iş gücü açığı haberleri sayfasında iş gücü açığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 58 iş gücü açığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Almanya, nitelikli iş gücü ihtiyacını AB üyesi ülkelerin dışından da karşılamak amacıyla bir süre önce yasa çıkardı. 1 Mart 2020’de yürürlüğe girecek olan yasayla, ülkede birçok alanda yaşanan iş gücü açığının kapanması bekleniyor. Ancak daha yasa çıkmadan Almanya’ya ciddi iş gücü akını başladığı açıklandı.
#Nitelikli İşçiAlmanya, nitelikli iş gücü ihtiyacını AB üyesi ülkelerin dışından da karşılamak amacıyla bir süre önce yasa çıkardı. 1 Mart 2020’de yürürlüğe girecek olan yasayla, ülkede birçok alanda yaşanan iş gücü açığının kapanması bekleniyor. Ancak daha yasa çıkmadan Almanya’ya ciddi iş gücü akını başladığı açıklandı.
#Nitelikli İşçiİskoçya'da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda ülkemize tarihin ilk madalyasını getiren, erkeklerde Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye 19 yıl sonra madalya sevinci yaşatan İzmirli Emre Sakçı, gözünü 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na çevirdi.
#Avrupa Kısa Kulvar Yüzme ŞampiyonasıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, merkezi sınavda öğrencilerin sürprizle karşılaşmayacağını söyledi. Bakan Selçuk, 'Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu' dedi.
#MEBHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin 3 yıllık yol haritası olan OVP'nin 20 Eylül'de açıklanacağını belirtti. Merkez'in son kararının ardından bağımsızlık tartışmasının kapandığını söyleyen Albayrak, ekimden itibaren enflasyonda dengelenme yaşanacağını vurguladı.
#Berat AlbayrakO, bir yıldızda bulunması gereken bütün özelliklere sahip; şeytan tüyü, yetenek, disiplin... Çıkardığı dört single ve bir albüm geniş bir hayran kitlesi edinmesine yetti de arttı bile. Hayranları onun için konserlerde üstünü başını parçalıyor. Müzik eleştirmenleri onunla ilgili yazılarda ‘beklenen star’ın sonunda geldiğini müjdeliyor, onu ‘Y kuşağının megastarı’ ilan ediyor. Şimdilerde ‘Yalan’ şarkısına çektiği klip ve Yıldız Tilbe’ye saygı albümünde seslendirdiği şarkıyla gündemde olan Edis’le buluştuk.
#EdisFinans ve iş dünyasını bir araya getiren Türkiye Finans Forumu başladı. Açılış konuşmasını Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila yaptı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV sistemi ile ilgili 32 yıllık kuralın değişeceğini açıkladı. Bireysel Emeklilik Sistemi ile (BES) ilgili açıklamalarda bulunan Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç ise, “BES’te katılım için işveren katkısı gibi talepler var. Rafa kalkmadı. Başbakan Yardımcımız ile çalışıldı o konu. 18 yaş meselesi kanun gerektiriyor. Rafa kalkmadı ama kanun gerekiyor" dedi. Forum'da konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, 23 bin firmaya döviz ile borçlanma yasağı geleceğini açıkladı. Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Türkiye Finans Forumu'ndaki gelişmeleri dakika dakika canlı blog olarak aktarıyoruz.
#Türkiye Finans ForumuSağlık alanına yönelik Ankara’da 4 yıl önce kurulan Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Rabet Gözil, Ankara’da sağlık turizminin çok iyi kavranamadığına dikkat çekerek, “Bütün üniversitelerin özellikle tıp dekanları bir araya gelip bu konuda ortak akıl oluşturup, yol haritası çizip ilerlemek lazım” dedi.
#AnkademiBaşbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akdoğan "Öcalan adını kullanarak yalan söylüyorlar. Öcalan bunları yakalasa muhtemelen sopayla kovalar 'her şeyi mahvettiniz' diye" dedi. Akdoğan HDP'nin barajı geçmesinin çözüm sürecini olumsuz etkilediğini söyledi. Akdoğan ayrıca, "HDP Diyarbakır'dan Cihangir'e eksen kayması yaşadı. Demirtaş, kendi PR’ını yaptı, kendi imajını oluşturdu" ifadelerini kullandı.
#Yalçın AkdoğanSon birkaç aydır Hürriyet Dünyası’nı ziyaret eden, Columbia ve George Washington gibi ABD üniversitelerinden gelen gazetecilik öğrencilerinin büyük bir merakla sorduğu soruları yanıtladım. Türkiye’de bu tür çalışma gezileri pek düzenlenmediğinden, bizim öğrencilerin ve genç gazetecilerin de belki işine yarar diye, bugün itibariyle medyaya dair düşündüklerimi bu yazıda özetlemek istedim.
#GazeteTürkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu başladı. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun protokol kurallarını uygulamayan TOBB yönetimine sert tepkisi damga vurdu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ardından söz aldığı toplantıda TOBB yönetimine "Saygın her devletin protokol kuralları vardır. Siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz. Eğer TOBB’un yöneticileri korkuyorsa korkmasınlar bu ülkede demokrasi var" dedi. Normal protokol kurallarına göre bu tip toplantılarda devletin en üst kademesinin en son konuşması gerekiyor. Ancak TOBB'un Genel Kurulu'nda iki sene önce olduğu gibi yine Başbakan Erdoğan ilk sözü aldı ve konuşmasının hemen ardından salondan ayrıldı.
30 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İstanbul, Ankara ve İzmir’deki belediye başkanı adaylarına ‘işsizlik ve eğitim’, “trafik ve ulaşım” ve “engelliler”e yönelik projelerini sorduk. Mesleki eğitim ve istihdam yaratma hepsinin gündeminde. Trafik çilesine çözüm ise yol ve kavşak yapmakta değil, raylı sistemler, deniz ulaşımı ve trafik koordinasyon merkezleri. Bazı adayların hedefi ulaşımı başta öğrenciler için 1 TL’ye indirmek. İşte adayların gerçekletirmeyi vadettikleri projeleri.