Özel günlerin olmazsa olmazıdır pastalar. Meyveli, çikolatalı, kremalı, fıstıklı, kestaneli ve krokanlı ilk akla gelen pasta çeşitleri olsa da aslında yaratıcılığınızı kullanıp çeşit çeşit pastalar yapabilirsiniz. Bugün sizler için özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz birkaç kolay pasta tarifi derledik. Görüntüleri de lezzetleri de oldukça iştah açıcı olan pastalarımızın bir dilimi asla yetmeyecek. O halde gelsin kolay pasta tarifleri…
#Pasta TarifleriArda'nın Ramazan Mutfağı programının 9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de petibör pastası oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, petibör pastası için gerekli malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki petibör pastası nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı petibör pastası tarifi
#Petibör Pastası Nasıl YapılırDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazGelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
#Mor Havuçlu Pasta TarifiKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla'nın Bodrum ilçesinde katıldığı Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmaları'nda yaptığı konuşmada, "Eğer bir turizm şehriysek, gelirlerimizin büyük kısmı turizme endeksliyse o zaman yerel yönetim seçimlerinde mutlaka adaylarınızdan turizm master planlarını isteyin. Turizm master planları büyükşehir belediyelerinin konusudur. Çünkü potansiyeli en iyi sizler bilirsiniz. Hem planlardan hem altyapı ve üstyapıdan sorumludur. Biz, plan hazırlanırken her türlü desteği veririz" dedi.
#Mehmet Nuri Ersoy2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞÇok yakında ailemiz ve dostlarla bir masa etrafında toplanıp güzel dileklerle karşılayacağız yeni yılı… Hem afiyetle yenecek hem de o güzel sofraları süsleyecek yenebilen dekor tariflerimi paylaşmak istedim bu hafta. Çikolata, meyve, peynir gibi basit malzemelerle yapılan bu süsler şık olduğu kadar lezzetli de…
#Gülay Barbaros AltanKütük pasta tarifi, asıl adıyla Buche de Noel, yılbaşı gibi özel günlerin en güzel lezzetlerinden biri. Kış aylarının vazgeçilmezi kestaneyle hazırlanan bu tatlı, büyük küçük herkes tarafından çok beğenilecek. Görünümü de lezzeti de ayrı güzel. Peki evde kolay ve pratik kütük pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapılış aşamaları...
#Kütük PastaMasterChef Ali Nazik tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan Ali Nazik kebabı patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Damak zevkine göre kıymalı Ali Nazik ve kuşbaşılı Ali Nazik şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Biberli yağ ile de servis edilebilmektedir. Peki, Masterchef Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte, orjinal Ali Nazik kebabı tarifi ve malzemeleri
#Ali Nazik KebabıGelinim Mutfakta Pamuk Prenses pastası tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer aldı. Pratik bir pasta tarifi olan pamuk prenses pastası malzemeleri de bir o kadar kolay... Pamuk prenses pastası nasıl yapılır? İşte misafirlerinize harika bir sunum için favoriniz olacak pamuk prenses pastasının yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses PastasıBazı konularda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Fazla dürtüsel hareket etmeye eğilimli olabilir, gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Her duyduğumuza inanmayalım. Ama hafta sonuna doğru zihnimiz berraklaşacak, sorunları çözecek, planlar yapacak duruma geleceğiz.
#AstrolojiÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıGenel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, mide küçültme ameliyatlarından ziyade 7 gün, 24 saat aşırı kilolarla dolaşmaktan korkulması gerektiğini söyledi. Mide küçültme ameliyatlarının günümüzde daha çok uygulanır hale geldiğini ifade eden Güçlü, “Bunun iki sebebi var: Birincisi, obezite oranının günümüzde artmış olması, ikincisi tecrübe ve teknolojinin artması. Mide küçültme ameliyatlarında ölüm oranı binde ikidir. Zannediliyor ki, bu ameliyatlarda ölüm oranı yüksek. Halbuki safra kesesindeki risk neyse bu ameliyattaki risk de odur” dedi.
#1New York’taki camilerde ezan okunması kararının alınmasını sağlayan şehrin belediye başkanı Eric Adams, bu devrim niteliğindeki karar sonrasında Türk basınından ilk kez Hürriyet-Kelebek köşe yazarı Arda Sayıner’e konuştu.
#Eric AdamsGazlı içeceklerde, mısır gevreğinde, hatta kahvenizde bile var… Dünya Sağlık Örgütü çok sayıda yiyecek ve içecekte yer alan bir yapay tatlandırıcı olan aspartamı, ‘kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler’ listesine ekledi ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesini değiştirmedi. Uzun süredir devam eden sağlık endişelerine rağmen kullanımı çok yaygın olan aspartamın dünyayı ele geçirişinin tarihini anlatıyoruz…
#AspartamYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanBelli bir yaşa gelen, iş hayatını geride bırakıp emekli olan çoğu insan bir kenara çekilir, yılların yorgunluğunu hiçbir şey yapmadan sadece dinlenerek çıkarmaya çalışır. Ancak boş durmaya alışık olmadığı için mutlaka kendini meşgul edecek bir şeyler arayan ya da çalışırken yapamadığı şeylerin acısını çıkarırcasına çok farklı alanlara yönelen ve 'Bu yaştan sonra yapılmaz' denen şeyleri başaranlar da var. Biz de ‘Bir Sorudan Fazlası’ serimizde emeklilik sonrası bir kenara çekilmeyen, aksine tutkularını ileri yaşlarda keşfeden ve yaptıkları işlerle parmakla gösterilen o nevi şahsına münhasır insanlarla konuştuk.
#EmeklilikEkvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞ