Boş vermedi, ‘koyver’di!

İnsanları çok seven ve onlara bir şeyler tattırmayı kendine amaç edinen, “Şule nefis olmuş” sözüyle de motive olan Şule Ok, Ankara’dan geldiği Bodrum’da yeni bir maceraya atılmış. İlk mekanını 5.5 yıl önce açan, ikincisi için de gün sayan Ok’un hedefinde 3 yıl sonra 3’üncü restoranı açmak var.

Haberin Devamı

 

 

GİRİŞİMCİ dediğin net olur: Hedefini belirler, adımını atar ve tüm riskleri göze alarak girişimini hayata geçirir. Ve sonrası büyük mücadele... Şule Ok için de, “Bu felsefeyi benimsemiş bir iş insanı” dersek yanlış olmaz. Yıllarca medikal sektöründe çalıştıktan sonra, “Bodrum’a gidip restoran açacağım” demiş ve bunun için aylarca bir mekanda hem meze yapmış, hem de bulaşık yıkamış. Günün sonunda ise bu sabrını ‘Koyver Bodrum’u açarak mükafatını almış. Şimdilerde ise ‘Eve’s Bodrum’ ismiyle ikinci noktayı Yalıkavak ile Gümüşlük arasında bir lokasyonda açmaya hazırlanan Şule Ok’la girişimcilik hikayesini konuştuk, yarına dair planlarını dinledik.
18’İNDE SÜPÜRGE SATTI
1987 Rize doğumlu olsa da Ok’un çocukluğu ve gençliği Ankara’da geçmiş. Lise bittiğinde hemen çalışma hayatına adım atmış. O süreçte üniversite eğitimini maliye üzerine alıyormuş. 6 yıl medikal sektöründe çalışmış. “Çalıştığım şirket öyle deneyimsiz ve genç birini işe almıyordu. Ben de oraya girmeden önce o şirketin yan kuruluşundan kapı kapı dolaşıp süpürge sattım. Tabii bunu babamdan gizli yaptım. Çünkü süpürge sattığımı öğrense kıyamet kopacaktı. Burada elde ettiğimi başarı bana medikal sektöründe çalışmanın kapılarını açtı. Yoğun iş temposuyla birlikte üniversite eğitimimi devam ettiremeyince maliyeyi bıraktım” diyor.
MUTFAKLA GÜÇLÜ BAĞI VAR
Ama 6 yıllık iş deneyiminin ardından bu kez üniversite okumaya karar vermiş ve bu kez Kocaeli Üniversitesi’nde işletme üzerine eğitim almış. Bu süreçte ise aklının hep bir köşesinde Bodrum’a yerleşme fikri varmış. Okulu bitirdikten sonra bir gece saat 03.00’te valizini toplayıp Bodrum’a gitmiş. Bodrum’a gelme nedeni burada bir restoran açmak üzerineymiş. “Yemek yapmayı çok seviyorum. Babam da yemek yapmayı çok sever. Mesleğiyle ilgili değil, o aslında kuyum ustası. Ama pazarları birlikte mezeler hazırlardık. Rakı aşığı biriyim. Benim için ayrı bir kültür” diyen Şule Ok, 2 ay boyunca hayalindeki mekanı açmak adına Bodrum’da dükkan bakmış.
1 YIL TEK BAŞINA ÇALIŞTI
Aradığı dükkanı bulamayan Ok, bu kez çalışmaya karar vermiş ve bir mekanda hem meze yapmış, hem de bulaşık yıkamış. 9 ay boyunca bu rutin devam etmiş. Günde neredeyse 18 saat çalışan Şule Ok, çalıştığı yerin karşısındaki mekanın devredildiğini görünce hemen harekete geçmiş. Hikayenin devamını, şöyle anlatıyor: “5.5 sene önceydi. Hemen kafe olan o dükkanı devraldım ve dönüşüm başladı. Yanımda kimse yok, her şeyi kendim yapmaya başladım. ‘Koyver Bodrum Meyhane’ böylece doğdu. Ama 1 yıl garsonu da şefi de bulaşıkçısı da bendim mekanın. Müşterilerim kendilerine servis yapıyordu. Reçetesi bana ait mezeler hazırladım. Çok da sevildi. Tariflerimi paylaştım. Orada güzel bir aile oluştu.”

Haberin Devamı

 
YAZLARI BALIK KIŞLARI OCAKBAŞI RESTORAN
İKİ yıl önce Şule Ok’un karşısına yeni bir proje gelmiş. Yeni bir otel yatırımı... Gümüşlük ile Yalıkavak’ın ortasında bir lokasyonda kurulan Bloom Bodrum Resort&Residences... “Bu tesisten restoranların işletilmesi üzerine teklif geldi. 2 yıldır bunun üzerine çalışmaya başladık. Burada Eve’s Bodrum’u açacağız. Oteldeki restoranı da ben işleteceğim. Burası da yakında açılacak. Bunun yanında yine otelde bir bar bölümü olacak, orayı da işleteceğim. Eve’s Bodrum, deniz ürünleri üzerine bir restoran olacak. Balık restoranı olarak 6 ay çalıştıktan sonra sezon sonunda, yani kış döneminde otel içinde yer değiştirip bu kez ocakbaşı olacak. Bu alanda bir boşluk gördüğümüz için kış dönemi bunu yapacağız” diyor.

Haberin Devamı

 
HAYAL KUR HEDEF KOY
YILLADIR çok yüksek bir tempoyla çalışan Şule Ok, çocukluğundan itibaren hep, “Hayal kur, hedef koy” söylemiyle hareket etmiş. Koyver de bu hayal ve hedeflerden biriymiş. “Orada da, ‘3 yıl sonra yeni bir mekan açacağım’ diyordum. 2 yıl önce bunun için adım attım ama birtakım işlemler nedeniyle bu hayalim biraz geç de olsa çok yakında gerçek olacak. Şimdi 2-2.5 sene Eve’s Bodrum’un oturması içi mücadele vereceğim. Bundan sonra üçüncü bir nokta düşünüyorum. Denize yakın bir yerde olmak ve kabuklu üzerine çalışmak gibi bir hedefim var” diye konuşuyor.

 
* Şule Ok, çalışma hayatına adım attığı ilk günden itibaren sürekli kendini bulunduğu alanda geliştirmiş. Bu durum yeme-içme sektöründe de devam etmiş. Mutfağa karşı ilgisi olsa da hep kendini geliştirmeye odaklanan Ok, “Yeni açacağımı restoranımız için de eğitim aldım. Haftanın iki günü ocağın başına geçeceğim. İlk günden beri mutfaktayım, olmaya da devam edeceğim” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

* İlk restoranını açma sürecinde isim arayışına giren Şule Ok, “Radyoda bir şarkı çalıyordu. Bir arkadaşım, ‘Şu şarkıyı dinle ve içinde geçen bir kelimeyi seç’ dedi. Sıla’nın bir şarkısı. O sırada ‘Koyver’ dönmeye başladı. İşte o an isim çıkmış oldu. Birçok şarkıda da geçiyor. Bu şarkılar da meyhane kültürüne uygun” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları