GeriSağlık Orucun hurma ile açılması halsizliği gideriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Orucun hurma ile açılması halsizliği gideriyor

Orucun hurma ile açılması halsizliği gideriyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan hurmanın faydaları...

İftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan hurma; sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum yönünden zengin. Uzmanlar, bu meyvenin kansere karşı koruyucu olduğunun altını çizdi ve orucun hurma ile açılmasının halsizliği giderdiğini belirtti.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurmanın lif, mineral ve fenol açısından oldukça zengin bir besin maddesi olduğunu belirten uzmanlar, bu meyvede bulunan sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demirin elmadan 2 kat daha fazla olduğunu, düzenli yenilmesi halinde, kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığını ifade etti.

Orucunuzu hurma ile açın

Yaklaşık yüzde 20 nem ihtiva eden taze hurmada yüzde 60-65 şeker ve yüzde 2 protein olduğunu ifade eden uzmanlar, "Orucun hurma ile açılması insanın üzerinde oluşan halsizliği gidermesini sağlar. Hurma aslında her öğünde yenilebilecek bir meyvedir. Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum, potasyum, demir B vitamini bulunmaktadır. Hurma, bedenin ve zihnin gelişmesini sağlar. Kansere karşı koruyucu olduğu bilinir. Boğaz ağrısını keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında faydalıdır" dedi.

Hafızayı güçlendiriyor, kanserden koruyor

Hurmanın hafızayı geliştirdiğini, kolesterolü düşürdüğünü ve zayıflamaya birebir olduğunu belirten uzmanlar, "Yüksek oranda bulunan lifin, kolon, göğüs ve rahim kanseri ihtimalini düşürdüğünü gösteriyor. Aynı zamanda lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren, sütü artıran, içindeki potasyumla çocukların büyümesini sağlayan ideal bir besindir. Potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmasını önlediği görülüyor" açıklamasını yaptı.

İHA

False