Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası haberleri sayfasında Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 151 Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dolmuşlarda ayakta yolcu taşıma sorunu 60 yıl sonra çözüldü. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, araç tadilatı ve ruhsat değişikliğiyle artık dolmuşların ayakta yolcu taşıyabileceklerini söyledi. Yılmazer, “Esnafımız da yolcumuz da artık sıkıntı yaşamayacak. Ankara’da odamız bu işte öncü oldu Türkiye’de sektörümüzün 60 yıllık sorununu çözdü” dedi.
#Ankara Minibüsçüler Esnaf OdasıŞehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsçü esnafının geçimini sürdürebilmesi için yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirten Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulunarak, “Yolcu taşıma ücretlerinin artmasını talep ediyoruz” dedi.
#Ankara Minibüsçüler Esnaf OdasıAnkara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, dolmuş ücretlerine 1 Ocak’tan itibaren zam gelebileceğini belirterek, “Şu anda minibüs ücretleri 30 TL. Bizim talebimiz yeni yıldan sonra 35 TL olması yönünde. Öğrenci tarifesini de aynı oranda güncellemek istiyoruz. Zam talebimiz yaklaşık yüzde 17 oranında olacak” dedi.
#AnkaraÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye'nin düşmanı ABD'nin bu coğrafyayı parçalayıp bölmek için Irak'ta, Suriye'de silahlandırdığı bir katil sürüsü var. O sürüye karşı, ABD projesine karşı Türkiye'nin bağımsızlığını temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Onlarla ortak olan, koalisyon kuranlara karşı duran bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir” dedi.
#Vedat BilginUKOME Genel Kurulu bugün yoğun gündemle toplanıyor. UKOME’den onay çıkarsa başkentte tam bilet ücreti 6.5 TL’den 9.5 TL’ye, indirimli bilet 3.5 TL’den 4.75 TL’ye yükselecek. Tam aktarma ücreti de artık 2.25 TL yerine 3.5 TL olacak. Dolmuşlarda da kısa mesafe ücreti 7 TL’den 10 TL’ye çıkacak. Kişiselleştirilmiş Ankarakart’lar için de eksi bakiye uygulaması geliyor.
#UKOME Genel KuruluÖzel halk otobüsü esnafı dün ABB’de EGO yönetimiyle bir araya geldi. ‘Ücretlere zam yapılmasını, zam yapılmayacaksa İstanbul’da olduğu gibi otobüslerin belediye tarafından kiralanmasını’ istedi. Belediyeden olumlu sonuç çıkmayınca da dün 17.00 itibarıyla kontak kapatarak seferlerini durdurdu.
#Özel Halk OtobüsüAnkara’da 800 özel halk otobüsü ve 2 bin 500 dolmuşla toplu taşıma yapan esnaf, ABB’den ulaşım ücretlerine zam talebinde bulundu. Bilboardlarda EGO Genel Müdürlüğü’nün 18 TL maliyet açıkladığını hatırlatan esnaf, “Biz 18 TL istemiyoruz 12 veya 13 TL olmasını istiyoruz” dedi.
#Murat YILMAZAnkara’da ilk kez özel halk otobüsleri ve dolmuşlar aynı anda kontak kapattı. Ulaşımın yükü tamamen EGO’ya kaldı. Mevcut otobüslerin yanı sıra kiralanan otobüslerle de seferler yapılmaya çalışıldı. Esnaf, ABB’nin önünde toplanarak zam istedi. Akşam saatlerinde ise UKOME’ye 6.5 TL zam teklifi sunulması kararı geldi, araçlar da tekrar sefere çıktı.
#Murat YILMAZAnkara’da özel toplu taşıma temsilcileri “Ulaşım sektörü öldü” diyerek temsili tabutla gıyabi cenaze töreni düzenledi. Akaryakıt zamları, maliyet ve ücretsiz taşımadan yakınan esnaf, “Bu hafta içerisinde çözüm bulamazsak hiç kimse araç çalıştıramayacak. Perşembe günü biz halk otobüsçüler ve minibüsçüler olarak kontak kapatmaya gideceğiz” dedi.
#Murat YILMAZAnkara’da 4 Ocak’taki artışla 5 TL olan dolmuş ücretlerine yeni bir zam daha geliyor. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası, ANKESOB’a resmi başvuru yaparak ‘dolmuşlarda indibindi ücretinin 7 TL olması’nı istedi. Oda Başkanı Murat Yılmazer, “Bu şartlarda teker artık dönmüyor” dedi.
#Murat YILMAZAnkara’da toplu taşımada uygulanacak yeni zamlı tarife UKOME’de kabul edildi. Başkent’te 5 Ocak’tan itibaren tam biniş ücreti 4.5 TL, indirimli öğrenci biniş ücreti 2.5 TL olacak. Aylık öğrenci abonman uygulamasının yeni fiyatı 75 TL olurken biniş sayısı da 200’den 225’e çıkarıldı.
#Murat YILMAZAnkara Minibüsçüler Esnaf Odası, Ankara Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne(ANKESOB) başvuruda bulunarak ‘dolmuşlarda indibindi ücretinin 5.5 TL olması’nı talep etti. ANKESOB Yönetim Kurulu talebi kabul ederse taksilerin ardından dolmuş ücretlerine de zam gelecek. Oda Başkanı Murat Yılmazer, “Şu anda kontak kapatma aşamasına geldik” dedi.
#Murat YILMAZAnkara’da otobüs ve minibüslerle toplu taşıma hizmeti veren paydaşlar, ABB’ye verdikleri ortak dilekçe ile, ‘1 Kasım’dan itibaren tam bilet ücretinin 6 TL, indirimli biletin 4 TL, aktarmanın 4 TL, minibüslerde merkez hatların 6 TL, uzun hatların 7 TL olarak uygulanması’nı talep etti.
#Murat YILMAZAnkara’da dolmuşçulardan sonra, özel halk otobüsçüleri de zam çağrısı yaptı. TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara ‘tam bilet ücretinin 5.50 TL, indirimli bilet ücretinin 3.00 TL’ olarak belirlenmesini isterken, ÖHO Başkanvekili Bayram Özdemir, “Enflasyon oranında her yıl artışın olmasını talep ediyoruz” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUAnkaralı minibüsçüler, ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’nin ‘C plaka servis araçlarının beş aylığına kiralanarak kent içi toplu taşımada kullanılması’ önerisinin kendilerini üzdüğünü belirterek “Minibüsçü esnafı zorluk içinde” yanıtını verdi.
#Murat YILMAZ













