Grip Aşısı haberleri sayfasında Grip Aşısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1896 Grip Aşısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH’ın risk faktörleri arasında sigara kullanımının ilk sırada yer aldığını, KOAH’ta erken tanının hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Sigara kullanan, öksürük, balgam ve nefes darlığı çekenlerin mutlaka solunum fonksiyonu testine girmelerini tavsiye eden Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH’a karşı uyarılarda bulundu.
#KoahGrip aşısı, kış dönemini daha az hastalıkla geçirmek isteyen vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Belirli dönemlerde yapılması önem arz eden grip aşısı, her yıl güncellenmektedir. Peki, grip aşısı ne zaman yapılmalı? İşte, Sağlık Bakanlığı'ndan grip aşısı vurulma tarihi ve koruyuculuğu hakkında bilgiler
#Grip AşısıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bu grip aşısı hem gribe yakalanmaktan bizi korur hem de gribe yakalansak bile bunu ağır geçirmekten ve gribe bağlı komplikasyonlarının ortaya çıkmasından korur. Grip çok masum bir hastalık değil; mutlaka aşılanmalı. Dünyada her yıl on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca kişinin hastalanmasına, hastaneye yatmasına bir kısmının vefat etmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.
#GripSağlık Bakanı Fahrettin Koca, "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor" açıklamasını yaptı.
#Fahrettin KocaKış aylarının gelmesiyle beraber grip ve soğuk algınlığı da kendini göstermeye başladı. Daha çok kapalı alanlarda hızla yayılan ve bulaşan grip için aşılama oldukça önemli. Peki Gripken grip aşısı olunur mu, vurulur mu? Grip aşısı ne zaman yapılmalı? İşte merak edilenler...
#Gripken Grip Aşısı Olunur MuGrip aşısı, kış aylarına girilmesiyle birlikte birlikte vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara, daha önce herhangi bir mevsimsel influenza aşısı ile ciddi (hayatı tehdit eden) alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır. Grip aşısı çocuklara yapılır mı? İşte, o detaylar
#Grip AşısıGrip aşı ile ilgili araştırmalar sonbahar aylarıyla birlikte hız kazandı. Kronik hastalar, 65 yaş üstü vatandaşlar ilk etapta grip aşısı uygulanacak grupta yer alacak. Gripten korunmak isteyenler aşının hangi dönemlerde, kimlere yapılacağı konusunda bilgi edinmek istiyor. Peki kimler grip aşısı yaptırabilecek? Grip aşısı ne zaman yapılır? İşte konuyla ilgili bilgiler...
#Grip AşısıSağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü kişiler ve kronik hastalar için grip aşılarını e-Nabız sisteminde tanımladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kabine Toplantısı sonrasında grip aşılarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mevsimsel grip sebebiyle yapılacak olan grip aşıları ülkemize ulaştı ve aşı dağıtımına başlandı. Bu konuda da hazırlığımız tam. Yeterli miktarda grip aşımız mevcut." ifadelerini kullanmıştı. Peki, kimler grip aşısı yaptırmalı?
#Aşıe-Nabız ile grip aşısı sorgulama ekranı Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları ile gündeme geldi. Kış aylarının yaklaşmasıyla grip mevsimi gelirken, Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grip aşıları sisteme tanımlanmış vatandaşlarımız, aşılarını doktor reçetesi ile eczanelerden alabilir" ifadelerini kullandı. Aşı yaptıracak olanlar, e Nabız üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirecekler. Grip aşısı ilk etapta sadece yüksek risk grubundaki hastalar ile 65 yaş üzerine uygulanacak. Peki, grip aşısı kimlere yapılacak? İşte, e Nabız grip aşısı ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#E-NabızGrip aşısı ile kış aylarında hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, eczanelere grip aşısı geldi mi sorusuna yanıt arıyor. Eczanelerde grip aşısı temin ederek soğuk algınlığı ve türevi hastalıkların önüne geçmek isteyen vatandaşlar için Bakan Koca'dan açıklama geldi. İşte, grip aşısı hakkında detaylı bilgiler
#Grip AşısıRisk grubundaki 65 yaş üstü bireyler, solunum yolu ve akciğer hastaları, kanser ve steroid tedavisi görenlerin grip aşısı yaptırması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Gribe karşı korunmak isteyen vatandaşlar da grip aşılarının hangi dönemlerde yapılacağı konusunda bilgi almak istiyor. Peki, grip aşısı ne zaman yaptırılmalı? Kimler grip aşısı olmalı?
#Grip AşısıKalp hastalıkları çağımızın en büyük yaralarından biri. Gencinden yaşlısına herkeste görülen ve ölüm oranları oldukça yüksek olan kalp hastalıklarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, hastalara da umut olacak nitelikte. Araştırmada, yılın hangi zamanı olursa olsun kalp krizi geçiren herkese grip aşısı yapılmasının bir sonraki ataklarda ölümü azaltacağı sonucuna varıldı. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?
#SağlıkPandemi ve getirdiği önlemler nedeniyle 2020’de grip virüsü neredeyse hiç ortada yoktu. Ancak yayımlanan son raporlarda ise bu sezonun grip aşısının çok az koruma sağladığı açıklandı. Peki aşının etkinliği neden bu kadar düşük kaldı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#GripBurun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik gibi belirtileriyle daha çok soğuk algınlığı ve mevsimsel grip gibi geçirilen Omicron varyantı, buna karşın özellikle aşısızlar, eksik aşılılar, bağışıklığı düşük ve kronik hastalıkları olan risk grubundaki kişilerde ağır seyrederek ciddi sonuçlara yol açabiliyor. KBB Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Atar, Omicron ile birlikte son günlerde sık görülen enfeksiyonları anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#OmicronGöğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH’ın risk faktörleri arasında sigara kullanımının ilk sırada yer aldığını, KOAH’ta erken tanının hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Sigara kullanan, öksürük, balgam ve nefes darlığı çekenlerin mutlaka solunum fonksiyonu testine girmelerini tavsiye eden Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH’a karşı uyarılarda bulundu.
#KoahOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkGeçen yıl tedaviye karşı inatçı grip salgını yaşandı ve 2023-2024 grip sezonunda 45 binden fazla kişi grip komplikasyonlarından hayatını kaybetti. Bu yıl ise grip erken başladı ve grip aşısı geçen sezonun aksine dörtlü yerine üçlü bir bileşime sahip. Peki bu yıl grip mevsimi nasıl geçecek? Aşıdaki bu değişimin nedeni nedir? Grip aşısını hangi ay yaptırmak daha etkili? Prof. Dr. Reşit Mıstık ile mercek altına aldık.
#SağlıkBerlin Başkonsolosu Okan Şanlı ile Berlin Büyükelçiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Gökhan Duman, Berlin’de günlük bakım hizmeti sunan Dosteli Bakım Evi’nde düzenlenen kahvaltı buluşmalarının konuğu oldu. Başkonsolos Şanlı, burada birinci nesil Türk ‘misafir işçilerin’ bayramlarını tebrik etti. Sosyal Hizmetler Müşaviri Gökhan Duman, Almanya’da yaşadıkları halde kısa süreliğine de olsa Türkiye’ye giden yaşlıların, ziyaretleri sırasında vatandaşlıktan doğan kanuni haklarını tanıtan bir sunum yaptı. Duman’ın hazırladığı sunuma göre Almanya’da yaşayan yaşlıların Türkiye’den faydalanabilecekleri hizmetler şunlar:
#AVRUPADAN HABERSağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
#Fahrettin KocaTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#MaskeTÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, ?Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#Prof. Dr. Serap Şimşek YavuzYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkYaşlandıkça akciğer fonksiyonlarında düşüş yaşanır ve nefes kalitesi düşer. Gençken üçer beşer tırmandığımız basamaklar yaş aldıkça gözümüzde büyür, düz yolda yürürken bile nefesimiz zorlanmaya başlar. Peki yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabiliriz? Akciğerimizin güçlü olup olmadığını nasıl anlarız? Üfleme topları ya da balon şişirme alıştırmaları ciğerlerimizi geliştirir mi?
#SağlıkABD’de bir doktor, yakın zamanda kedisini kaybeden ve kendini çok yalnız hissettiğini söyleyen bir hastasının reçetesine ilaçların yanı sıra 'Kedi sahiplenin' yazdı. Bunun bir şaka olmadığının altını çizen doktor, kedilerin insanları iyileştirdiğini söyledi. Kediler gerçekten insan sağlığına iyi geliyor mu? Bu etkiler sadece ruhsal mı yoksa kedilerin fiziksel anlamda da iyileştirici güçleri var mı? Bilim bu konuda ne diyor?
#Kedilerin Sağlığa EtkisiProf. Dr. Tevfik Özlü, “Zatürre tedavi edilebilir bir hastalıktır. Semptomların varlığında hemen bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurulması ve erken tanı konulup, tedaviye erken başlanması ölümlerin önlenmesi açısından çok önemlidir. Yoğun bakımda tedavisi gereken zatürre olgularının yaklaşık yüzde 20 ile yüzde 40'ında ölüm meydana gelmektedir” ifadelerini kullandı.
#TRABZONÇevremizde hasta olan ama bu durumu geçiştirerek “Sadece üşüttüm” diyenler var. Ciddiye almadıkları için tedavi arayışında değiller, başkasına bulaştırmaktan da korkmuyorlar. Oysa soğuk algınlığına yol açan virüsler, zatürreye davetiye çıkararak can alabiliyor!
#Soğuk AlgınlığıABD’de bir doktor, yakın zamanda kedisini kaybeden ve kendini çok yalnız hissettiğini söyleyen bir hastasının reçetesine ilaçların yanı sıra 'Kedi sahiplenin' yazdı. Bunun bir şaka olmadığının altını çizen doktor, kedilerin insanları iyileştirdiğini söyledi. Kediler gerçekten insan sağlığına iyi geliyor mu? Bu etkiler sadece ruhsal mı yoksa kedilerin fiziksel anlamda da iyileştirici güçleri var mı? Bilim bu konuda ne diyor?
#KediGrip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkÇevremizde grip olanların sayısı artıyor. Sadece yaygınlığı değil, ağır geçirilmesi de bir diğer sorun. Oysa ondan korunmak için yapabileceklerimiz var. Prof. Dr. Çağrı Büke ile alabileceğimiz önlemleri ve grip aşısını konuştuk.
#GripSON günlerde yaptığı Covid-19 açıklaması ile “aşı karşıtı” olarak eleştirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eleştirilere cevap verdi. Bakan Koca, “Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Bizim de aşıya karşı olmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz” dedi. Bakan Koca ayrıca, “Grip aşısı için kendisine aşı tanımlanmış olan herkes mevsimsel grip aşılarını yaptırmalı” açıklamasını yaptı.
#Covid-19Grip aşısı, kış dönemini daha az hastalıkla geçirmek isteyen vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Belirli dönemlerde yapılması önem arz eden grip aşısı, her yıl güncellenmektedir. Peki, grip aşısı ne zaman yapılmalı? İşte, Sağlık Bakanlığı'ndan grip aşısı vurulma tarihi ve koruyuculuğu hakkında bilgiler
#Grip AşısıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bu grip aşısı hem gribe yakalanmaktan bizi korur hem de gribe yakalansak bile bunu ağır geçirmekten ve gribe bağlı komplikasyonlarının ortaya çıkmasından korur. Grip çok masum bir hastalık değil; mutlaka aşılanmalı. Dünyada her yıl on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca kişinin hastalanmasına, hastaneye yatmasına bir kısmının vefat etmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.
#Grip