İstanbul Ticaret Üniversitesi
İstanbul Ticaret Üniversitesi Haberleri
İstanbul Ticaret Üniversitesi 12 öğretim üyesi alacak! İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi ilanı detayları...
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alım ilanı yayınladı. İlana göre üniversiteye 12 öğretim üyesi alınacak. İlana ve başvuru sürecine ilişkin detaylar Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr adresinde yer aldı.
' Hayata Dokunan Adam' Kayıhan Güven’ hayatını kaybetti
2011 yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğretim görevliliği yapan Kayıhan Güven hayatını kaybetti. Marmara Üniversitesi’nde üç defa ‘Yılın Hocası’ ödülüne layık görülen Güven, ayrıca öğrencileriyle birlikte 30’a yakın fotoğraf sergisiye ve birçok kitaba imza atmıştı. Kayıhan Güven’in vefat haberini sosyal medyadan paylaşan öğrencileri ve meslektaşları yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.
Kayıhan Hoca hayatını kaybetti
Gazeteci ve akademisyen Kayıhan Güven 68 yaşında hayata veda etti. Bir çok üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan pek çok yayının kurucusu olan Güven çok sayıda iletişimci yetiştirdi.
Begüm Öner kimdir nereli kaç yaşında? İşte, Begüm Öner dizileri ve filmleri
Begüm Öner özel hayatı ve yer aldığı projeler ile belirli dönemlerde adından söz edilen ünlüler arasında yer alıyor. Son dönemde Seksenler dizisi ile öne çıkan Begüm Öner, Mandıra Filozofu, Kocan Kadar Konuş gibi filmlerde de rol aldı. Rol aldığı Seksenler dizisindeki oyuncu arkadaşı Ceyhun Fersoy ile evlenen Begüm Öner, oyunculuk kariyerini sürdürüyor. Peki, Begüm Öner kimdir nereli kaç yaşında? İşte, Begüm Öner dizileri ve filmleri
Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Günümüzde mekatronik mühendisliği bölümü yaygın olarak tercih edilen bir meslek dalıdır. Mekatronik Sistemler Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
Endüstri Ve Sistem Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Uzun yıllardır endüstri çağında yaşadığımız için, sürekli olarak ortaya endüstri ile ilgili iş alanları ortaya çıktı. Bugün de hala çıkmaya devam ediyor. Endüstride sistemler üzerine çalışacak mühendisler yetiştirebilmek için üniversitelerde bununla ilgili bölümler açılıyor. Endüstri ve Sistem Mühendisliği de bu bölümlerden biri. Peki, nedir bu Endüstri ve Sistem Mühendisliği? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
Uluslararası Ticaret Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Uluslararası ticaret bölümü üniversite tercih döneminde en çok araştırılan bölümler arasında yer almaktadır. Uluslararası ticaret bölümü aynı zamanda ek tercih döneminde de tercih edilen ve eğitim süresi 4 yıllık olan bir bölümdür. Uluslararası ticaret bölümü ile ilgili geçtiğimiz hafta yoğun bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalar neticesinde bölüm hakkında tercih döneminde bilgi edinmektedirler. Uluslararası ticaret bölümü ülkemizde pek çok üniversitede yer alan bir bölüm olmakla birlikte bu bölümün dersleri ve bölümden mezun olunca ki iş olanakları da merak edilen bir diğer detaylardandır. Uluslararası ticaret bölümü hem yabancı dil hem de Türkçe olmak üzere eğitimi verilen bölümler arasındadır. Peki, uluslararası ticaret bölümü nedir? Uluslararası ticaret bölümünden mezun olanlar ne iş yapmaktadırlar? Uluslararası ticaret bölümü hangi üniversitelerde yer almaktadır? Uluslararası ticaret bölümü dersleri ve iş imkanları nelerdir? İşte uluslararası ticaret bölümünde dair bütün merak edilen detaylar.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Meslek seçimi yaptıktan sonra bu konuda iyi bir eğitim alınmalıdır. Özellikle de son yıllarda görsel iletişim tasarımı bölümü ilgi görüyor. Görsel iletişim tasarımı bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bankacılık Ve Finans Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Finans ve bankacılık bölümü dört yıllık bir lisans programıdır. Bu bölüm içerisine eğitim alacak olan kişiler ağırlıklı olarak finans veya bankacılık gibi eğitimler görecektir. Bununla beraber bu kişiler tamamen bulundukları sektöre faydalı olması için nitelikli bir şekilde eğitilmektedir. Sizler için bankacılık ve finans bölümü hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
Bankacılık Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Bankacılık ve para ile ilgilenen kurumlar artık hayatımızın merkezinde yer alıyor. Bu nedenle bankacılık bölümü her geçen gün daha çok ilgi görüyor ve öğrenciler tarafından daha çok tercih ediliyor. Tercih sürecinde olan öğrenciler için bu yazımızda Bankacılık nedir? Bankacılık Bölümü mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
"Dijital Dünyada Ekonomi ve İş Ahlakı" masa yatırılacak
Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nin beşincisi "Dijital Dünyada Ekonomi ve İş Ahlakı" temasıyla 7 Kasım'da çevrim içi gerçekleştirilecek.
İKO'dan nitelikli eleman için iş birliği
İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), dünyada büyük kabul gören ustalıkta "Kapalıçarşı ekolü"nü gelecek kuşaklara taşımak ve bilgisayar destekli mücevher tasarımı eğitimleri için İstanbul Ticaret Üniversitesi ile protokol imzaladı.
Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu gerçekleşti
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na ilişkin, “Bu etkinlik için geliştirdiğimiz e-ticaret platformunda, binlerce Türk ve Afrikalı iş insanı sanal ortamda iş yapma imkanına sahip oluyor.” dedi.
Toplu ulaşımda korona önerisi: Kademelendirilmiş mesai...
Koronavirüs sürecinde son aylarda toplu ulaşım araçlarında yoğunluğun artmasının ardından uzmanlar, kademelendirilmiş mesai tavsiyesinde bulundu.
Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açıldı
Siber güvenlik alanında eğitim verecek olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için tanıtım toplantısı ve iş birliği protokolü imza töreni yapıldı. Törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Gözümüzün nuru çocuklarımız, bu okulda aldıkları eğitim sayesinde dijital varlıklarımızı yerli ve milli imkanlarla koruyacaklar” dedi.
Küresel İslami finans varlıklarının değeri 3 trilyon doları aşabilir
Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Necdet Şensoy "İslam bankalarının küresel hacminin 2024 yılında 2 trilyon 175 milyar dolara, küresel toplam İslami finansal varlıkların ise 3 trilyon 400 milyar dolara ulaşması bekleniyor" dedi.
Kamu ve özel sektör el ele verirse Türkiye pandemi krizini fırsata çevirebilir
İstanbul Ticaret Üniversitesi akademisyenlerinin Covid-19’a ilişkin hazırladığı yeni raporda, Türkiye’nin krizlere karşı artık dirençli olduğu, pandemi sürecinde de Avrupa’nın üretim üssü olmayı hedeflemesi gerektiği belirtiliyor. Bunun için kamu ve özel kesimin el-ele vererek akıl ve güç birliği yapması gerektiğine vurgu yapan raporda Covid-19 pandemisine karşı ve sonrasında alınacak tedbirleri belirlemek, koordine ve takip etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı’nda ‘Pandemiye Karşı Önlemler, Planlama ve Koordinasyon Birimi’ oluşturulması da öneriliyor.
Robotim Projesi hayata geçiyor: İKA ve İHA'larda yeni dönem
Türk savunma sanayisi tarafından yürütülen Robotim Projesi ile insansız kara (İKA) ve hava (İHA) araçlarının etkinliği yeni teknolojilerle daha da artırılacak, operasyonel kabiliyetler üst düzeye çıkarılacak.
Yaşlılığa hazırlık çok daha erken başlamalı
‘Mutlu Yaşlanmak’ adlı yeni kitabını yayımlayan Prof. Dr. Haluk Yavuzer bunun formülünü, ‘yaşama sevincini yitirmemek, geçen yıllarını yaşama katkı sağlayan artı bir değer olarak görmek, yeni uğraşlar bularak kendini yenileyebilmek’ olarak açıklıyor.
Begüm Öner kimdir nereli kaç yaşında? Begüm Öner hangi dizilerde ve filmlerde oynadı?
Oynadığı diziler ve filmler ile dikkatleri üzerine çeken Begüm Öner, son günlerin araştırılan isimleri arasında yer alıyor. Şu ana kadar birçok dizi ve filmde rol alan Begüm Öner, Seksenler dizisindeki rol arkadaşı Ceyhun Fersoy ile evlenmiştir. Peki, Begüm Öner kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, o konu isim hakkında detaylı bilgiler
Son dakika... YÖK duyurdu! Öğrencilere 6 GB ücretsiz internet...
YÖK'ten yapılan son dakika açıklamasında üniversite öğrencilerine uzaktan eğitime destek için 6 GB internet ücretsiz verileceği bildirildi.
Corona Virüsten bayıldığını söylüyordu! İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık
İstanbul Fatih'te Corona Virüs nedeniyle baygınlık geçirdiğini söyleyerek vatandaşlardan para talep ettiği iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.
Direksiyonda WhatsApp’a son verin
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otobüs firmalarını “Sıkıyönetim ilan ediyoruz. Ya kurallara uyarlar ya da her 3 ayda bir en güvensiz 3 otobüs şirketini açıklarız. Bu kadar basit. Onun için dikkat etmeliler. Bu millet canını yolda bulmadı” diyerek uyardı.
Son dakika haberler... Bakan duyurdu: Ya kurala uyarlar ya da her 3 ayda bir güvensiz otobüs şirketlerini açıklarız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Otobüslerde sıkı yönetim ilan ediyoruz. Ya doğru kurala uyarlar ya da her 3 ayda bir en güvensiz otobüs şirketlerini açıklarız" dedi.
Çengel: 'Türkiye'nin Markası' algısını yaratmak gerekir
Yerli ve milli kaynaklarla üretilen yerli otomobilin tasarım ve teknoloji açısından Türkiye’nin otomobil üretiminde ulaştığı son noktayı ortaya koyduğunu vurgulayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özgür Çengel, “Tek başına üretim yetmez. Yerli otomobilin tanıtılması ve pazarlanması aşamasında, ‘Türkiye’nin Markası’na odaklanmak gerekiyor. Bu markayı ülkemizde ve yurt dışında destekleyebilir ve insanlarda yerli malı kullanma algısı oluşturabilirsek o zaman yerli otomobil çok başarılı olacak” dedi.
TCDD rapor alıp ‘suçsuzum’ demiş
TCDD, Ankara’da 13 Aralık 2018 günü dokuz kişinin can verdiği Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasına ilişkin İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne özel rapor hazırlatarak mahkemeye sundu.
Yıldız: 2020 birleşme ve satın alma yılı olacak
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Kızılkaya Yıldız "2020, birleşme ve satın almalar tarafında çok anlamlı bir yıl olacak" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan engelli milli sporculara burs imkanı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun 28 vakıf üniversitesi ile imzaladığı tarihi anlaşma, milli paralimpik ve deaflimpik sporculara da vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu eğitim imkanı sağlıyor.
Gençlere yüksek BES desteği
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Garanti Emeklilik BBVA Genel Müdürü Burak Ali Göçer, gençlerin BES’e girmesi için 2020’de devlet desteğinin arttırılacağını belirterek, “Bugün toplam 7 milyon katılımcımız var ve bunun sadece yüzde 5’i 25 yaşın altında. Farklı teşviklerle gençler sisteme çekilerek tasarruf etmeleri sağlanacak” diye konuştu.
Vakıf üniversitesindeki milli sporculara burs
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 28 vakıf üniversitesi arasında ‘Vakıf üniversitelerinden Türk sporuna yükseköğretimde yüzde yüz destek’ temalı çalışmanın mutabakat metni imzalandı.
Prof. Dr. Martin Löffelholz, İTO'da konferans verecek
Löffelholz, konferansta, iletişimi şekillendiren ana eğilimleri ele alarak bir yandan geleneksel ve katılımcı medyanın birbirine bağımlılığı ve ilişkisini, bir yandan da yeni iletişim araçlarının kamusal alanda oluşturduğu etkileri değerlendirecek.
En son akademik kadro ilanları! Üniversitelerin akademik personel alımı ilanları
Üniversitelerin bünyesinde yer alan akademik kadrolar için açılan ilanlar, tek bir adres üzerinden takip edilebiliyor. Akademik personel alımı ilanını resmi olarak duyurmak zorunda olan üniversiteler, talep ettikleri şartları da bu ekran üzerinden yayımlıyor. Peki, akademik personel alımı ilanları nereden görüntülenir? İşte, üniversitelerin en son akademik kadro ilanları
Bakan Selçuk: Çocukların eğitimine yatırım arttıkça trafik bilinci gelişecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklarımızın eğitimine yaptığımız yatırım arttıkça trafik bilinci, şuuru gelişecek. Bu şuur geliştikçe de daha zayiatın, maddi ve manevi zararların azalmasının sağlanması mümkün olacak" dedi.
19 üniversiteye yeni fakülte ve enstitüler kuruldu
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yer aldı. Ayrıca Suriye'de Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ile Eğitim Fakültesi (Afrin) kurulması kararlaştırıldı.
Üniversitede ilk sınav: Uyum
Üniversiteye giriş stresi bitti ancak kampüse adım atmaya hazırlanan gençleri şimdi zorlu bir sınav daha bekliyor: Uyum süreci… Üniversite ortamına alışmak bazı öğrenciler için zor olabiliyor. Özellikle eğitimi için başka bir şehre giden öğrenciler, uyum sürecini kısa sürede atlatamazlarsa akademik başarıları azalabiliyor ve sosyal ilişkileri zarar görebiliyor. İlk yıl yurtta kalmaları, onların uyum sürecini kolaylaştırıyor.
Rektör atamaları Resmi Gazete'de
İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yücel Oğurlu atandı.
Dijital pazarlamada 'influencer' etkisi artıyor
Sosyal medya kullanımının artması dijital pazarlamaya olan talebi de yükseltti. Influencer pazarlama endüstrisi 2016'da 1,7 milyar dolar düzeyindeyken, 2017'de 3, 2018'de 4,6 milyar dolarlık boyuta geldi.
MEB tiyatroyla trafik bilinci kazandıracak
MEB, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik bilinci kazandırılması amacıyla yeni eğitim öğretim yılında okullarda trafik kuralları ve adabının anlatıldığı tiyatro oyunu sahneleyecek. Öğrencilere broşürler dağıtılarak, öğrendiklerini ebeveynleriyle de paylaşmaları istenecek.
Atalay Şahinoğlu, hayatını kaybetti
İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) eski başkanlarından Atalay Şahinoğlu hayatını kaybetti.
İstanbul Instagram üstünden dünyaya tanıtılıyor
İstanbul'un küresel şöhretini yükseltmek için düzenlenen #oneistanbul Instagram Yarışması'nın ödül töreni, 11 Nisan Perşembe günü Çırağan Palace Kempinski'de yapılacak.
General Mobile 1,3 milyon üniversiteli ile buluşacak
Türkiye'nin önde gelen telefon üreticilerinden General Mobile, Nisan ayında 1,3 milyon üniversite öğrencisi ile buluşmayı hedefliyor.
‘Bugünün Türkiyesi’ Moskova paneli
CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı, “Bugünün Türkiyesi” panel serisini 4 Nisan’da Moskova’da sürdürecek.
Ekonomik kıskaç istihdamın gücüyle kırılıyor
410 bin üyesi bulunan İTO, İstihdam Seferberliği desteklerini billboard ve afişlerle İstanbul’un dört bir yanında tanıttı.
Bakan Selçuk'tan kadın istihdamı hakkında açıklama
İSTANBUL’da düzenlenen 5. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi’nde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2005’te 5 milyon 108 bin olan kadın istihdamını, 2018’de 9 milyona çıkardıklarını söyledi.
İTO’dan "sosyal girişimciler" için yasal zemin önerisi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde gerçekleştirilen Sosyal Girişimcilik Arama Konferansı'nda, sosyal girişimciliğin yasal zemine kavuşması için ilk adım atıldı.
Şanghay’da 'Türkiye ve Çin: Uzun Vadeli İş Birliği Beklentileri' paneli düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen "Turkey Today/ Bugünün Türkiye'si" panellerinin Çin ayağı "Türkiye ve Çin: Uzun Vadeli İş birliği Beklentileri" paneli Şanghay’da gerçekleştirildi.
KODAKAP ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank: "KODAKAP'ın 4 temel amacı bulunmaktadır, bunlardan birincisi TÜBİTAK projesinde geliştirilen kırsal alan planlama modelinin pilot yerleşmelerde uygulanarak sonuçlarının test edilmesi ve uygulamaya aktarılması için önermeler yapılması. İkinci amaç, kırsal yerleşmelerde yöresel özellikler ve ihtiyaçlar dahilinde yapılaşma koşullarının belirlenmesidir. Bir diğer amaç mevzuatımızda da yer alan köy tasarım rehberlerinin hazırlanmasına yol gösterilmesi ve nihai olarak bu çalışmaların uygulamasına yönelik kılavuz ve mevzuat çalışmalarının üretilmesidir" açıklamasında bulundu.