balık restoranı haberleri sayfasında balık restoranı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1519 balık restoranı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ANTALYA'da balık restoranında müşterilere ücretsiz otoparkı kullanan Kaya Şimşek, balık yerine tatlı yediği için otopark ücreti istendiğini, vermek istemeyince de otopark görevlisinin sopayla tehdit ettiğini iddia etti. O anları cep telefonuyla kaydeden Şimşek, ?Böyle şey mi olur şehir eşkıyalığı bu. 30 liralık balık yeseydim ücretsiz olacaktı ama 34 liralık tatlı yediğim için ücret vermem gerektiğini söyledi" dedi.
#Balık RestoranıSinema ya da TV dünyasında etkinlik gösteren, bu alanlarda isimlerini duyuran ünlüler kuşaklarla birlikte değişir. Bu konuyu takip edenler için bir sır değil bu durum. Bir döneme "en güzel", "en yetenekli", "en yakışıklı" olarak damgasını vuran isimler zamanı geldiğinde piyasadan uzaklaşıp farklı hayatlara yelken açar.
#Yeşilçamİnsanları çok seven ve onlara bir şeyler tattırmayı kendine amaç edinen, “Şule nefis olmuş” sözüyle de motive olan Şule Ok, Ankara’dan geldiği Bodrum’da yeni bir maceraya atılmış. İlk mekanını 5.5 yıl önce açan, ikincisi için de gün sayan Ok’un hedefinde 3 yıl sonra 3’üncü restoranı açmak var.
#1İnsanları çok seven ve onlara bir şeyler tattırmayı kendine amaç edinen, “Şule nefis olmuş” sözüyle de motive olan Şule Ok, Ankara’dan geldiği Bodrum’da yeni bir maceraya atılmış. İlk mekanını 5.5 yıl önce açan, ikincisi için de gün sayan Ok’un hedefinde 3 yıl sonra 3’üncü restoranı açmak var.
#1Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, Avrupa’nın sayılı büyük deniz ürünleri üreticisi ve ihracatçısı konumunda. Ancak toplum olarak yeterince balık yediğimiz söylenemez. Türkiye’de kişi başına yılda ortalama 6.5 kilogram balık tüketilirken, bu oran Avrupa’da 25 kilo. Oysa uzmanlar neden balık yememiz gerektiğini anlata anlata bitiremiyor. Egeliler bunun farkında olmalı ki yıllık kişi başına tükettikleri balık miktarı 15 kilo civarında. Yani Türkiye ortalamasının 2.5 katı. Zira Ege Denizi, barındırdığı 50’den fazla balık çeşidini ve diğer deniz ürünlerini bonkörce sunuyor. Kıyısında bir inci gibi duran Kuşadası da bu bonkörlüğe mutfağında kucak açıyor. Tuzda lagostan balık köftesine, asma yaprağında barbundan ahtapot soteye, fesleğenli balık kavurmadan midye dolmaya, sardalya buğulamadan karides güvece, sütlü balıktan kalamar tavaya saymakla bitmeyecek kadar çok lezzet sofralarda yer buluyor. Bundan dolayıdır ki Ada’da lezzet durakları ağırlıklı olarak balık restoranlarından oluşuyor. Bugün sizi bu duraklardan Mezgit by Şükrü ile tanıştırmak istiyorum.
#1Yorucu bir kışın ardından sanırız ki hepimizin ihtiyacı güzel bir tatil... Tatil denince ilk akla gelen, Akdeniz sahillerimiz. Kimine göre fazla sıcak, kimine göre vazgeçilmez… Bizim içinse doğanın içinde olmaktır Akdeniz. Arkanda Toroslar, önünde sonsuz uzanan deniz, yemyeşil tabiat, büyüleyici tarih… Bu sebeple sizin için Antalya merkezden Datça’ya kadar güzel bir görülecek ve kalınacak yerler listesi hazırladık.
#AkdenizPek çok kişi tatile çıkınca İstanbul biraz nefes aldı. Ben de uzun zamandır gitmek isteyip vakit bulamadığım birkaç yeni mekâna uğradım, müdavimi olduğum yerleri de ihmal etmedim. Şehirde kalanlar için hamsi turşulamadan ahtapot ızgaraya sizin de tatmanızı istediğim birbirinden leziz tavsiyelerimi derledim.
#BomontiBu yıl deprem felaketleri nedeniyle tüm kutlamalar gibi Anneler Günü’nün de coşkusu eksik. Üstelik aynı gün 14 Mayıs Seçimleri için sandığa gitmemiz gerekiyor. Ama yine de mayıs ayını değerlendirebilir, bu özel günü geç de olsa birlikte seyahate çıkarak kutlayabiliriz. Jürimizden annesiyle geziye çıkmayı düşünen ve farklı beklentileri olanlar için bol öneri istedik...
#SeyahatBahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman ile BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Direktörü Şef David Shipman, çok farklı ve sektöre örnek olacak bir projeye imza atmış. Galata Kulesi’ne paralel Tutsak Sokak’ta kısa bir süre önce açtıkları İtalyan restoranı Scarlatta’nın servisten mutfağa tüm ekibi, gastronomi mezunu ve kendilerinin yetiştirdiği eski öğrencilerinden oluşuyor.
#Müge Akgünİspanya’nın Endülüs bölgesindeki Marbella’da Michelin’li şef Dani Garcia’nın en yeni konseptlerinden biri olan Leña’yı deneyimledik. Endülüs öyle bir kültür birikimi ki ister bir şef restoranına gidip üst düzey yemek yiyin, isterseniz tapas veya sahildeki ‘chuiringuito’lardan birine oturup ızgara sardalya yiyin; Marbella her koşulda damağınızı mutlu edecek, buna eminim...
#HürriyetTürkiye’nin ilk erkek modacılarından Faruk Saraç ile Bodrum’da yerleştiği malikanesinde oğlu ve markanın yeni nesil patronu Orhun Saraç ile buluştuk. İşte Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine defile hazırlığında olan ünlü modacıyla sohbetimizden anekdotlar...
#Faruk Saraçİzmir’in sayfiyesi, yazın gözdesi… Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için bölgenin en güzel plajlarını jürimize sorduk. Listemizde akşamüstü partileriyle popüler olanlardan su sporlarını deneyimleyip adrenalin dolu bir gün geçirilenlere, sakin bir deniz keyfi sunandan lezzetleriyle öne çıkanlara birçok seçenek var.
#HürriyetBalık lokantası konusunda ben klasikçiyim. Anlamsız yaratıcılıkları, soyalı, hardallı, aşırı soslu mezeleri gereksiz bulanlardanım. Ama klasikle sıradanı karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Nicelikten ziyade niteliğiyle bizi tavlayan mekânların yeri her zaman başkadır. İşte tam da bu yüzden bayıldım Rumelihisarı’nda yeniden açılan Arşipel Balıkçısı’na...
#BalıkEkip arkadaşımız Gizem Coşkunarda, bu yaz 3 yaşındaki kızı Lorin’le bol bol seyahat ederek gittiği rotalardaki kolaylıkları ve zorlukları okurlarımızla paylaşacak. Gizem ve Lorin’in, ilk rotaları Göcek’ten ebeveynlere ‘Çocukla Seyahat’te hayatı kolaylaştıracak önerileri var…
#SeyahatHer hafta Çeşme’ye değer katan isimlerle bir araya geliyoruz. Bu haftaki konuğum Çeşme’de balık restoranı denince akla gelen başarılı işletmeci ve yatırımcı Mert Mert... Kendisiyle, geçtiğimiz hafta 1’inci yaşını kutlayan yeni sea food&coctail markası Amavi’yi konuştuk.
#1