Manisa'da kırmızıya dönen Nif Çayı'na iki noktada kamyondan atık döküldüğü belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce sudan alınan numunelerle ilgili inceleme sürerken kamyon ve şoförün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
#ManisaTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'ndeki yoğun kirliliği ve deniz marulu istilasını görüntüledi. Körfezde atık suların engellenmesi ve beton kanalların yeniden topraklaştırılması gerektiğini belirten Kesici, "Kıyılar ve deniz içi adeta marul tarlasına dönüşüyor" dedi.
#İzmir KörfeziTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'ndeki yoğun kirliliği ve deniz marulu istilasını görüntüledi. Körfezde atık suların engellenmesi ve beton kanalların yeniden topraklaştırılması gerektiğini belirten Kesici, "Kıyılar ve deniz içi adeta marul tarlasına dönüşüyor" dedi.
#Deniz MaruluKirliliğe bağlı olarak deniz suyundaki azot ve fosfor miktarının artmasıyla meydana gelen ve geçen ayın başında İzmir Körfezi'nin kuzey ve güney kıyılarında ortaya çıkan deniz yosunu (ulva), temizlik çalışmalarının ardından yeniden yayılarak sahil kesimini yeşile bürüdü. Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ise öldüklerinde kötü kokuya neden olan deniz yosunlarının sudan çıkarılıp imha edilmesi gerektiğini ancak bunların üremesine yol açacak şartları ortadan kaldırmanın daha çok önem taşıdığını söyledi.
#İzmir KörfeziİZMİR'in Konak ilçesinde yol yapım çalışması sırasında İZSU borusunun patlaması sonucu çamurlu suyun aktığı Körfez’de, dün gri renge bürünen denizin bugün temiz olduğu, eski halini aldığı görüldü. Mahalle sakinleri, ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını, korktuklarını ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.
#İzmirİZMİR Körfezi'nin farklı bölgelerinden çekilen su altı fotoğraflarında ilk kez farklı bir 'boru kurdu' türüne rastlandı. Temiz denizleri seven boru kurtlarının bu büyüklük ve renkte olan bir türünün ilk kez görüntülendiğini belirten Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yunga, "İzmir Körfezi'ndeki kirlilik azaldığı için yaşama ve çoğalma şansı bulmuşlar. Bu dikkate değer ve sevindirici bir durum" dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nün son raporu da Körfez'deki iyileşmenin devam ettiğini ortaya koydu.
#İzmir Körfeziİzmir Körfezi’nin kaplayan deniz marullarının zehirlenmeye yol açabileceği uyarılarına açıklık getiren Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baha Büyükışık, “Deniz marulları insanları zehirlemiyor, denizde çoğalabilen tek hücreli bitkilerin bir kısmı zehir içeriyor. Körfezimizde de zararsız algler var. Riskli bir durum yok herkes rahatlıkla sahilde yürüyebilir, herhangi bir problem yok” dedi.
#İzmir Körfeziİzmir Körfezi'nde saat 08.13'te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin bugün saat 08.13’te yerin 16.98 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Deprem, İzmir, Manisa ve çevre il, ilçelerde hissedilirken, 08.30'da aynı bölgede 3.9 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.
#İzmirManisa'da kırmızıya dönen Nif Çayı'na iki noktada kamyondan atık döküldüğü belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce sudan alınan numunelerle ilgili inceleme sürerken kamyon ve şoförün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
#ManisaTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'ndeki yoğun kirliliği ve deniz marulu istilasını görüntüledi. Körfezde atık suların engellenmesi ve beton kanalların yeniden topraklaştırılması gerektiğini belirten Kesici, "Kıyılar ve deniz içi adeta marul tarlasına dönüşüyor" dedi.
#İzmir KörfeziTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'ndeki yoğun kirliliği ve deniz marulu istilasını görüntüledi. Dr. Kesici, "Deniz marullarının aşırı üremesi sonucu oluşan oksijen azlığı, hava ve suyun iyice ısınmasıyla salyalaşma-müsilaj sorunu ortaya çıkaracaktır. Şimdiden körfezin birçok kesiminde küçük kümeler halinde de olsa deniz salyasına rastlanılmaktadır" dedi.
#Deniz MaruluTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'ndeki yoğun kirliliği ve deniz marulu istilasını görüntüledi. Körfezde atık suların engellenmesi ve beton kanalların yeniden topraklaştırılması gerektiğini belirten Kesici, "Kıyılar ve deniz içi adeta marul tarlasına dönüşüyor" dedi.
#Deniz Marulu