Kurban Bayramı yaklaştı baharatçıların sucuk mesaisi başladı
Kayseri'de Kurban Bayramı öncesi kurban etinden sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, aktar ve baharatçılarda yoğunluk oluşturdu.
Sucuk ve pastırmanın başkenti Kayseri'de, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla evlerinde sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharatçı ve aktarların satışlarını hareketlendirdi.
İyi sucuğun nasıl yapılacağını anlatan Çağlı, "Bir kilogram sucuğa malzeme olarak 80 gram acı-tatlı biber, 10 gram kimyon, 10 gram karışık baharat ve 100 gram sarımsak konur. Güzel bir şeklide yedirilir. Yapımında ölçü ve kaliteye dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
Baharat ve diğer malzemeleri almak için alışverişe çıktığını belirten Doğan, "Sucuk deyince akla Kayseri gelir. Her yıl ailece yaparız. Bu yıl da 3 kurbanımız var, 15 kilogram sucuk yapmayı düşünüyoruz. Ona göre malzeme aldım" diye konuştu.
Çarşıda 45 yıldır bıçak bileyen Mustafa Balkaya ise yoğunluktan memnun olduklarını ifade ederek bıçak bilerken dikkat edilecek hususları anlattı.