Probiyotik haberleri sayfasında Probiyotik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1746 Probiyotik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Havaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığı şikayetleri de arttı. Uzmanlar kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği dönemde bağışıklığı güçlü tutmanın önemli olduğunu vurguluyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım da grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini ifade etti. İşte kış döneminde bağışıklığı güçlü tutmanın yolları...
#BağışıklıkBağırsak sağlığımızın genel sağlığımız üzerinde oldukça etkili olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu nedenle pek çok insan ihtiyacı olsa da olmasa da bağırsaklarındaki sağlıklı bakterilerin sayısını artırmak için probiyotik takviyesi alıyor. Ancak yapılan çalışmalar bilinçsizce tüketilen bu takviyelerin bağırsaklardaki dengeyi bozabileceğini, faydadan çok zarara neden olabileceğini söylüyor. Peki faydayla zararın arasındaki sınır neresi? Probiyotik kimler için faydalı kimler için zararlı olabilir?
#SağlıkBağırsak florasının düzeni, insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmalar, sağlıklı bir sindirim sisteminin temel taşlarıdır. Bu canlı mikroorganizmalar, bağışıklık sistemini üzerinde de oldukça önemlidir. Probiyotikler de bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirmesinde oldukça etkili. Peki Probiyotik nedir, ne işe yarar? İşte probiyotik içeren besinler...
#ProbiyotikPrebiyotik ve probiyotik, vücut için gereklidir. Probiyotikler, bağırsak duvarını kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur ve çeşitli sağlık problemlerine neden olan düşman bakterilere karşı doğal biyolojik barajlar inşa eder. Prebiyotikler ise vücutta bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir, hastalıklara karşı direnci artırır ve sindirim sistemine de iyi geliyor. Prebiyotik ve probiyotik zaman zaman karıştırılabiliyor. Peki prebiyotik ve probiyotik nedir, farkları nelerdir? İşte prebiyotik ve probiyetiklerin faydaları
#Prebiyotikİçeriğindeki probiyotik ve yararlı bakteriler ile kefir en önemli besin kaynaklarından biridir. Çocuk ya da yetişkin herkesin mutlaka düzenli tüketilmesi gerektiği yiyecekler arasında gelir. Peki, ama bebeğe kefir verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe kefir içirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır detayları ile derledik.
#BebekAtalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan birisi de hiç kuşkusuz yoğurt olmuştur. 6000 yıl önce karınca yumurtalarını ezerek oluşturulan ilk maya ile yapılan yoğurt, günümüzde artık gelişmiş teknolojilerle çok daha sağlıklı biçimde soframıza gelir oldu. Temelinde yoğurt, sütün laktik asit bakterileri ile mayalanmasıyla üretilir. İçerisinde probiyotik olarak bilinen faydalı çok sayıda canlı bakteri barındırması nedeniyle de bağırsakta sağlıklı bir mikrofloranın oluşmasına ve vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.
#YoğurtBoza, beni çocukluğuma götüren lezzetlerden biri... Favorimse Eskişehir’deki Karakedi Bozacısı; mısır kullanıyorlar, kıvamı oldukça koyu! Bozayı ekşi sevenlere Vefa’yı, tatlı sevenlere Kurtuluş’taki Damla Bozacısı’nı öneriyorum. 20-25 yıl önce nasıl yoğurdun kıymetinin farkına varıldıysa, biliyorum ki probiyotiğe önem veren diğer kültürler de bu özel lezzetin farkına varacak.
#BozaTüm dünyada bilinir ki fermente gıdalar, beslenmeye probiyotik bakteri katkısı sağlar. Yaklaşık 7000 yıl önce İran’da şarap yapımı ile başlayıp, Çin’de lahana fermentesiyle devam eden, Türklerin ilacı yoğurdun yapımı ile çeşitli faydaları tespit edilen günümüzde prebiyotik-probiyotikler önem kazanmaya devam ediyor.
#PrebiyotikKefir, probiyotik bir süt ürünü ve sağlık açısından da oldukça faydalı. Sindirimi destekliyor, uykusuzluğa iyi geliyor. Bu sağlıklı besini kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Peki evde kefir nasıl yapılır? İşte evde kefir yapımının püf noktaları...
#ProbiyotikProbiyotikler kısaca vücudumuzda bulunan yararlı bakteriler ve mayalardır. Bu yararlı bakteriler zararlı bakterilerle savaşırken sağlımıza da katkıda bulunurlar. Bu yanıyla probiyotikler hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça faydalıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için kullanımı oldukça önemli olan probiyotikler gıdalar yoluyla ya da takviye ürünler aracılığıyla alınabilir.
#BebekYemeklerimize kattığı farklı lezzetlerin yanı sıra sarımsağın saymakla bitmeyen birçok sağlık faydası var. Örneğin probiyotik bir besin olduğu için bu özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde rol oynar. Şimdilerde taze sarımsağın da mevsimi. Salatalarımıza doğrayarak bolca C vitamini ve lif alabiliriz.
#Ayça Kayaİnsanların uzun yaşamasına, mutlu olmasına veya hormonlarının düzenli çalışmasına katkı sağlayan bakteriler üzerine araştırmalar yapan Ali Rıza Akın bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak biliniyor. Mikrobiyota alanında çalışan sayılı biliminsanından biri olan Akın, bakteri çeşitliliğinin önemini hatırlatıyor: “Bağırsaklarımızda çeşitlilik istiyoruz ama makarnanın üzerinde, iskenderde, mantıda, cacıkta her gün yoğurt yiyoruz. Bu da bağırsaklarımızdaki bakterilerin çeşitliliğini azaltıyor.”
#Hazan Aköz Işıkİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonRamazan Bayramı’nı keyifli ve sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Bayram ile birlikte normal rutinimize dönerken liften zengin beslenmeli, sebze-meyve ve probiyotik besinlere yer vermeliyiz” uyarısında bulunuyor.
#Diyetisyen Ezgi Evgin AktaşMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarMüzik grupları, dramaları, yemekleri derken son yıllarda Güney Kore cilt bakımı ve makyaj ürünleri de çok popüler oldu. K-Beauty adıyla bilinen Kore güzellik trendlerinin tüm dünyada yaygınlaşmasının nedenlerini ve popüler bakım, makyaj uygulamalarını uzmanlarla konuştuk.
#K-Beauty"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutKış mevsimi, dayanıklı sebze ve meyvelerin yetiştiği dönemdir. Vücut direncimizi artıran ve hastalıklarla savaşan tüm maddeler ise bu güçlü besinlerde bulunur. Her zaman söylediğim gibi sağlığın şifresi, mevsimsel beslenmede gizlidir. Peki, sofralarımızın baş tacı olmayı hak eden o besinler neler mi? Kağıt ve kaleminiz hazırsa başlayalım. İşte size mini bir liste…
#Buğra BuyrukçuHayatımızın en renkli deneyimlerinden biri seyahat etmek. Fakat yeni yerler keşfederken farklı iklim koşulları, alışık olmadığımız beslenme düzeni ve yemek çeşitleri derken vücudumuzun dengesi bozulabilir. Alanında uzman isimler bağırsak sağlığımızdan yorgunluğa kendimizi nasıl koruyacağımıza dair öneriler verdi.
#Pınar TahirlerPeynir muadili bitkisel yiyecekler gerçeğinin cazip özelliklerini farklı malzeme ve tekniklerle taklit eder. Kimi kıvamı, kimi besin değerleri, kimiyse fermantasyonuyla alıştığımız peynir tadına benzer bir lezzet yakalar. Yapması da gayet basit, temel mantığını kavradıktan sonra seçeneklerin sınırı yok.
#Ceyda ARTUNMikrobiyomlar, cilt sağlığı da dahil olmak üzere genel sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Cilt mikrobiyomu, cildimizdeki bakteri, mantar ve diğer mikroorganizmalardan oluşan bir ekosistemdir ve cilt sağlığı üzerinde önemli bir rol oynar.
#Cilt Bakımı