefin balık dörtlüsü, enginarlı gambilya fava, Girit meze, deniz börülcesi, füme kaburgalı humus (8-12 euro) seçenekleri dikkat çekiyor. Başlangıçlarda öğlenden sadece çıtır kalamar ve karidesli avokado kasesi var. Bunlara; karides güveç, ızgara ahtapot, dana carpaccio, arancini, mantar dolması ve felafel (11-19 euro) eklenmiş. Ispanak, fesleğen, cherry domates, zeytin, sarımsak ve peynir 6’lısından yapılan mantar dolma deyim yerindeyse 10 numara 5 yıldız! Salatalar da sil baştan: Taze enginar, kuşkonmaz ve avokado roka parmesan, renkli domates, gavurdağı, kinoa tabule ve Yunan salatası (12-14 euro). Ev yapımı tagliatelle di mare, spagetti puttanesca, mella, mac@cheese, lazanya, 4 mantarlı risotto, karides ve deniz tarağı risotto, Ege oltu ve İzmir tulum peynirli risottodan oluşan makarnalar 14-26 euro arası. Ana yemekte kuzu incik, süt daha bonfile, Mivara barbekü, ızgara organik tavuk, dana yamak, ossobuca alla milanese, dana asado, pazı yaprağına sarılı deniz levrek, somon glaze, barbun tavadan oluşan zengin bir alternatif söz konusu (20-44 euro). Tatlılar da öğlenle aynı: Sufle ve katmer (10-12 euro). Kırmızı et seviyorsanız cevizli köy eriştesi, siyah sarımsak ve ballı teriyaki soslu dana asado isabetli bir seçim. Eğer siz de benim gibi balıkçıysanız pazı yaprağı, zeytin tapenade ve ızgara kuşkonmazdan oluşan pazı yaprağına sarılı deniz levreği ağzınızda lezzet patlaması yaratıyor.

Öğleni başka, akşamı başka

 

 

Yazarın Tüm Yazıları