kümes hayvanları haberleri sayfasında kümes hayvanları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1051 kümes hayvanları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tavuk ve hindi, biyolojik değeri bakımından yumurta proteinlerinden sonra gelen en değerli et proteini özelliğine sahiptir. Proteinler; hücre ve dokuların oluşmasını, büyüme ve gelişmeyi sağlarlar. Aynı zamanda vücut kaslarının ve organlarının gelişiminde, dokuların yenilenmesinde ve çocukların beyin gelişiminde çok önemli görevlerde yer alırlar. 100 g tavuk veya hindi etinde yaklaşık 20 gr protein bulunur.
#Kümes HayvanlarıTüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş, baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi: “Bir gıdanın kimin tarafından üretildiğinin ve resmi kontrollerden geçtiğinin bilinmesi lazım. Hangi tarihte üretildiği, son kullanım tarihi, içinde ne bulunduğu, üreticinin bakanlığa kayıtlı olup olmadığını, yani bir ürünün etiketini okumayı bilmemiz gerekiyor.
#SağlıkOrganik adıyla satılan sebzeler, meyveler, meyve suları, yağlar, yumurtalar ve daha birçok besin son yıllarda çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Hatta artık semtlerde kurulan ‘organik pazarlar’ bile var. Öte yandan organik ürünler diğerlerine göre daha pahalıya mâl oluyor. Peki daha yüksek fiyat etiketi daha fazla sağlık faydalarını da beraberinde getiriyor mu? Organik gıdalar gerçekten daha mı besleyici?
#Organik Ürünlerİnme genelde ileri yaştaki yetişkinleri etkileyen bir durum olarak görülse de gençler arasındaki yaygınlığı gittikçe artıyor. Son dönemin en gözde beslenme uzmanlarından Dr. Tim Spector biri de henüz genç denebilecek yaşta yüksek tansiyon sonucu inme yaşadı. Spector tansiyonunu düşürmek için uyguladığı iki basit ama etkili stratejiyi anlattı.
#SağlıkTavuk ve hindi, dünya genelinde en yaygın olarak tüketilen kümes hayvanları arasında yer alıyor ve sağlıklı beslenme açısından önemli protein kaynakları olarak öne çıkıyor. Ancak bu iki et türü, besin değerleri, yağ ve kolesterol içeriği gibi birçok açıdan karşılaştırıldığında farklılıklar gösteriyor. Peki hangisi daha sağlıklı?
#SağlıkVietnam'da son yılların en şiddetli fırtınasında 197 kişi öldü. Süper Tayfun Yagi sebebiyle on binlerce ev sular altında kaldı. Şiddetli fırtına, Tayland'da da endişelerin artmasına neden olurken başkent Bangkok olmak üzere 48 eyalette şiddetli yağış ve ani sel uyarısı yapıldı.
#Süper Tayfun YagiDüzce'de, mahallelinin bir evde sokak ve kümes hayvanları ile yaşayan ailenin yıllardır çöp biriktirdiği ihbarı üzerine adrese giden belediye ekipleri, 5 gün süren çalışmayla evden 42 kamyon çöp çıkardı. Bakımevine alınan anne, baba ve zihinsel engelli 3 çocuğuna sosyal ve psikolojik destek verilecek.
#DüzceSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin “Vakayla ilgili ayrıntılar, özellikle temaslılarla ilgili yapılan takipler, henüz daha sonuçlanmış değil. İlk sonuçlanan raporlarda temaslılarda benzer bir virüsün varlığına dair testler negatif çıkmış. Dolayısıyla insandan insana bulaştığına dair bir bilgi yok. Gripten korunmak için ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmamız gerekiyor. Anormal bir durum görmüyorum” dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin “Vakayla ilgili ayrıntılar, özellikle temaslılarla ilgili yapılan takipler, henüz daha sonuçlanmış değil. İlk sonuçlanan raporlarda temaslılarda benzer bir virüsün varlığına dair testler negatif çıkmış. Dolayısıyla insandan insana bulaştığına dair bir bilgi yok. Gripten korunmak için ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmamız gerekiyor. Anormal bir durum görmüyorum” dedi.
#Tevfik ÖzlüSalmonella virüsü, son günlerde meydana gelen vakalardan dolayı merak konusu. İshal, ateş, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren Salmonella bakterisi, çeşitli şekillerde insana da bulaşıyor. Salmonella, gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri türüdür. Bu bakteri, çiğ veya yeterince pişirilmemiş et, kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri, meyve ve sebzeler dahil olmak üzere çeşitli gıdalarda bulunabilir. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella öldürür mü? İşte, salmonella belirtileri ve tedavisi
#Salmonella NedirÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeNisanda tüketici enflasyonu aylık bazda yüzde 3.18, yıllık bazda yüzde 69.80 oldu. Enflasyon verilerinin öngörüleri doğrultusunda geliştiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak” yorumunu yaptı.
#NisanTüketicinin mart ayı enflasyonu beklentilerin altında yüzde 3.16 oldu. Yıllık bazda ise tüketici enflasyonu yüzde 68.50 olarak gerçekleşti. Ana harcama gruplarına bakıldığında en yüksek aylık artış yüzde 13.08 ile eğitimde oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız” mesajını verdi.
#Mehmet ŞimşekSatın aldığımız paketli gıdaların üzerinde 'tüketici sembolleri' olarak bilinen birtakım işaretler vardır. Bunlar tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanır ve o ürün hakkında bilgi verir. Bu işaretlerden biri de son günlerde sosyal medyada karşımıza sıklıkla çıkan 'Radura’ işareti. 'Bu işareti gördüğünüzde o üründen uzaklaşın' paylaşımlarını görenler işin aslını merak ediyor. Işınlama işlemini temsil eden bu işaretin olduğu gıdaların tüketimi sağlığımız için zararlı mı? Bu ürünler radyasyon mu içeriyor? Işınlama besin değerlerini düşürür mü? Aklımıza takılan tüm bu soruların yanıtlarını konunun uzmanlarından dinledik.
#SağlıkDünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı son rapora göre ‘sessiz katil’ olarak adlandırılan yüksek tansiyon, tüm ülkelerde alarm verici boyuta ulaştı. Rapora göre her üç kişiden biri tansiyon hastası ve bunların yüzde 80’i etkili tedavi görmüyor. Peki yüksek tansiyon neden bu kadar arttı? Hastalığın ülkemizdeki seyri nasıl? Artık gençlerde de yüksek tansiyon görülüyor mu? DSÖ’nün verileri ışığında konuyu uzmanlarla masaya yatırdık…
#SağlıkMakarnasını ısıtıp yeniden yedikten sonra hayatını kaybeden 20 yaşındaki Belçikalı öğrenci ile ilgili yayınlanan bir araştırma 'kızarmış pirinç sendromu'nu yeniden sosyal medyanın gündemine taşıdı. Kullanıcılar kalan yemeklerdeki gizli tehlikeyi öğrenince şoke oldu...
#Gıda ZehirlenmesiTavuklar özellikle gıda sanayi için oldukça önemli hayvanlardır. Gıda sanayinin temelini oluşturan etleri, protein deposu olarak bilinen yumurtası ile insan yaşamı için önemli olan tavukların beslenmelerine de yetiştiricileri tarafından dikkat edilmektedir. Tavuk ne yer? Tavuklar nasıl beslenir ve en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tavuk Ne Yer?Enflamasyon, iltihaplanma ya da yangı gibi isimlerle de karşımıza çıkan inflamasyon, ‘modern yaşamın belası’ olarak nitelendiriliyor. İnflamasyonla savaşta gıda takviyelerinden beslenme ve egzersiz önerilerine pek çok yola başvuruluyor. Peki ama iltihaplanan şey tam olarak nedir, neden olur ve bu her zaman kötü bir şey midir? Ne zaman ve nasıl müdahale etmek gerekir? İşte 2023'te sağlık gündeminin en sıcak konusu haline gelen inflamasyon hakkında merak edilen tüm detaylar...
#İnflamasyonMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tarım alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla tarım liselerini yeniden yapılandırdıklarını söyledi. Bakan Özer, tarım alanında eğitim verilen okul sayısının 2020 yılına göre yüzde 100 artışla 72’den 144’e ulaştığını açıkladı.
#Millî Eğitim BakanlığıBuzdolabınızda milyonlarca bakteri bulunduğunu ve bunların pek çok hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Evdeki en temiz noktalardan biri olduğunu düşündüğümüz buzdolabı yaklaşık 1,8 milyon bakteri barındırıyor. Peki bu bakteriler hangileri? İnsan sağlığına etkileri neler? Uzmanlarla konuştuk...
#Sağlık