Minibüsçülerden ceza isyanı

Güncelleme Tarihi:

Minibüsçülerden ceza isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2019 10:45

Başkent'te çeşitli nedenlerle yazılan trafik cezalarından bunalan minibüs şoförleri, soluğu üyesi oldukları Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nda aldı.

Haberin Devamı

Cezaların bir kısmını ödeyen, bir kısmını ödeyemeyen şoförler, Oda Başkanı Hacı Bekir Gani ile görüşerek ceza makbuzlarını verdi. Şoför esnafına yazılan cezaların ciddi oranda arttığını kaydeden Başkan Gani şunları kaydetti:

ESNAFIN HALİ KALMADI

“Suçu olan cezasını yesin, biz buna karşı değiliz; ama keyfe keder insanlara cezalar yazıldığı şikâyetleri geliyor. Özellikle 2018 itibarıyla cezalar arttı. Daha önce de yazıyorlardı; ama 2018’den sonra esnafın dayanacak hali kalmadı. Plakaya cezayı yazıp, gönderiyorlar. Yetkililere durumu ilettik; ama şu ana kadar bir netice alamadık. İnşallah bundan sonra alırız. İnsanlar, neden ceza yediklerini bilmek istiyorlar. Durdurursun, suçunu yüzüne söylersin, uyarırsın, dikkate almazsa cezasını yazarsın.”

GÜÇ YETİREMİYORUZ

Minibüs şoförlerinden Yusuf Mercimek ise, “Her arabama haftada 8-10 cezadan geliyor, aylık 2 bin 500, 3 bin lira ödemek zorunda kalıyoruz” derken, Bülent Durukan da “Ceza gelmediği gün yok. Trafik polislerinin dışında fahri müfettişler de ceza yazıyor” diye konuştu. Esnaflardan Sönmez Öztürk, “Son 2 ayda 13 ceza geldi. Trafik cezalarına güç yetiremiyoruz” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!