Halk otobüsleri zam istiyor

Güncelleme Tarihi:

Halk otobüsleri zam istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 16:58

Ankara’da dolmuşçulardan sonra, özel halk otobüsçüleri de zam çağrısı yaptı. TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara ‘tam bilet ücretinin 5.50 TL, indirimli bilet ücretinin 3.00 TL’ olarak belirlenmesini isterken, ÖHO Başkanvekili Bayram Özdemir, “Enflasyon oranında her yıl artışın olmasını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB), Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası (ÖHO) ve Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası (ANKMİN) üyeleri, dün ‘Yenimahalle Özel Halk Otobüsleri Park Alanı’nda bir araya gelerek ‘zam çağrısı’ yaptı. Kalabalık adına basın açıklaması yapan TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, açıklaması sırasında motorine gelen 40 kuruşluk zamma da dikkat çekerek, “Yaklaşık üç yıldan beri akaryakıt başta olmak üzere tüm işletme giderlerinin yüzde yüz oranında artmasına rağmen bilet fiyat ücretlerine zam yapılmadı. Tam bilet ücretinin 5.50 TL, indirimli bilet ücretinin 3.00 TL olarak belirlenmesini istiyoruz. Birçok esnafımızın yarın sabaha akaryakıt alacak parası olmadığı gibi evinde pişirecek aşı da kalmamış” dedi. Kara, taleplerini şöyle sıraladı:

İNDİRİMLİ TARİFE KALDIRILMALI

“Ücretsiz ve indirimli taşıma yapan ‘Özel Halk Otobüsleri’ için, belirlenecek üst tavan gelire göre gelir desteği ödemesi ABB tarafından yapılmalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen destek ödemesi en az yüzde 100 arttırılmalı. Minibüslerde uygulanan indirimli tarife kaldırılmalı. Ankara genelinde bazı güzergÂhlarda uygulanan istisna hat uygulamalarına EGO tarafından son verilmeli. İlçe özel halk otobüslerine, merkeze olan kilometre uzaklığı dikkatte alınarak, tam ve indirimli bilet ücreti belirlenmeli.”

Halk otobüsleri zam istiyor


ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ TALEP EDİYORUZ

ÖHO Başkanvekili Bayram Özdemir ise, “Bir litre mazot 3.25 lirayken bir yolcu bedeli de 3.25 liraydı. Şimdi bir litre mazot 7.60 lira. Bizim taşıdığımız yolcu ise yine 3.25 lira. Biz enflasyon oranında her yıl artışın olmasını talep ediyoruz. Yüzde 33 oranında yolcuyu da bedava taşıyoruz. O yüzden sayın Mansur Yavaş Başkanımdan acilen zam talebinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ANKMİN Başkanı Murat Yılmazer, dolmuşçuların yaşadığı ekonomik sıkıntıları Hürriyet Ankara’nın 13 Ekim’de ‘Dolmuşçu İflasta’ manşetiyle verdiği haberde gündeme getirmiş ve ABB’ye dolmuş ücretlerine zam yapması çağrısı yapmıştı.

Haberin Devamı

Halk otobüsleri zam istiyor

Özel halk otobüsü esnafı, dün Yenimahalle’deki araç park alanında bir araya gelerek, seslerini duyurmak için konvoy halinde ABB Binası’nın önünden geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!