Havacılık Sektörü
Havacılık Sektörü Haberleri
THY, Boeing siparişini revize etti
TÜRK Hava Yolları(THY), 10 adet Boeing 737-MAX siparişini iptal ederken, 40 adet 737-MAX siparişini ise opsiyona çevirdi
Turizmde beklenti büyük
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı: Rakiplerimizden pozitif yönde ayrıştık
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Pandemi sürecinde havacılık sektörü en çok etkilenen sektörlerden oldu. Yasaklar, kısıtlamalardan dolayı tarihin en zor yılını havacılık sektörü geride bıraktı" açıklamasında bulundu.
Brüksel Havayolları, 2020'de 293 milyon euro zarar etti
Belçika'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Brüksel Havayolları (Brussels Airlines), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılını 293 milyon euro zararla kapattı.
Brüksel Havayolları, 2020'de 293 milyon avro zarar etti
Belçika'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Brüksel Havayolları (Brussels Airlines), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılını 293 milyon avro zararla kapattı.
Lufthansa’da rekor kayıp
Korona salgınının en çok vurduğu sektörlerin başında havacılık sektörü geliyor. Alman Havayolu şirketi Lufthansa, 2020 yılında, 6.7 milyar euro ile şirket tarihindeki rekor düzeyde net gelir kaybı yaşadığını açıkladı. Bunun 5.5 milyar eurosunun ise şirketin operasyonel kaybı olduğu kaydedildi.
2020'de dünyada ilk 5'e girdi
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, "Cargo Talks" isimli çevrim içi seminerlerin ilkinde konuştu. Aycı, "(50 yolcu uçağını) Kargo uçağı haline getirdik. Bu şekilde kargo kapasitemiz epey arttı. Dünyadaki en önemli 5 hava kargo taşımacılık şirketi içerisine girdik" dedi.
Bahçıvan'dan savunma sanayi mesajı
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan "Odamızın (savunma sanayisinde iş birliği) bu çerçevede güçlü bir platform olabileceği görüşündeyiz. Savunma sanayi ve havacılık sektörü cirosu 2019 sonu itibarıyla 10,9 milyar dolara; ihracatı 3 milyar dolara; sektördeki Ar-Ge harcamaları da 1,7 milyar dolara yükseldi" dedi.
İndüksiyon nedir ve ne amaçla kullanılır?
Bir temassız işlem olan endüksiyon ile ısıtma işlemidir. Elektriksel iletkenliğe sahip metaller aracılığı ile ısıtılırlar. Temassız ısıtma söz konusudur. Otomotiv, çeşitli mühendislik ve havacılık sektöründe kullanılan indüksiyon nedir ve ne amaçla kullanılır? Sorusunun cevabını sizler için detaylıca derledik.
Satürn - Mars çatışmasının etkileri nasıl olacak?
Merhaba arkadaşlar; astrolojik olarak yılın belki de en zorlu görünümlerinden biri ile karşı karşıyayız diyebilirim. Zira Mars ve Satürn arasında sert bir görünüm meydana geliyor. Astrolojik olarak Mars ve Satürn iki kötücül yani malefik olarak bilinir. Satürn; kısıtlama, zorluk, disiplin, engelleri sembolize ederken, Mars; savaşmak, harekete geçmek ve meydan okumak demektir.
Avrupa'da en kötü yıl! 19 bin kişi işten çıkarıldı
Koronavirüs dünyada birçok sektörü etkiledi. En çok etkilediği sektörlerden biri de özellikle sınırların kapatılması ve karantina gibi önlemler sebebiyle havacılık sektörü oldu. Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol), koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de havacılık sektörünün, bugün kadarki en kötü yılını yaşadığını açıkladı.
THY dünyada en çok uçan 5. şirket oldu
THY’nin pandemi döneminde dünyada da en çok uçan 5. şirket olmayı başardığını ifade eden THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Turkish Cargo dünyanın dört bir yanına aşı üreticilerinin aşılarını taşıyor. Pandemi sürecinin sonlandırılmasında önemli bir görev alıyor” dedi.
THY 2021'e umutla bakıyor
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı "Dünyanın en başarılı hava yolu şirketleri arasında olan THY, pandemi sürecinde kriz yönetme başarısı ile ayrışan hava yollarından birisi olurken, kriz sonrası dönem için yaptığı yatırımlarla da sektördeki başarılı konumunu güçlendirecek" dedi.
Satürn 7 Mart 2023'e kadar Kova burcunda
Astrolojik olarak Satürn; düzen getirme, kısıtlama, sınav, form vermek demektir. 2023 senesinin Mart ayına kadar da Satürn Kova burcunda seyahat ederek Kova burcunun sembolize ettiği birtakım konularda sınavlara tabii tutacak bizleri.
Savunma ve havacılık şirketleri yatırımcısına kazandırdı
Dünyanın önde gelen savunma ve havacılık şirketleri, geçen ay hisse senedi piyasalarında yatırımcısına kazandırdı.
"Havacılık sektörü 2021’in ikinci yarısından itibaren toparlanır"
Koronavirüs pandemisinden etkilenen sektörlerin başında havacılık sektörü geliyor. Sektörün 2021 yılının ikinci yarısından itibaren toparlanacağını belirten Doç. Dr. Vahap Önen, “Havacılık, 2021 yaz aylarından itibaren yavaş yavaş toparlanmaya başlayacak ve 2022 yılının ilk çeyreğinden itibaren küresel olarak tekrar büyümeye devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.
Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Meslek seçimi yaparken pek çok noktaya dikkat edilerek buna göre bölümlerde eğitim alınıyor. Özellikle havacılık ve uzay mühendisliği bölümü çok merak ediliyor. Havacılık ve uzay mühendisliği bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Havacılık sektörü Kovid-19 salgını sonrasına hazır
TOBB Sivil Havacılık Meclisi Başkanı Teoman Tosun "Türkiye'de sektör oyuncuları olarak yarın hizmet verecek şekilde organizasyonlarımızı canlı tutuyoruz. Türk havacılık sektörü, bugün 550 civarında yolcu uçağı, 174 hava taksi uçağı, 325 balonu, 417 genel havacılık aracı, 62 zirai ilaçlama uçağı ve 300 bin kişiyle 30 milyar dolarlık hizmet ihracatı üreten dev bir sistemdir" dedi.
En gelişmiş uçuş ağı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Son 17 yılda 600’ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştirerek, Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna getirdik” dedi. Karaismailoğlu, “Avrupa’da pandemi döneminde yolcusunu en fazla artıran havalimanı, yüzde 7 artışla İGA İstanbul Havalimanı oldu” şeklinde konuştu.
Uçak Gövde Motor Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü, havacılık sektörü için yeterli donanıma sahip ve işinde yetkin kişiler yetiştirmektedir. Sizin için Uçak Gövde Motor bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularını tüm detayları ile derledik.
Uçuş ağında 17 yılda imzalanan 600 havacılık anlaşmasıyla artış sağlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Son 17 yılda 600'ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştirerek, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna getirdik" ifadelerini kullandı.
SunExpress’ten bir ilk: Ücretsiz korona testi
Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, Düsseldorf-Antalya uçuşlarında yolculara 15 dakikada sonuç veren antijen test hizmeti sunacak.
SunExpress'ten ücretsiz koronavirüs testi
THY ve Lufthansa'nın ortak girişimi SunExpress, Düsseldorf-Antalya uçuşlarında 15 dakikada sonuç veren antijen testi hizmeti sunacak.
Uçak Elektrik/elektroniği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Uçak Elektrik/Elektroniği bölümü, uçak ve elektrik ile ilgili üniversiteler de 4 yıllık eğitime tabi olan bir bölümdür. Peki, Uçak Elektrik/Elektronik bölümü nedir? Bu bölümün iş imkanları nelerdir, bölümü okuyabilmek için gerekli unsurlar nelerdir ve benzeri her türlü ayrıntıyı sizler için derledik.
Bu yıl online düzenlenen "Eurasia Airshow 2020" başladı
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı "Havacılık sektörü salgın nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Hızlı reaksiyon, esneklik ve verimlilik yeni dönemde hayatta kalmanın ve başarının anahtarı olacak" dedi.
Havacılık Yönetimi Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Günümüz teknolojisinin en çok gelişen alanlarından bir tanesi şüphesiz ki havacılık sektörüdür. Havacılık sektörü son yılların en hızlı gelişen sektörlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Durum böyle olduğunda bu sektörde istihdam edilmek üzere yetiştirilmesi gereken kalifiye eleman ihtiyacı da her gün artış göstermektedir. Ülkemizde ve dünyada havacılık sektörü; hızlı gelişim gösteren bir bölümdür. Bu alanda çalışacak kişilerin oldukça fazla özelliği bulunması gerekir. Bu sebeple özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler havacılık yönetimi bölümü ile ilgili detayları merak eder. Havacılık yönetimi bölümü ile ilgili detayları derledik.
Havacılık Elektrik Ve Elektroniği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü; sağladığı eğitimler vesilesiyle öğrencilerini havacılık sektörüne hazırlar. Sizin için Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularıyla ilgili detaylı bilgileri derledik.
Havacılık sektörü, Kovid-19 aşısının dağıtımında küresel yarışa hazır
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en çok etkilediği sektörlerden havacılığın, dünya çapında aşı dağıtımındaki yarışa hazır olduğu belirtiliyor.
İngiltere, testi negatif çıkanların karantina süresini kısaltıyor
İngiltere’de ülkeye gelen yolculara koronavirüs (Kovid-19) testi yapılacağı ve test sonucu negatif çıkanların karantinada kalma süresinin en az bir hafta kısalacağı bildirildi.
Petrolün gözü ilk aşıda
Koronavirüs salgını tüm ekonomileri büyük bir krize sokarken petrol piyasası da bu darbeden en büyük payı alan sektörlerden biri oldu.
Havacılık sektörü için kötü haber
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle havacılık sektöründe 4,8 milyon kişinin işini kaybetme riski olduğunu bildirdi.
Lufthansa Grubu, üçüncü çeyrekte 2 milyar euro zarar açıkladı
Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu, üçüncü çeyrekteki net kaybının, küresel seyahat kısıtlamalarına yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle artarak 2 milyar euro ya yükseldiğini duyurdu.
Üçüncü çeyrekte zarar 2 milyar euro
Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu, üçüncü çeyrekteki net kaybının, küresel seyahat kısıtlamalarına yol açan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle artarak 2 milyar euroya yükseldiğini duyurdu.
Yeni jetler süpersonik seyahatleri canlandırmayı hedefliyor
British Airways'in kıdemli Concorde kaptanı Mike Bannister, "İnsanlar, ovalarda at üstünde dört nala gitmeye başladıklarından beri her zaman daha hızlı seyahat etmek istedi" diyor.
İHA Yarışması'nda üçüncü olan öğrencilerin hedefi savunma sanayisi
TÜBİTAK Liselerarası İHA Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü olan Bursa'daki Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, okuldaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Özel uçaklara pandemi ilgisi
Koronavirüsle birlikte tarifeli havayolunu tercih edenlerin sayısı azalınca, ilgi özel uçak kiralamaya kaydı. Haziran-eylül arasında özel jetlerde yolcu sayısı yüzde 41 arttı. Yurtiçinde en çok Bodrum ve Dalaman’a, yurtdışında ise Katar ve Libya’ya seyahat gerçekleştirildi.
Son dakika... Bakan Karaismailoğlu: Havacılık sektörü cirosu 27.2 milyar dolara yükseldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "2003 yılında 26 olan havalimanı sayımızı 56'ya yükselttik. İç hatlarda 2 merkezden 26 noktaya yapılan uçuş hizmetimizi, 7 merkezden 56 noktaya ulaştırdık. 50 ülkede 60 noktaya yapılan dış hat uçuşlarımızı, 127 ülkede 329 noktaya ulaştırdık. 2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz, 2019'da 209 milyona ulaştı. Bu yatırımlar ile sektör ciromuz 2,2 milyar dolardan 27,2 milyar dolara yükseldi ve ülkemiz havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerini aldı" dedi.
“Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı satışa çıkıyor
Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ay gibi rekor sürede yapılış hikâyesini anlatan “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı, havalimanının açılışının 2. yılına özel olarak raflarda yerini alıyor.
11 Eylül saldırılarının üzerinden 19 yıl geçti
Bugün 11 Eylül 2001'de ABD'de düzenlenen saldırıların 19'uncu yıldönümü. Dünya bu korkunç saldırılardan sonra değişti, hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmadı.
Bakan Karaismailoğlu: Havacılıkta güven ve yolcu sayımız artıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Ağustosta iç hatta 5.7 milyon, dış hatta 3.8 milyon yolcuya ulaştık" dedi.
IATA: Uluslararası havayolu yolcu talebi temmuzda yıllık yüzde 91,9 azaldı
IATA, temmuz ayı uluslararası yolcu talebi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, uluslararası yolcu talebi temmuzda 2019’nın aynı göre yüzde 91,9 düştü.
IATA: Uluslararası havayolu yolcu talebi temmuzda yıllık yüzde 91,9 azaldı
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası hava yolu yolcu talebinin temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 91,9 azaldığını bildirdi.
Havacılık sektöründe istihdamda yerlileşme hamlesi
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk sivil havacılık sektöründe yerli yetişmiş eleman istihdamı için çalışma başlattıklarını açıkladı.
Türkiye, Avrupa Havacılık Kalite Grubu entegrasyonunu tamamladı
SAHA İstanbul öncülüğünde havacılık sanayisinde yer alan TUSAŞ, BAYKAR, ASELSAN gibi firmaların katılımıyla oluşturulan Milli Havacılık Endüstrisi Komitesi ile Türkiye, Avrupa Havacılık Kalite Grubu entegrasyonunu tamamlayan ülkeler arasına girdi.