Alerji Tedavisi
Alerji Tedavisi Haberleri
Kaçış sendromu hastalığı nedir? Kaçış sendromu nasıl belirti verir?
Ülkemizde Mehmet Ali Erbil ile adını duyuran kaçış sendromu, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması olarak tanımlanıyor. Kanın yoğunlaşması ve tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık dünya üzerinde sınırlı sayıda kişide görülüyor. Peki, kaçış sendromu hastalığı nedir? Kaçış sendromu nasıl belirti verir?
Astımı olanlar soğuk havalarda nelere dikkat etmeli?
Dünyada yaklaşık 300 milyon, ülkemizde de yaklaşık 5 milyon kişinin ortak sorunu olan astım, hava yollarının mikrobik olmayan bir çeşit iltihapla aşırı duyarlı hale gelmesi ile karakterize, ataklar halinde seyreden kronik bir hastalıktır. Astım hastaları kış aylarında daha fazla sıkıntı yaşıyorlar çünkü soğuk hava astımlı hastalarda hava yollarının aniden daralmasına yol açıyor.
Çocuklarda besin alerjisine dikkat!
Her besinin alerjiye neden olabileceği uyarısında bulunan Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Son yıllarda çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı arttı. Vücutta bağışıklık sisteminin besin proteinini 'tehlikeli' olarak algılaması ve tepki vermesi sonucu oluşan besin alerjilerinin tedavisinde reaksiyona neden olan alerjenden uzak durulmalı" dedi.
Mide Botoksuyla Ameliyatsız Zayıflayın
Kilo birçok insanın ortak problemi. Artan kilolar ise obeziteye yol açabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezite tedavisinde ameliyatsız tedavi tekniği olan mide botoksu uygulamasını sizler için anlattı.
Gözlerinizi Sürekli Ovuşturuyor musunuz?
'Gözlerinizi sürekli ovuşturuyor musunuz? Göz ovuşturmanın ne zararı olabilir ki?' diye düşünmeyin sakın. Gözün saydam tabakasını sürekli incelten ve tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına kadar gidebilen ‘Keratokonus’ hastalığına kelimenin tam anlamıyla “kendi ellerinizle” davetiye çıkarıyor olabilirsiniz! Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Rıza Cenk Çelebi
Gözlerinizi sakın ovuşturmayın, çünkü…
Gözlerinizi sürekli ovuşturuyor musunuz? Göz ovuşturmanın ne zararı olabilir ki?” diye düşünmeyin sakın. Gözün saydam tabakasını sürekli incelten ve tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına kadar gidebilen ‘Keratokonus’ hastalığına kelimenin tam anlamıyla “kendi ellerinizle” davetiye çıkarıyor olabilirsiniz!
2020 Yılının En Popüler Estetik Trendleri
Teknolojideki gelişimle birlikte, her yıl estetik trendleri değişse de genç, diri ve ışıldayan bir cilt ile yıllara meydan okuyan bir vücuda sahip olma isteği hiç değişmiyor. Yılın estetik trendleri de teknolojik gelişmelerle, bu isteklere daha hızlı ve kolay cevap veren ameliyatsız uygulamalarla şekillenmeye başladı. Peki 2020 trendlerinde neler var? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya 2020 estetik trendlerini anlattı.
Ölümü göze alıp anne oldu, ilacını kullanamazsa oğlu annesiz büyüyecek
DÜNYADA 20'ye yakın kişide görülen, Adenozin Deaminaz (ADA) adlı bağışıklık sistemi hastalığı olan Şeyma Öztürk (26), ölüm riskine rağmen hamile kalıp, 2 ay önce bebeğini dünyaya getirdi. Doğum yapan ikinci hasta olan Öztürk'ün haftada 3 kutu kullandığı ilacın üretimi, şubatta durduruldu. Kutusu 7 bin 500 euro olan yeni ilacın ithalatı ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 'Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi'nde henüz yer almıyor. Daha önce temin ettiği, son kullanma tarihi geçmiş ilacın son kutusuyla tedavisini sürdürmeye çalışan Öztürk, ''İlacı alamazsam bebeğim annesiz kalacak'' dedi.
Estetik yaptırmak istedi... Tanınmayacak hale geldi
Daha güzel görünmek için estetik operasyon yaptıran B. T. tanınmaz hale geldi. Sağlığı bozulan, depresyona giren T. ameliyatı yapan doktoruna karşı 550 bin liralık tazminat davası açtı; savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suçlanan doktor ise yaptıkları müdahalede bir sorun olmadığı, alerjik bir durumun ortaya çıktığını söyledi. İstanbul Tabip Odası’nın hazırladığı raporda ise “Müdahalelerde tıbbi bir kusur saptanmadı” denildi.
Bronşit nedir? Bronşitin belirtileri nelerdir?
Solunum yollarımız burunda başlar, akciğer alveolleri dediğimiz bölgede biter.Üst ve Alt Solunum yolu Soluk alıp vererek yaşamsal değeri olan oksijeni alıp, karbondioksiti vermemizi sağlar. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Çocuklarda geçmeyen öksürüğe dikkat!
Çocuklarda öksürüğün birçok nedenle meydana gelebileceğini belirten Dr. Mine Başıbüyük “Öksürük kronikleştiğinde alerjik durumlar, reflü, kronik akciğer ve kalp hastalıkları, nörolojik rahatsızlıklar araştırılmalı” dedi.
İstanbul Üniversitesi 90 akademisyen alacak! Başvuru şartları neler?
İstanbul Üniversitesi, üniversite bünyesine öğretim üyesi alınacağını duyurdu. Resmi Gazete'de 8 Kasım tarihinde yayımlanan ilana göre, üniversitenin farklı birimlerinde, profesör, doçent, doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 90 akademisyen görev alacak. Adaylar ilan detaylarına http://www.istanbul.edu.tr/ adresinden ulaşacak. Peki, İstanbul Üniversitesi akademisyen alımı başvuru şartları neler? İşte, ilanla ilgili bilgiler.
Gözlerinizi ovuştururken bir kez daha düşünün
Gece görüşünüzde sıkıntı yaşıyor ya da bulanık görüyorsanız dikkat! Yaşadığınız bu problemler keratokonus hastalığının belirtileri olabilir. Korneanın sivrileşmesi olarak bilinen karatokonus, özellikle ergenlik çağındaki gençlerde sıkça karşılaşılıyor.
Kaçış sendromu hastalığı nedir?
Kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren kaçış sendromu hastalığı, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması olarak tanımlanmaktadır. Tıp dilinde 'Capillary leak syndrome' olarak bilinen hastalık, ilk kez 1960 yılında tanımlanmıştır. Peki, kaçış sendromu nedir?
Kuru iğneleme tedavisi nedir, nasıl yapılır?
Fibromiyalji, kronik kas ve iskelet sistemi hastalıkları ve bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı ve hareket kısıtlılıklarını kuru iğneyle tedavi ettiklerini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevil Karagül, "Kasta oluşan sertleşmeler, iğnenin mekanik etkisinden faydalanılarak giderilir" dedi.
Bebeklerde inek sütü alerjisi nasıl tedavi edilir?
Bebeklerin en önemli besin kaynağı süttür. Özellikle de anne sütü bir mucize gibidir ve bebeklerin gelişimi için hayati bir öneme sahiptir. Ancak anne sütü içemeyen bebekler inek sütü ile beslenmek zorunda kalabilir. Bu durumda bazı bebeklerde inek sütüne karşı alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde görülen süt alerjisi ile ilgili önemli bilgiler veriyor.
Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi nedir?
Yapılan çeşitli çalışmalarda, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde alerji ataklarında artış olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Ekim ayının gelmesi ve havaların soğuması ile sonbahar alerjisi de kendini göstermeye başladı. Peki, Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi nedir?
Bol Su İçmek Sinüzit Şikayetlerini Azaltıyor
Burun tıkanıklığı, baş ağrısı, yüzde tıkanıklık hissi gibi şikayetleriniz başladıysa sinüzit olma ihtimaliniz ortaya çıkmış demektir. Özellikle de mevsim geçişlerinin yaşandığı şu günlerde ıslak saçla dışarı çıkmak sinüzite davetiye çıkarmaktan başka bir şey değil. Sinüzitten korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, sinüzit ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktalara değindi.
Yeni kene tehlikesi
İngiltere’de kene ısıran 5 kişi, ete karşı kalıcı alerji geliştirdi. Her türlü eti kapsayan bu alerji türünün ölümcül olduğu ve henüz tedavisinin bulunmadığı belirtiliyor.
Ürtiker neden olur? Belirtileri, çeşitleri, tedavisi
Alerjik bir deri hastalığı olan ürtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinir. Özellikle bahar aylarında artış gösterir. Peki, ürtiker neden olur, bulaşıcı mıdır? Hastalık hakkında detaylı bilgiler veren Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, yeni tedavilerle hastalığın kontrol altına alınabileceğinin altını çizdi.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola'dan ölümler sürüyor: 2 bine dayandı
KDC Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan son verilere göre, 3 bin 128 kanamalı ateş vakasının görüldüğü salgında, 3 bin 17 kişide Ebola virüsüne rastlandı.
Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
Gaz sıkışması nedir? Gaz sıkışması belirtileri nelerdir?
Şiddetli karın ağrılarıyla günlük hayatı felç eden gaz sıkışması sıradan bir sağlık sorunu gibi dursa da yaşattıklarıyla oldukça ağırdır. Kişinin elini kolunu bağlayan ağrıların geçmesi ise sanıldığı kadar kolay değildir. Dr. İsmail Çelik, gaz sıkışması hakkında önemli bilgiler veriyor.
Leke Tedavisi İçin En Uygun Zaman Sonbahar
Cilt yaz boyunca güneş ve sıcaklığa maruz kalıyor. Yaz aylarında cildin güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için pigment sentezini arttırdığını ve cilt lekelerine sebep olduğunu belirten Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Bu nedenle cilt lekesi tedavisi yazın değil, sonbaharda yapılmalı. Ayrıca cilt sonbahar ve soğuk kış etkilerinden de korunmalı, bakımına özen gösterilmeli” önerisinde bulundu.
Çocukların hastalanmasının sebebi yediği besinler olabilir
Son zamanlarda artış gösteren ve çağımızın da bir hastalığı olan alerjiler yetişkinler kadar çocukları da olumsuz etkilemektedir. Sadece mevsim geçişleri, toz, hayvan tüyü sebebiyle değil çocuğunuzun tükettiği gıdalar da birtakım alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Çocukları güneşten korumanın yolları nelerdir?
Çocuklar yapıları gereği yetişkinlere nazaran dış etkenlerden daha fazla etkileniyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında çocukları güneşin zararlı etkilerinden korumak gerekiyor. Peki, ama nasıl? Dermatoloji Uzmanı Dr. Hicran Ercan, çocukları güneşe karşı korurken işinize yarayacak 5 öneri sıralıyor.
Burun Eğriliğinin Belirtileri ve Modern Tedavi Yaklaşımları
Burun eğriliği, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Peki burun eğriliğinin belirtileri nedir ve nasıl tedavi edilir? Estetik ve Fonks. Burun Cerrahisi Uzm. Op. Dr. Cem Altındağ anlattı.
Hava kirliliği, astım şikayetlerinin kontrolünü güçleştirebilir
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şafak Yıldız, astımın kontrol ve tedavi edilebilir hastalık olduğunu ve alerjik astımın, astım hastalarının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğunu söyledi. Yıldız, "Şehirlerde artan trafik ve iklim değişikliği nedeniyle hava kirletici unsurlar, astım şikayetlerinin kontrolünü güçleştirebilir" dedi.
Vajinal kaşıntı nedir, nasıl tedavi edilir? Vajinada kaşıntı sebepleri
Vajinal kaşıntı nedir, sebepleri nelerdir? Vajinal kaşıntı nasıl geçer? Kadınların ortak problemi olan bu durumun detaylarını öğrenelim.
Kulak deldirdikten sonra 6 hafta bekleyin
Kulak delinirken kullanılan delme tabancası yanı sıra doktorların kullandıkları başka steril aletlerin de bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Öncel Koca, önemli olanın hijyen kurallarına uymak olduğuna değiniyor ve yaşanabilecek sağlık sorunları hakkında bilgi veriyor.
Vajina Sağlığını Korumanın 8 Yolu
Vajinal sağlık kadınların en çok dikkat etmesi gereken konulardan biridir. Çoğu zaman vajinal problemler söz konusu olduğunda doktora başvurmak genellikle kabus olur. Fakat vajinal sağlığınızda belirli noktalara dikkat edebilir, genital sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Halk arasında çok yaygın... Egzama neden olur, tedavisi nasıl yapılır?
Halk arasında yaygın bir hastalık olan ve değişik tipleri bulunan egzama dermatoloji polikliniklerine başvuran hastalar arasında önemli bir yer tutar. Peki, egzama neden olur, nasıl geçer? Egzamadan korunmak için alınan önlemler neler?
Sirkeli su polen alerjisini iyileştirmiyor
Bahar alerjisini iyileştirmek için kulaktan dolma burun açma yöntemlerine sıkça başvurulduğuna dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar uyardı. Dizdar, "Buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Aksine sirkeli su, asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yemeklik karbonat koyarak karıştırıp bu karışımı burnunuza çekebilirsiniz" dedi.
Polen Alerjisine İyi Gelen Öneriler
Bahar alerjisini iyileştirmek için kulaktan dolma burun açma yöntemlerine sıkça başvurulduğuna dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar, "Buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Aksine sirkeli su, asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yemeklik karbonat koyarak karıştırıp bu karışımı burnunuza çekebilirsiniz" dedi.
Baharın Kabusu: Alerjik Rinit
Bahar aylarıyla birlikte başlayan polen alerjileri; gözlerde yanma ve yaşarma, burun akıntısı, hapşırık, geçmeyen öksürük, kaşıntı, ciltte kızarıklıklar ve nefes almada güçlük ile kendini hissettiriyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Bayrakçı sizler için anlattı.
Ağız kuruluğu nedir ve nasıl geçer?
Ağız kuruluğu yetersiz tükürük salgısı nedeniyle oluşan ve kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden birini oluşturuyor. Kullanılan ilaçlar, sistemik hastalıklar, alkol ve sigara kullanımı gibi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız kuruluğu, tedavi edilmediği takdirde ağızda rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Ağız kuruluğunun sebepleri internette sıkça araştırılıp merak ediliyor. Peki, ağızda yaşanan susuzluk olarak ağız kuruluğu nedir ve nasıl geçer? İşte, ağız kuruluğu ile ilgili merak edilenler...
Ağız kuruluğu nedir? Ağız kuruluğu neden olur?
Ağız kuruluğu, sık karşılaşılan problemlerden biri. Bu problemin temel nedeni ise tükürük bezlerinin yeteri kadar tükürük üretip salgılayamaması. En sık görülen sebebi ise yaşlanma olarak uzmanlar tarafından bildiriliyor. Peki, ağız kuruluğu nedir? Ağız kuruluğu neden olur?
Bebeklerde reflü görülme sıklığı artıyor
Reflü, yetişkinlerden çok bebeklerde görülür. Özellikle beklenenden erken doğan bebeklerde reflü riski daha yüksek olur. Peki, bebeklerde reflü belirtileri nelerdir? Bebeklere reflü tanısı nasıl konur? İşte merak edilenler…
Diyabet hastaları için 5 önemli beslenme önerisi
Diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Dr. Sinan Akkurt, diyabet hastaları için önerilerde bulundu.
Çocuklarda bronşite ne iyi gelir?
Bronşit, akciğere giden hava yollarının iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır. Bronş, soluk borusunun akciğerlere giden iki koluna verilen isimdir. Pek çok rahatsızlık bronşların iltihaplanmasına neden olabilir. Çocuklarda genellikle soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip veya sinüs enfeksiyonundan sorumlu olan virüs solunum savunmasından geçip bronşlara yayıldığında meydana gelir. Bebeklerde ve çocuklarda bronşitin belirtilerine dikkat etmek hastalığın iyice yayılmaması için önem taşır.
Bahar alerjisi nedir, nasıl anlaşılır?
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yaşam kalitesini düşüren bahar alerjisi birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olmaya devam ediyor. Polenlerle beraber ortaya çıkan; Gözlerde kızarıklık, öksürük ve hapşırma ile kendisini belli eden bahar alerjisi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Peki bahar alerjisi nedir, nasıl anlaşılır?
Bahar Aylarında Saman Nezlesine Dikkat Edin!
Alerjik rinit yani saman nezlesi iş ve sosyal yaşamda kısıtlamalara neden olduğu için özellikle bahar aylarında havadaki polen miktarının artmasıyla birçok kişinin kabusu oluyor. Vücutta kaşıntı, kızarıklık, burunda şeffaf renkli akıntı ve şişme, sık sık arka arkaya hapşırma ve gözlerde kaşıntı gibi şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. KBB Bölüm’ünden Prof. Dr. Mustafa Cem Özbek, alerjik rinit ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.
Çocuklukta geçirilen enfeksiyonlar işitme kaybı sebebi
Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, “Anne karnında geçirilen enfeksiyonlar doğumsal işitme kayıplarına yol açabilir. Aynı zamanda çocukluk çağı hastalıkları olan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi viral hastalıklar da koklea (kulak salyangozu) ve iç kulaktan beyne giden işitme sinirinde hasar yaparak işitme kaybı oluşturabilir” dedi.