GeriMutfak Tüyoları Petibör pastası nasıl yapılır? Arda’nın Mutfağı çikolatalı petibör pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Petibör pastası nasıl yapılır? Arda’nın Mutfağı çikolatalı petibör pastası tarifi

Petibör pastası nasıl yapılır? Arda’nın Mutfağı çikolatalı petibör pastası tarifi

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de petibör pastası oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, petibör pastası için gerekli malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki petibör pastası nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı petibör pastası tarifi

PETİBÖR PASTASI TARİFİ

Muhallebi için:
1 litre süt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gram tereyağı
1,5 su bardağı bitter çikolata
Katları için:
Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Yarım paket sade petibör bisküvi
File badem

Yapılışı: 
Muhallebi için olan çikolata hariç tüm malzemeleri büyükçe bir tencereye alıp iyice karıştırın, ardından ocağa alın ve iyice kıvam alana kadar pişirin.
Muhallebi pişince ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kenara alın.
Servis kabınızın tabanını ve yanlarını tereyağıyla yağlayın.
Bir fırın kağıdını pastayı yapacağınız kaba göre kesin ve tabanını kaplayacak kadar muhallebi dökün.
Bisküvileri tabana dizin, üzerine file badem serpin ve muhallebi dökün.
Üzerine tekrar bisküvileri dizin, üzerine file fıstık serpin ve muhallebiyi dökün.
Diğer tüm bisküvileri sıra sıra ve kat kat aynı şekilde dizin.
Fırın kağıdını kapatın ve pastanızı buzdolabına alıp, soğutun.
Pastanız iyice soğuduktan sonra buzdolabından çıkartın.
Kalan muhallebiyi pastanın her tarafına iyice yayın.

False