Bu hafta gündemden düşmeyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’nın İstanbul ziyareti iki ülkenin yemek kültürünü birleştiren etkinliklerle de öne çıktı. Cumhurbaşkanına tattırdığı lezzetleri anlatan ziyaretin resmi aşçısı şef Cem Ekşi: “Yaptığımız bir mutfak diplomasisiydi aslında.”
#Frank-Walter SteinmeierHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikBiri yakışıklılığı kadar yeteneğiylede kalpleri kazandı. Diğeri güzelliği ve oyunculuğuyla şöhret basamaklarını hızla tırmanıyor. Onları bir araya getiren, 26 Nisan’da vizyona girecek ‘Cadı’ filmi... Furkan Andıç ve Buse Meral’le buluşuyoruz; filmlerini, hayat hikâyelerini, aşkı ve dostluklarını konuşuyoruz: “Aramızda bir duvar yoktu.”
#Buse MeralAlo 174 Gıda Hattı’na gelen şikâyetler gülümsetti. Bir kişi “Karım evde hijyen kurallarına göre yemek yapmıyor, yemekten kıl çıktı” diyerek eşini şikâyet ederken, yalnız yaşayan bir öğrenci ise “Yaptığım pilav hep lapa lapa oluyor, pirinç pilavı tarifi alabilir miyim?” diye sordu.
#Alo Gıda HattıGeniş kamuoyu onu maç izlerken yerinde duramayan, kabına sığmaz, coşkulu Galatasaray yöneticisi olarak tanıdı. Kurumsal hayattaysa Türkiye’nin en büyük şirketlerinin personel taşıma servislerinin sahibi ALTUR Turizm Yönetim Kurulu Başkanı... Türkiye’nin en meşhur, en sevilen Rizelilerinden Abdurrahim Albayrak ile buluştuk. “Hayattaki ilk Cimbom maçımı Beleştepe’de izledim” diyen Albayrak, peki nasıl Galatasaraylı olmuş? Bunu hatırlayamıyor ve gülerek “Herhalde annemden öyle doğmuşum!” diyor.
#Abdurrahim AlbayrakKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaRüyada balık yemek, birçok şeye delalet edebilir. Balığın şekli, türü, nasıl bir durumda olduğu gibi detaylar, rüyanın yorumlanması şekillendiren detaylardır. Bu bakımdan sizden Rüyada balık yemenin neye işaret ettiğini öğrenebilir, bununla alakalı bilgi sahibi olabilirsiniz. Rüyada balık yemek neye işarettir? Rüyada çiğ, pişmiş, kızarmış, kılçıklı, ekmek arası ve akrabalarla balık yemek ne anlama gelir sizler için derledik.
#Rüyada Balık YemekSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#KahvaltıEski Türkçe bir sözcük olan iç, öz, cevher, maye, batın ve çekirdek kelimeleriyle eş anlamlıdır. İç kelimesinden türetilen tamlamalar ve diğer sözcükler ise şunlardır: 1- İç bükey 2- İçe bakış 3- İçkin 4- İç Deniz 5- İçerik. Bu kelimenin fiil hali içerlemek ve içlenmek şeklinde yazılır. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız birçok sözcük ''iç'' ile bitmektedir. İç ile biten kelimelerin yer aldığı listeyi sizler için derledik.
#EğitimMersin Türkiye'nin en çok gezilen şehirleri arasında yer almaktadır. Durum böyle olunca Mersin'e gelmeden önce bu şehri gezenlerin sayısı da bir hayli fazladır. Mersin yemekleri de hem lezzetli hem de damak tadına hitap etmektedir. Son günlerde Mersin yemekleri ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki Mersin yemekleri nelerdir? Mersin'de ne yenir? Mersin mutfağına özgü olan yemekler nelerdir? İşte Mersin yemekleri ile ilgili tüm bilgiler.
#Mersin YemekleriYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Baklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı. İşin doğrusunu uzmanlara sorduk. İşte yorumları...
#Kokoreç