En iyi balık restoranları

Güncelleme Tarihi:

En iyi balık restoranları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 06:49

Balık sezonu açıldı, derya kuzuları ağlara takılmaya başladı. Hemen bir sofra kurmalı. Yemek yazarlarımıza balığın en iyi adreslerini sorduk, ikisinin de listesinde Kıyı Balık var.

Haberin Devamı

En iyi balık restoranları

 

En iyi balık restoranları
KIYI BALIK / İSTANBUL

 

En iyi balık restoranları

Sardalyenin porsiyonu 45 TL.

İstanbulluların 51 yıllık balıkçısı. Şu an sardalyenin tam mevsimi. Yanında mutlaka barbunya pilaki de söyleyin. Sadece mevsim balıkları bulunduruyorlar. Tarabya; (0212) 262 00 02

 

Haberin Devamı

En iyi balık restoranları
BALIKÇI KAHRAMAN / İSTANBUL

 

En iyi balık restoranları

Kalkanın kilosu 220 TL.

Hafta sonları rezervasyon yaptırmanızda yarar var. Mekân, közde ağır ağır pişen ızgara kalkanıyla meşhur. Şu sıra palamut ve sardalye de fena fikir değil. Rumelikavağı; (0212) 242 98 99

 

En iyi balık restoranları
ORFOZ RESTAURANT / MUĞLA

 

En iyi balık restoranları

Tadım mönüsü 120 TL.

Kendi dalgıçlarının çıkardığı kabuklularla yapılan tadım mönüsünde balık çorbasından fırında midyeye yok, yok. Milor burası için, “Kabukluda Türkiye’nin en iyisi” diyor. Bodrum; (0252) 316 42 85

 

Haberin Devamı

En iyi balık restoranları
MİSİNA BALIK / İSTANBUL

 

En iyi balık restoranları

Palamut 40 TL.

Ege ve Ayvalık’tan getirilen taze otları, Ege ve Rum mutfağının soğuk ve sıcak mezelerini ve taze mevsim balıklarını bir araya getirerek damakta hoş lezzetler bırakıyor. Şu an palamut mevsimi de geldi. Kadıköy; (0216) 550 02 58

 

En iyi balık restoranları
NICOLE / İSTANBUL

 

En iyi balık restoranları

Tadım mönüsü 145 TL.

Balık restoranı değil ama lezzet açısından bu listeyi kesinlikle hak ediyor. Tarihi Yarımada manzarası var. Şefler Aylin Yazıcıoğlu ve Kaan Sakarya mevsime göre altı haftada bir mönüyü yeniliyor. Beyoğlu; (0212) 292 44 67

 

Haberin Devamı

En iyi balık restoranları
PARGA BALIK / İSTANBUL

 

En iyi balık restoranları

Sardalye 30 TL.

Sıcaklardan dolayı kapalı ancak ekim ayından itibaren akvaryumdan balığınızı seçip, Kilis usulü taş fırında pişirttirebilirsiniz. Mehmet Yaşin, “Asma yaprağında sardalye mükemmel” diyor. Maltepe;
(0216) 383 55 56

 

En iyi balık restoranları
USKUMRU / İSTANBUL

 

En iyi balık restoranları

Palamut tava 35 TL.

FSM Köprüsü’nün ayağında, Boğaz’a karşı balık keyfi... Eğer Avrupa Yakası’ndaysanız Rumelihisarı’ndan saat başı kalkan özel tekneyle de dört dakikada mekâna ulaşabilirsiniz. Anadoluhisarı; (0216) 460 10 00

 

Haberin Devamı

En iyi balık restoranları
7 MEHMET / ANTALYA

 

En iyi balık restoranları

Lagosun kilosu 140 TL.

80 yıldır Akdeniz’e tepeden bakan terasıyla hizmet veriyor. Sadece bölgeden çıkan mevsim balıklarını kullanıyorlar. 30 çeşit mezesi var. Balığın dışında ızgara çeşitleriyle de ünlü. Muratpaşa; (0242) 238 52 00

 

En iyi balık restoranları
BALIK PİŞİRİCİSİ / İZMİR

 

Yaz akşamları Kordon’un hareketli manzarası ve deniz havası... Tüm balıklar kömürde pişiriliyor. 30 çeşit meze var. Yörenin balıklarını kullanıyorlar. Mehmet Yaşin kömürde levreği öneriyor. Kordon; 0232) 422 15 90

 

BAKMADAN GEÇME!