Toplu taşıma 5 Ocak’tan itibaren zamlı

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşıma 5 Ocak’tan itibaren zamlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2021 15:50

Ankara’da toplu taşımada uygulanacak yeni zamlı tarife UKOME’de kabul edildi. Başkent’te 5 Ocak’tan itibaren tam biniş ücreti 4.5 TL, indirimli öğrenci biniş ücreti 2.5 TL olacak. Aylık öğrenci abonman uygulamasının yeni fiyatı 75 TL olurken biniş sayısı da 200’den 225’e çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu dün ABB Konferans Salonu’nda toplandı. UKOME’de EGO Genel Müdürlüğü tarafından sunulan zam teklifi de görüşüldü. UKOME’deki bazı kurum temsilcilerinin EGO’nun yüzde 38.4’lik zam teklifi yerine yüzde 20’lik bir artış önerdiği öğrenildi. EGO’nun zamlı tarife teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Zamlı toplu taşıma ücretleri 5 Ocak saat 06.00’dan itibaren geçerli olacak.

TAM 4.5 İNDİRİMLİ 2.5 TL

EGO ve özel halk otobüsleri, metro, ANKARAY, Başkentray’a binişte uygulanacak yeni tarifeye göre tam biniş ücreti 3.25 TL’den 4.5 TL’ye, indirimli öğrenci biniş ücreti de 1.75 TL’den 2.5 TL’ye çıkarıldı. Tek binişlik Ankarakart, kredi kartı ve cep telefonu (NFC) ile biniş ücretleri de 4 TL’den 5.5 TL’ye yükseltildi. Öğretmenler için uygulanan 1.75 TL’lik indirimli biniş ücreti de 3 TL oldu. Çevre ilçelerdeki otobüsler için de merkeze uzaklık oranına göre tam ve indirimli olarak yeni ücretler belirlendi.

ÖĞRENCİ ABONMAN 75 TL OLDU

Aktarma ücretleri de belirlenen yeni ücretlerin yarısı kadar uygulanacak. Mevcutta 1.60 TL olan tam biniş aktarma ücreti 2.25 TL, 75 kuruş olan indirimli biniş aktarma ücreti 1.25 TL olacak. Öğretmen indirimli biniş ücretinde ise aktarma ücreti 1.5 TL olarak alınacak. Ekim 2019’da başlatılan öğrenci abonman uygulamasının fiyatı da 60 TL’den 75 TL’ye yükseltildi. Daha önce 60 TL karşılığında 200 biniş hakkı verilen uygulamada yeni biniş sayısı da 225 oldu. Öğrenciler abonmanı aktarmasız olarak yükleme tarihinden itibaren 30 gün geçerli olmak üzere 75 TL karşılığında kullanmaya devam edecek.

EGO’DAN GELİR DESTEĞİ SÖZÜ

Ankara’da merkez ve çevre ilçelere özel toplu taşıma hizmeti sağlayan esnaf yeni zamlı tarifedeki ücretleri yeterli bulmamıştı. Toplantıda EGO Genel Müdürlüğü yetkililerinin özel toplu taşıma hizmeti veren esnafa gelir desteği verileceğini belirttiği de öğrenildi. Esnaf için ABB tarafından gelir desteği verilmesine ilişkin teklifin 10 Ocak’ta yapılacak Meclis toplantısında sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı


Toplu taşıma 5 Ocak’tan itibaren zamlı


6.5 TL OLMASI GEREKİRKEN 4.5 TL OLARAK BELİRLENDİ

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü de UKOME toplantısı sonrası dün yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Hükümetin (Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın) belirlemiş olduğu yıllık yüzde 36 değerleme oranı dikkate alınarak Büyükşehir Belediyemizce hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesi, UKOME tarafından gündeme alınarak karara bağlanmıştır. Bilet fiyatlarının enflasyona göre karşılaştırıldığında son 25 yıldaki en düşük oranda olduğunu, gider maliyetlerindeki artış göz önüne alındığında tam bilet tutarının 6.5 TL olması gerekirken 4.5 TL olarak belirlendiğini ve aradaki farkın kurumumuzca karşılanacağını tekrar belirtiyoruz.”

Toplu taşıma 5 Ocak’tan itibaren zamlı


DOLMUŞ 5 TL OLACAK

Haberin Devamı

UKOME’de toplu taşıma fiyatlarına yapılan artışın ardından gözler dolmuşlara çevrildi. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (ANKESOB) resmî başvuruda bulunarak zam talep etmişti. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, 4 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere Ankara’da dolmuş ücretinin 5 TL, indirimli biniş ücretinin de 3 TL olarak uygulanacağını söyledi. Esnafın giderleri karşılayamadığını belirten Yılmazer, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden dolmuşçu esnafına gelir desteği vermesini de bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!