Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2019’u ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmişti. Bu kapsamda üniversitelerde seçmeli ‘Gönüllülük’ dersi açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da örnek olmak adına bu dersi kendisi anlatmaya karar verdi. Ankara’daki Medipol Üniversitesi’nde derse katılıp Kasapoğlu’ndan gönüllülüğü dinledik. Sonra da 45 yaşındaki bu genç bakana hayatıyla, hobileriyle ilgili merak ettiklerimizi sorduk...
#Gençlik Ve Spor BakanıMasterchef hamsi böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Şimdi tam mevsimi olan hamsi balığı ile farklı bir tarif denemek isteyenler fırında hamsi böreği tarifi için araştırmalara başladı. Peki, hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Hamsi BöreğiGüz mevsimiyle birlikte sararan ve dökülen yapraklar yeryüzünde bir renk cümbüşü oluşturuyor. Ülkemizde bu renkliliği fotoğraflamak ve yaşamak için en ideal adres Karadeniz Bölgesi. Bölge; şelaleleri, tabiat parkları, ormanları, kanyonları, köy ve kasabalarıyla adeta bir hazine. Bu hafta uzmanlarımıza Karadeniz'in sonbaharda görülmesi gereken güzelliklerini sorduk. Kartpostallık kareler yakalayacağınız ve sonbaharın tadını çıkaracağınız birbirinden özel önerilerde bulundular.
#Rotaİzmir'de balıkçılar, 'vira bismillah' demek için 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonu öncesi ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, "Geçen yıl bereketli bir sezon geçirdik. Kazandığımız paralarla teknelerimizin ihtiyaçlarını giderdik. Bu yıl da beklentimiz balığın bol olacağı yönünde. Halkımıza ucuz balık yedirmeyi istiyoruz" dedi.
#BalıkçıTÜRKİYE'nin denizlerinde avlanan balık miktarı 4 yılda yüzde 32 azaldı. 2019 yılında 374 bin 725,7 ton olan avlanan balık miktarı, 2020 yılında 291 bin 910,1 tona, 2021 yılında 262 bin 289,7 tona, 2022 yılında 254 bin 535,3 tona geriledi.
#ANTALYAHangi alanda olursa olsun, merdivenleri ağır ağır çıkmış, kimliği, kişiliği oturmuş ve ardından gelen şöhreti özümsemiş kişilere saygı duyuyorum. Benim için Şef Mehmet Yalçınkaya da bu isimlerden. Kendisiyle yıllar önce genel şefliğini üstlendiği otelin deniz ürünleri ve meze ağırlıklı restoranında tanışmıştık.
#Müge AkgünBu hafta başlayacağımız yazı dizisinde Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde anlatılan Mutfak Kültürünü ele alacağız. Seyahatnamede verilen bilgileri doğru anlayabilmemiz için önce eseri doğru yorumlamamız gerekiyor. Bundan dolayı bu hafta birinci bölümde Evliya Çelebi’yi ve seyahatnamesini inceleyelim istedim.
#BursaAnkara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...
#BalıkSofrayı rengârenk donatan mezeler, baştan çıkarıcı lezzette ara sıcaklar ve mevsiminde, tazecik, kurumadan pişirilmiş balıklar... Ülkemizde balık restoranına gidip mest eden bir manzaraya karşı keyif yapmanın yeri bir başka! Peki, Türkiye’nin en iyi balık restoranları hangileri? Jürimiz, favori adreslerini paylaştı.
#TürkiyeKışın hamsi, istavrit, mezgit, levrek, kalkanla başlayan sezon, havalar ısındıkça barbunya, tekir, kılıçbalığı, sardalya, lüfer, palamut, çipura ve uskumruyu tezgâha taşır. Bu tezgâhlarda tazesi dışında tütsülenmiş çirozu, salamura lakerdayı da bulmak mümkündür. Gelin balık pazarlarını turlayıp alışveriş yapalım...
#TazeSon zamanlarda Atatürk’e yönelik saldırıların en ağırı Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’ndeki üç okulda gerçekleştirildi. Bütün partiler saldırıyı kınarken, hainlerin derhal yakalanması istendi. Saldırıyı İran menşeli bir örgütün yaptığı ileri sürüldü.
#YazarTrabzon’un dar, parke taşlarla döşeli yollarından bir çocuk aşağıya, denize doğru koşuyordu. Az sonra sahilde dalgaların getirdiği ‘ganimet’ balıkları yakalayacak, ufka bakıp hayallere dalacaktı. İleride ne olacağını bilmiyordu ama her ne olacaksa onda en iyisi olmaya kararlıydı! Sokağa atılan hamsi limonlarıyla top sektiren bu çocuk, bugün A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevini yürüten Şenol Güneş’ti… Güneş, “Ufkum Kaçkar Dağları ile Yoroz Burnu arasıydı, hayallerim ufkumdan büyüktü. Her zorluktan ders çıkardım” diyor.
#Şenol GüneşRestoranların kapalı olduğu şu günlerde birçoğumuzun aklında tabak tabak mezeler var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı, ülkemizi tanıtan Go Turkey sitesi de geçen hafta bir meze listesi yayımladı. Biz de jürimize sofralarımızı donatacak bu lezzetleri nereden sipariş edebileceğinizi sorduk...
#Meze