Gençlik aşısı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik aşısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2020 00:50

Gençlerbirliği, Süper Ligin 12. haftasında BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yenerken, alt yapısından yetişen; ilk 11’de 4, yedek kulübesinde 8 oyuncu ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Türk futbol kulüpleri, ekonomik olarak büyük sıkıntı çekerken, yöneticilerin ‘Deniz bitti alt yapıya daha çok önem vermeliyiz’ sözleri, özellikle coronavirüs salgınının hız kazanması ile birlikte daha yüksek sesle dile getirilirken, uygulamada buna çok fazla değer verilmediği, rakamlara yansıyor. Süper Ligin bazı kulüpleri bu anlamdaki yatırımları ile dikkati çekerken, bu geleneğin öncüsü Gençlerbirliği, farkını ortaya koyuyor. Kırmızı-siyahlıların, Süper Ligin 12. haftasında, BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yendiği maçta, alt yapısından yetişen ilk 11’de 4, yedek kulübesinde ise 8 oyuncusu vardı. Polamat’ın cezalı, Diego’nun sakat, Candeias ve Traore’nin karantinada olması nedeniyle kadro darlığı yaşayan Şimşekler, bu açığı genç isimlerin enerjisi ile kapattı.

HACETTEPE İLE İŞBİRLİĞİ

Beştepe’nin özkaynak düzeninin ürünleri; Halil İbrahim Pehlivan, Berat Özdemir, Arda Kızıldağ ve Soner Dikmen BB Erzurum karşısında sahaya 11’de çıktı. Atalay, Batuhan, İlker, Kadir, Gökhan, Ömürcan, Baran ve Mustafa Seyhan yedek bekledi. İlker ve Gökhan, son anlarda oyuna dahil oldu.
Gençlerbirliği’nin Türkiye Futbol Federasyonuna verdiği listede ayrıca; Rahmetullah, Übeyd, Seyit Ali, Mert, Emir, Hasanalp, Kaan ve Mert gibi alt yapı eğitimini Beştepe’de alan isimler de yer alıyor. Gençlerbirliği bu anlamda Hacettepe ile sürekli bir iletişim ve işbirliği içinde hareket ediyor.

EN YAKIN TAKIM TRABZONSPOR

12. hafta maçlarında, alt yapısından yetişen genç oyunculara şans veren ekipler içinde Gençlerbirliği’nden sonra gelen ikinci takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavili ekibin Kayserispor ile oynadığı müsabakada; Uğurcan, Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak 11’de başlarken, Serkan, Safa ve Hüseyin yedek kulübesinde yer aldı. Kasımpaşa’nın yedek kulübesinde 5 alt yapı oyuncusu; Furkan, Oğuzhan, Berat, Hasan ve Evren görev bekledi.
Beşiktaş’ta alt yapıdan yetişen Rıdvan Yılmaz, Aytemiz Alanyaspor karşısında sahaya 11’de çıktı, Necip ve Serdar bankta oturdu.
Fenerbahçe’nin alt yapısından yetişen 4 isim; Ahmet, Ömer Faruk, Fatih ve Eyüp, yedek sırasındaydı. Medipol Başakşehir’de, Mahmut Tekdemir, oyuna sonradan dahil olurken, Mete yedek soyundu. Antalyaspor’un alt yapı oyuncularından Bünyamin, Demir Grup Sivasspor maçına 11’de başladı, Mevlüthan, Serdar ve Adem, Ersun Yanal tarafından yedekler arasına yazıldı.

A.GÜCÜ’NDE ŞANS BULAMADILAR

Ankaragücü’nün yabancı ağırlıklı kadrosu içinde alt yapı oyuncuları fazla şans bulamazken, İttifak Holding Konyaspor maçında; Mert, Murat ve Ender, yedek bekledi.
Denizlispor’da Recep Niyaz oyuna başlayan kadronun içindeydi. Hüseyin, Mert, Alihan ve Muhammed ise yedekler arasındaydı.
Konyaspor’da Abdülkerim maça başlayan isimlerden olurken, Ali, Emre, Ahmet ve Şener yedek kulübesinde yer aldı. Göztepe’de Halil Akbunar her zamanki gibi 11’de yerini aldı. Yılmaz ve Yalçın yedekler arasına girdi. Atakaş Hatayspor’da Gökhan, Fatih Karagümrük de Muhammed ve Murat yedek soyundu. Kayserispor, Teknik Direktörlüğe Samet Aybaba’nın gelişi ile birlikte gençlere şans tanıyacağı mesajını verdi. Trabzonspor maçında kaleyi Doğan korurken, İlhan, A.Kadir, Emre ve Barış yedekler arasında yer aldı.
Yeni Malatyasporda ise Abdulsamed, yedekler arasındaydı.
Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor ve BB Erzurumspor takımları, bu anlamda listeye giremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!