Hellim haberleri sayfasında Hellim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 367 Hellim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ramazan’ın gelmesiyle birlikte sahurluk menüler de ince elenip sık dokunmaya başladı. Hem pratik olsun uğraştırmasın hem de doyurucu olsun bütün gün acıktırmasın diyenlerdenseniz, sizlere sahur için pratik tarifler hazırladık. Daha fazla “Sahurda ne yenir?” diye düşünüp duruyorsanız, haberin detaylarında sizi neler bekliyor gelin bir bakalım.
#Sahurda Pratik Ne Yapılır?Hellim Peyniri, genellikle tavada kızartılan hafif sarı renkli bir yapıya sahiptir. İnek sütüyle yapılanları olsa da genellikle keçi sütüyle yapılan türleri daha çok tercih edilen Hellim Peyniri, dayanıklı olmasıyla ünlüdür. Peki, Hellim Peyniri nerede meşhurdur? İşte, zaman zaman inek, koyun ve keçi sütünün karıştırılmasıyla da yapılabilen Hellim Peynirinin nerede meşhur olduğunu merak edenler için bazı detaylar
#HellimVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiPirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuMasterChef özel konseptinde Pirohi tarifi de yer aldı. Pirohu'nun hangi mutfağa ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir çeşit mantı olan pirohi hamurunun çok ince açılmasıyla hazırlanıyor. Kendine has kapatma şekli ve harcıyla favorilerinizden biri olacak. Peki Pirohu nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri
#PirohuBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncirSonu im ile biten kaç kelime olduğu ve bu kelimelerin listesi birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alır. Özellikle bulmacalarda ve scrabble oyununda kişilerin karşısına kelimeler çıktığından im ile biten hangi kelimelerin olduğu araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Bu bakımdan sonu im ile biten kaç kelime var ve bu kelimeler hangileri araştırabilir ve rahatlıkla cümle içinde kullanabilirsiniz. Sizin için wonu im ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli im ile biten kelimeleri tüm detayları ile derledik.
#EğitimGüvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaBuzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemesi de çok keyifli, kahvaltıda yoğurda karıştırıp ev yapımı granolayla sunması da... Keçi veya Erzincan tulumu gibi yoğun aromalı peynirlerle hazırladığım salatalara yakıştırıyorum. Şeftaliden salsa yapıp çiğ balık tabaklarıyla birleştirmeyi de seviyorum. Sade dondurmayla servis edilen şeftalili crumble’ın yeriyse bende çok ayrı… Şeftalinin tadını çıkarabileceğimiz çok az bir zamanımız kalmışken mutfağımda nasıl kullandığımı anlattım.
#ŞeftaliGeçen hafta cuma günü Kıbrıs’ın güneyindeki Pile köyü civarında KKTC makamları ile BM Barış Gücü’nün karşı karşıya gelmesiyle başlayan ve ardından KKTC’nin BM Güvenlik Konseyi tarafından “kınandığı” bir açıklamaya kadar uzanan gelişmeler günlerdir kamuoyunu ve uluslararası çevreleri meşgul ediyor.
#KKTCGelinler yarışıyor, kayınvalideler puanlıyor! Hangi yemek, hangi gelinin? Gelinim Mutfakta haftanın dördüncü gününde çeyrek altının sahibi belli oldu. Hellim peynirli yaprak sarma ile Gelinim Mutfakta'da bugün lezzet şöleni yaşandı. En yükske puanı alan gelin ise Gelinim Mutfakta günün birincisi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı, günün birincisi kim oldu? İşte, Gelinim Mutfakta 24 Ağustos 2023 puan durumu...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi programı yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Vişneli, zeytinyağlı, etli yaprak sarmaya farklı bir yorum getirmek isteyenler, hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. İşte, Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri...
#Hellim Peynirli Yaprak SarmaGöçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.
#1Kavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Buzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeFeriye’de pop-up restoran günleri başlıyor. 23 Nisan’da çocuklar için pizza eğitimi... Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya konuk oluyor. MSA, dijital eğitimlerini başlattı. Bozukbağ Kahvaltıcısı sezonu açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...
#Ramazan BayramıKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirMetro Türkiye depremzede çiftçilere destek amacıyla bölgeden temin ettiği ürün miktarını sezon sonuna kadar arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mağazalarında bulabileceğimiz ürünler arasına Hatay’dan Arsuz limonu, beyaz balkabağı, Kırıkhan havucu, lahanası ve marulundan sonra Arsuz tatlı patatesi ve Kırıkhan siyah havucu da eklendi.
#MetroKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşGirne’nin 90’ına merdiven dayamış bittacısı Hatice Teyze, adanın en iyi kahvaltısını hazırlayan Lefke’deki Argonya ile adını adanın antik güzelinden alan Swan of Soli… Yerel üretimi yücelten geleneksel tatları yaşatmaya devam eden adreslerin başına Girne’deki Bellapais Garden’ı da ekleyin. İşte KKTC’de az ama öz bir yöresel lezzet rotası.
#GastronomiLor peyniri ve kuru naneli iç harcıyla piruhi mantısı, kızartılarak veya haşlanarak sunulan salyangoz, kızarmış soğanla servis edilen müceddere pilavı bir yana Kıbrıs denince akla gelen ilk lezzet, şeftali kebabı... Harnup pekmezli gullurikya da öne çıkan tatlılarından... Tüm bu lezzetleri tanıtmak hem Kıbrıs’taki hem de dünyaya yayılmış Kıbrıslı Türklerin en önemli vazifelerinden olmalı.
#Kıbrıs YemekleriDaha çok pop şarkıcısı olarak biliniyor ama Rebetiko da söylüyor, klasik Türk müziği de... Kıbrıslı şarkıcı Ziynet Sali’yle bu mirası, 80 kiloluk bir ergenden nasıl Türkiye’nin en seksi sanatçılarından birine dönüştüğünü ve günümüzün güzellik anlayışını konuştuk: “Dünyanın ihtiyacı, kişilerin iç güzelliği ama insanoğlu dış güzelliğe önem veriyor. Zaten estetik operasyonlar çıktı, mertlik bozuldu. Gerçek ve doğal güzellere haksızlık bu bence!”
#Ziynet SaliDaha çok pop şarkıcısı olarak biliniyor ama Rebetiko da söylüyor, klasik Türk müziği de... Kıbrıslı şarkıcı Ziynet Sali’yle bu mirası, 80 kiloluk bir ergenden nasıl Türkiye’nin en seksi sanatçılarından birine dönüştüğünü ve günümüzün güzellik anlayışını konuştuk: “Dünyanın ihtiyacı, kişilerin iç güzelliği ama insanoğlu dış güzelliğe önem veriyor. Zaten estetik operasyonlar çıktı, mertlik bozuldu. Gerçek ve doğal güzellere haksızlık bu bence!”
#Ziynet SaliŞef kimliğini kültürümüzün en sevilen gelenekleri ocakbaşı ve meyhaneyle parlatan iki isimden bahsetmek istiyorum size bu hafta. İlki memleketlim Ali Dövenci’nin evine, Mersin’e dönerek açtığı ocakbaşı Arak. İkincisiyse yaratıcı ve özenli işlerini çok başarılı bulduğum Alp Çekici’nin Caddebostan’daki HaNi Bi Meyhane’si. Her ikisinde de tattığım tüm lezzetlerin tadı hâlâ damağımda...
#Arak