Tatlıda merdiven altına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Tatlıda merdiven altına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 12:01

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Bayramların olmazsa olmazı tatlılar, şekerler ve çikolatalar büyük rağbet görürken yetkililer de kaliteli ve sağlıklı gıda tüketimi konusunda vatandaşları uyardı. Hürriyet Ankara’ya konuşan, Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bu yıl hem başkentin bayram öncesi nabzını hem de tatlı alırken dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Kahveci özetle şunları söyledi:

Tatlıda merdiven altına dikkat

DÜNYA GENELİNDE KAKAO KRİZİ YAŞANIYOR

“Bu bayram öncesi Ankara’da pek bir hareketlilik yok, oldukça durgun geçiyor. Memur şehri olduğu için, çoğu kişi dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilip şehir dışına gitti. Haliyle bu durum da bizim işlerimizi etkiledi. Tatlı fiyatlarında herhangi bir zam artışına gitmedik fakat girdi maliyetlerimizde inanılmaz bir artış yaşanıyor.

Haberin Devamı

Tatlıda merdiven altına dikkat

Örneğin, son bir ay içerisinde kakao fiyatlarına inanılmaz derecede zam geldi. Dünya genelinde bir kakao krizi yaşanıyor. 200 liraya aldığım çikolata 400 liraya hatta kalitesine göre 800 liraya kadar yükseldi.

Tatlıda merdiven altına dikkat

FISTIKLI BAKLAVA 800 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Bayramın vazgeçilmezi olan geleneksel lezzetlerimizden birisi tabii ki baklava. Bu yıl, vatandaşın cebine en uygun olan cevizli baklavalarımız 350 ila 400 lira civarında. Fıstıklı ürünlerimiz ise 600 ila 800 lira arasında değişiyor. İyi bir baklava, sarı rengi ile kendini ele verir, tazeliğini gelen hışırtı sesinden ve tereyağı ile Antep fıstığı kokusundan anlayabilirsiniz. Yani iyi bir baklava beş duyuya da hitap eder.

Tatlıda merdiven altına dikkat

Haberin Devamı

UCUZ DİYE SAĞLIKSIZ GIDALAR TÜKETMEYİN

Vatandaşlarımızın bayram öncesi tatlı alışverişinde dikkat etmesi gereken bir husus var o da merdiven altı diye tabir edilen yerler. 600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. O şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor. Vatandaşlara hep şunu söylüyoruz, ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketip sağlığınızdan olmayın. Tüketicilere her zaman uyarımız, tavsiyemiz, alacakları ürünleri, şekerleri, tatlıları kendi mahallelerindeki esnaftan almaları yönünde oluyor. Hem o esnafa bir destekte bulunurlar hem de bir şikâyetleri olduğunda en azından mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında da esnafla iletişim kurabilirler.”

 

BAKMADAN GEÇME!