Her yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?
#SalmonellaPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkCennet çamuru, hem görüntüsü ve hem de lezzetiyle çay saatlerinize renk katacak. Kilis mutfağına ait bu nefis tarif, bol fıstık ve şerbet ile hazırlanıyor. Lezzetine de doyum olmuyor. Dilerseniz üzerine dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. Peki cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Cennet ÇamuruBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramTürkiye'de en sık Kilis'te üretilip tüketilen Cennet Çamuru; yöresel söylenişi ile Cennet Çamırı Kilis'in vazgeçemez şerbetli tatlılarından. Sıcacık şerbet, çekilmiş Antep fıstığı ve kalın telli kadayıfın harmanlanıp kaymakla servis edildiği yöresel lezzet, adeta bir enerji cenneti. Kadayıfı ve sıcak şerbetiyle Cennet Çamuru Hatay'ın ünlü künefesini andırıyor olsa da peynirin yerini alan kaymakla aralarındaki fark açılıyor.
#Cennet ÇamuruOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikEkranların sevilen yarışma programı MasterChef topik tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bir Ermeni mezesi olan topik yapımı, malzemeleri ve lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, orjinal topik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, topik meze tarifi detayları...
#Topik MezeRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırMidye baklava hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Dışı çıtır içi ise yumuşacık bu baklavanın yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine değecek. Peki Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları...
#Midye Baklava Nasıl YapılırGelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
#Mor Havuçlu Pasta TarifiTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriRamazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç tarifi bu yıl da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. Uzmanların da sağlık olarak iftardan sonra tavsiye ettiği en hafif tatlı evde güllaç tarifi, güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanıyor. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? Ustasından güllaç tarifi ve yapımı...
#Ustasından Güllaç TarifiÖzenle kurulan iftar ve sahur sofralarının yeri bir başka... Sevdiklerimizi bir araya getirecek o yemekleri pişirirken sağlığımızı koruyacak seçimler yapmak da bir o kadar önemli. Beslenme uzmanı Berrin Yiğit kan şekerini dengede tutacak, protein ve sebze yönünden zengin tabaklara yönelmemizi öneriyor.
#RamazanKurduğu kırsal kalkınma merkezinde üreticisine ürünlerini işleme imkanı sunan Yunusemre Belediyesi, bugüne kadar üreticiye 10 binlerce fidan dağıttı, yüz binlerce göz aşılama yaptı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Görevde olduğumuz süre içerisinde kırsal kalkınma projelerimizi önemsedik, önemsiyoruz” dedi.
#1