Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

Yaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…

Haberin Devamı

FİNE DİNİNG’İN EN İYİLERİ

◊ Tuzz-Khai Hotel, Bodrum: Şef Nilay Lale’nin Uzakdoğu soslarıyla yarattığı kombinasyonlar harika. Yaz menüsünde otlu hengeli begonvil çiçeğiyle sunuyor.

◊ Teruar Urla, Urla: Osman Serdaroğlu’nun menüsünde çıtır kınalı bamyayla servis edilen bademli soğuk çorba, mürekkep soslu bebek patatesle sunulan kılıçbalığı denenmeli.

◊ OD Urla, Urla: Osman Sezener ve ekibinin yaz menüsü yörenin deniz ürünleri, ot ve sebzeleriyle hazırlanmış. Satsuma ve deniz fasulyeli karides ve dana yanak favorim.

◊ Ent, Bodrum: Yoldaş Sönmez’in restoranı, Nef Yalıkavak’ta. Restoranın 9’uncu yılına özel imza yemeği sübye.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Malva, Bodrum: Necmi Ağaç Nikkei mutfağından ilham alıyor. Bu sezon menüsünde Ortakent enginar, aslan balığı ceviche çok ilgi görenlerden.

Haberin Devamı

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Loft Elia, Bodrum: Deniz Aşan açık ateşte pişirilen etler ve özgün lezzetleri stilize yorumuyla sunuyor. İslenmiş semizotu, arapsaçı otlu kalamar imza lezzetler.

◊ Paper Moon, Bodrum: İstanbul’un en popüler İtalyanı Paper Moon, Bodrum Loft’un içinde. Klasik tatlarının hepsini aynen
burada da sunuyorlar.

SUYUN KIYISINDA... 

◊ Yazz Collective, Göcek: Turunç Pınarı’ndaki otelde Şef Mustafa Otar yönetimindeki mutfakta odun fırını ve açık ateş başrolde.

◊ Barba Saranda, Söğüt: Saranda sahilinde kral yengeç, ıstakoz, istiridye gibi deniz ürünlerinin yanında Susurluk, Göbel kokorecini de burada yiyebilirsiniz.

◊ Halil’in Yeri, Azmak kıyısı, Akyaka: Bir barakada başlayan restoranda hafta sonu yer bulmak zor. Burada klasik Ege mezelerinden tatmak bir Akyaka geleneği.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

ÖZEL DENİZ MAHSULLERİ İÇİN...

◊ Manzara Restoran, Söğüt: Hem balık hem de sebzelerde çok iyi kalite ve taze ürün kullanmalarının yanında, orijinal tatları bozmadan yaratıcı tabaklar hazırlıyorlar. Yumurtalarını sos haline getirip yarma buğdaydan risotto’yla sundukları langusta da Manzara’nın klasiği.

Haberin Devamı

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler


◊ Azur, Bodrum:
Azur’un bu yaz en özel lezzetleri arasında deniz mahsullü wellington, parmesanlı denizci kalamarı, çeşitli ceviche’ler gibi çok seçenek var.

◊ Amavi, Alaçatı:
Can Aras ve ekibinin menüsüne yeni nigiri’ler, crudo’lar, tartarlar, dumpling’ler eklenmiş. En dikkat çeken iki tabak lagos yaka ve uskumru tartar. Lobster roll’dan esinlenerek hazırlanan ıstakozlu pişi de denenmeli.

◊ Horasan Balık, Çeşme:
Bölgede deniz ürünleri ve balık için ilk akla gelenler arasında... Kerevitten sardalyaya pek çok ürün menüde yer buluyor.

◊ Orfoz, Bodrum:
Çağrı ve Çağlar Bozçağa kardeşlerin yeri. Orkinos tartar, kidonya, parmesanlı istiridye, füme yılanbalığı ve fırında midye gibi farklı çeşitlerle kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

Haberin Devamı


Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Naru, Bodrum:
Anıl Karaduman’ın akşam menüsünde pancarın incir yaprağı dondurmasıyla uyumu, yaz mantısı, kefal yumurtası eşliğinde servis edilen deniztarağı akıllarda kalacak lezzetler arasında.

YOL ÜSTÜNDE MOLA DURAKLARI

◊ Mikado Pide, Aydın: Bozdoğan’daki Mikado’da pidelerin dışı çıtır, ortası yumuşak ve bol malzemeli. Kuşbaşılı, sucuklu, pastırmalı, kıymalı gibi çeşitleri var, ancak asıl farklılaştıkları ve dillere destan çeşitleri manda kaymağıyla tatlandırdıkları peynirli ve tahinli pideleri.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Bağlı Kokoreç, Denizli: Denizli-Muğla yolu üzerinde. Süt kuzusundan hazırladıkları kokoreçte pul biber kullanıyor, isterseniz de kimyon, kekik gibi baharat çeşitleri ekleyebiliyor. Klasik ekmek arası ya da halka halinde hazırlanan orijinal hali veya iri kıyım kesim porsiyon olarak da yiyebilirsiniz.

◊ Kaplan Dağ Restoran, Tire: Lütfü Çakır, Tire’nin Kaplan Köyü’nde yıllar önce açtığı Kaplan Dağ Restoran’ında bölgenin unutulmuş ya da sadece evlerde yapılan en özel yemeklerini eşiyle birlikte yapıyor. Çakır’ın restoranda servis ettikleriyle Tire’nin gastronomik anlamda tanınmasındaki rolü büyük. Domates soslu meşhur Tire köftesinin en iyi örneklerinden biri burada. Yemyeşil bir doğaya tepeden bakarak keşkek, yaprak sarması gibi özel lezzetleri, mezelerini yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Akçapınar Tostçusu, Akyaka: Meşhur Âşıklar Yolu’nun tadını çıkardıktan sonra uğramak isteyeceğiniz ilk adres Akçapınar Tostçusu olacaktır. Bölgeden geçerken yapılması gerekenler listesine ekleyin; Akyaka merkezden araçla 10 dakikada uzaklıkta. Kaşar peyniri, kasap sucuğu ve salça soslu hazırladıkları tostun yanında turşuları ve bol köpüklü ayranı denemeye değer.

◊ Gözde Izgara Salonu, Aydın: Çine’deki bu küçük işletme hemen yolunuzun üzerinde. Kısacık bir molada meşhur Çine köftesini tadabileceğiniz bir adres.

◊ Arıcıoğlu Ev Böreği, Aydın: Yine Çine’de bir sonraki durağınız Arıcıoğlu olsun. Dışı çıtır çıtır, içi bol malzemeli el açması börekler odun ateşinde pişiyor. Otlu ve peynirli börekleri çok seviliyor. Patatesli ve kıymalı seçenekleri de var.

Haberin Devamı

BEACH’LERİN EN İŞTAH AÇANLARI

◊ La Guerite, Hisarönü: Cannes ve St. Barth’da da şubeleri var. Menüsünden wasabi mayonezli somon tartar, escalivada ve trüf mantarlı bruschetta, özel La Guerite soslu kara midye, ıstakoz linguine en beğendiklerim.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Momo Dalyan, Çeşme: Şef Mert Şeran yönetimindeki menüde çiğ deniz ürünleri, sağlıklı ve hafif alternatiflerin yanında glütensiz seçenekleriyle makarna ve pizzalar, ayrıca bu yılın yenisi suşiler var. İstiridye mantarı, kuzukulağı, fesleğen, nane, domates, zeytin, sakız, incir ve turunçgiller de kendi bahçelerinden.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Sea Me, Fethiye: Tertemiz bir denizin, bembeyaz kumlar ve çam ağaçlarıyla buluştuğu bir koyda kurulan Sea Me Beach’in menüsü ‘beach’ ve ‘more’ olarak ikiye ayrılıyor. Beach menüsü atıştırmalık more kısmında Uzakdoğu ve Asya mutfağından örnekler var. Zencefil ve kaju soslu karides, midye tempura, karidesli veya sebzeli noodle gibi tabakların yanı sıra nigiri, saşimi ve zengin roll çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Frankie Beach, Bodrum: Susona Hotel’in içinde. Taze meyvelerle hazırlanan ferahlatıcı kâseler, yerel malzemelerden salatalar, deniz mahsulleri, özel sunumuyla midye dolması; ayrıca suşi barında lezzetli suşiler ve çiğ Asya spesiyalitelerinden oluşan bir seçki sunuluyor.

EV YEMEKLERİ ARAYANLARA 

◊ Beğendik Abi, Urla: Akşam açık ama öğlen çeşit daha fazla. Kuzu etli enginar, etli Urla güveci, Girit kabağı gibi çeşitleri var.

◊ Kısmet Lokantası, Bodrum:
Sadece yazın değil, her mevsim dolup taşıyor. Keşkek, lokum pilavı gibi özel yemekler çıkıyor.

Dantel gibi kıyılarda tatil yapanlara en lezzetli tavsiyeler

◊ Hayri Usta Lokantası, Efeler:
Hem sağlıklı hem de yöresel... Özel ciğer sarma, çintar dolması, şevketibostan ve enginarı deneyin.

◊ Sevgi Bacı’nın Yeri, Turgutreis:
Kabak çiçeği dolması gibi yazlık lezzetlerin yanında ev mantısı, çibörek, gözleme de yapıyorlar. Bodrum usulü otlu börek en sevilenlerinden.

Yazarın Tüm Yazıları