Alerji Tedavisi
Alerji Tedavisi Haberleri
Elendik ama ezilmedik
PSG ile deplasmanda golsüz berabere kalmasına rağmen UEFA’ya veda eden Kayserispor’da Tolunay Kafkas, "Ezilmeden iyi işler yaptık" dedi.
Bayramda sabaha kadar eğlence diyenlere
Sabahlara kadar dans edeyim. Sevdiğim şarkıcının güzel şarkılarını gözlerinin içine bakarak dinleyeyim. Güzel güzel yemekler yiyeyim. Kırk yılda bir içkime sınır koymayayım. Geç yatayım ve sabah kalktığımda havuzda, denizde ya da bir SPA merkezinde dinlenebileceğimi bileyim...
Yorgunluk nasıl yenilir
Grip değil, saman nezlesi!
Halk arasında saman nezlesi diye bilinen ve tıp dilinde allerjik rinit olarak adlandırılan hastalık o kadar yaygındır ki yaklaşık toplumun yüzde 15’inde görülür. Mevsimsel ve yıl boyu görülebilen iki tipi vardır. Özellikle polenlere karşı duyarlı olanlarda bahar mevsiminde yakınmaların arttığı izlenir. Ancak yıl boyu yakınmaları olan kişilerin bir çoğu bu yakınmaların alerjik kaynaklı olduğunun bilincinde değildir ve sık gribe yakalandığını sanabilir.
Kurtarıcı formül 18 Nisan'da çıkacak
Yalova ANAP’ta cinsel taciz
Chaple sendromunun kesin tedavisini buldu
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çocukluk çağının ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığı CHAPLE Sendromunun kesin tedavisini buldu. Özen ve ekibinin tedaviyi anlattığı makalesi tıp dünyasında yoğun ilgi gördü.
Türk doktora tıp dünyasından büyük övgü! Chaple sendromunun tedavisini bulmuştu...
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çocukluk çağının ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığı CHAPLE Sendromunun kesin tedavisini buldu. Özen ve ekibinin tedaviyi anlattığı makalesi tıp dünyasında yoğun ilgi gördü.
Alerji olan kadının derisi döküldü, sağ gözü görme kaybı var
SAMSUN'da Çilem Kelleci (31), iddiaya göre hastanede kendisine verilen serumun yol açtığı alerji sonucu derisinde dökülme, sağ gözünde ise görme kaybı yaşadı. Kelleci?nin suç duyurusu üzerine açılan soruşturmada, alerjiye hangi ilacın neden olduğu belirlenemeyince takipsizlik kararı verildi.
Hastanede akılalmaz olay! Kâbusu yaşadı... ''Karanlığa hapsolmak istemiyorum"
Samsun'da hastanede kendisine verilen serumun yol açtığı alerji sonucu derisinde dökülme yaşayıp sağ gözünde görme kaybı yaşayan Çilem Kelleci (31) Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Alerjiye hangi ilacın neden olduğu belirlenemeyince takipsizlik kararı verildi. 'Steven Johnson sendromu' tanısı konulan Kelleci'nin sağ gözündeki görme kaybı nedeniyle tedavisi sürüyor.
Evlerde beslenen kuşlar alerjik reaksiyona neden olabilir
Köpekler ve kedilerin yanı sıra, kuşlar da sıkça evcil hayvan olarak tercih edilen önemli bir grubu oluşturur. Evlerinizde veya yakınında beslediğiniz kuş türleri de alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Alerji ve Astım Derneği Başkan Yardımcısı ve Yetişkin Alerji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Epöztürk kuş alerjilerini detaylı bir şekilde anlattı.
Lupus Hastalığı Nedir? Lupus Hastalığı Kimlerde Görülebilir?
Cilt, eklem, böbrek, beyin, kalp ve damarlar gibi çeşitli organlara zarar veren otoimmün bir hastalık olan Lupus'un daha çok 15-45 yaş arasında görüldüğünü söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kemal Kunovac, lupus hastalığının kalp krizlerine ve ani ölümlere yol açabileceğini söyledi, uyarılarda bulundu.
“Lupus hastalığı kalp krizine ve ani ölümlere yol açabilir”
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kemal Kunovac, cilt, eklem, böbrek, beyin, kalp ve damarlar gibi çeşitli organlara zarar veren otoimmün bir hastalık olan Lupus'un daha çok 15-45 yaş arasında görüldüğünü söyleyerek, "Hastaların yüzde 90’ını kadınlar oluşturuyor. Bu hastalık kalp krizlerine ve ani ölümlere yol açabilir” dedi.
Alerjisi ya da alerjik yatkınlığı olanlar Covid-19 aşısı yaptırabilir mi?
Aşılara karşı önyargılarımızı tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Hamza Ogun, “Tüm aşılanmalar dikkate alındığında ciddi alerjik reaksiyon oranı 1/50.000’den azdır. Ülkemizde aile hekimleriyle yapılan bir çalışmada alerji öyküsü nedeniyle hastaneye yönlendirilen çocuklarda aşının etkisi gözlemlenmiş, fakat ciddi bir reaksiyonla karşılaşılmamıştır. Dolayısıyla bu konuyu Covid-19 özelinde ele aldığımızda; öldürücülüğü yüzde 2-3 civarında seyreden bir hastalık için aşılama daha fazla önem arz etmektedir” dedi.
Uğur Şahin'den Türkiye müjdesi! 'Üretim alanı açmayı planlıyoruz'
Pfizer/BionTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının arkasındaki isim olan Prof. Dr. Uğur Şahin katıldığı televizyon yayınında çok önemli açıklamalar yaptı. Ortaya çıkan yeni mutasyonun Kovid-19 aşılarını etkileyip etkilemeyeceği konusuna açıklık getiren Uğur Şahin aynı zamanda Türkiye'ye yapmak istedikleri yatırımla ilgili olarak da müjde verdi.
ABD'de ağır bilanço! Rekor kırıldı
ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı günlük can kayıplarındaki artış 3 bin 656 ile salgının başlangıcından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Kuruyemiş alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir?
Kuruyemiş alerjisi, en yaygın olan besin alerjisi türlerinden biridir. Belirtileri çok kısa sürelerde ortaya çıkan kuruyemiş alerjilerinin çok ciddi etkileri olabilir. Besin alerjileri neticesinde gerçekleşen alerjik şokların en yaygın sebebi de kuruyemiş alerjileri. Kuruyemişi yemek kuruyemiş alerjisi için tek sebep değil. Çok küçük bir kuruyemiş parçasının solunması bile alerjiye sebep olabilir.
Koku ve tat alma bozuklukları başka hastalıkların da habercisi olabilir
Prof. Dr. Ünal Bayiz, “Koronavirüs enfeksiyonunun görüldüğü hastalarda, yüksek ateş, kuru öksürük, nefes darlığı gibi ana belirtilere ek olarak tat ve koku alma sorunları da gözlenebiliyor. Fakat tat ve koku alma bozuklukları yalnızca Covid-19 belirtisi olmayıp diğer etkenlerden kaynaklı soğuk algınlıklarında ve daha pek çok farklı hastalık türünde de görülebiliyor” dedi.
Koku ve tat alma bozukluğu ani ve şiddetliyse dikkat
Koronavirüs pandemisinin belirtileri arasında yer alan tat ve koku alma sorunlarının soğuk algınlığı gibi pek çok farklı hastalık türünde de görülebildiğini ifade eden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz uyardı. Bayiz, "Koku ve tat alma bozukluklarının koronavirüs enfeksiyonu şüphesi oluşturmasında en önemli etken, söz konusu semptomun ani bir şekilde ortaya çıkması ve şiddetli olması" dedi.
Soğuk havada fazla görülüyor! Tedavi edilmezse...
Toplumda sıkça karşılaşılan sinüzitle ilgili önemli bilgiler paylaşan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Op. Dr. Tolga Celal Şahiner,“Havaların soğumasıyla sinüzit şikayetleri artar. Sinüzit tedavi edilmezse enfeksiyon kronikleşir. Sürekli geriye doğru mikroplu materyalin akması neticesinde kronik bronşit, amfizem, pnömoni gibi akciğer hastalıkları ya da çok nadir de olsa menenjit, beyin apsesi, kronik farenjit gibi durumlar görülür” dedi.
Bebek migreni kolik oluşmasına sebep olabilir
Her 5 bebekten birini etkileyen kolik ağlamalarının gaz sıkışmasından kaynaklanmadığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın “Kolik ağlamalarına neyin sebep olduğu net olarak bilinmiyor. Bazı çalışmalar kolik ve bebek migreni arasında bir bağlantı bulmuştur ve daha ileri çalışmalar bu ilişkiyi araştırmaktadır. Fakat annenin sigara içmesi veya hamilelik sırasında sigara kullanımına devam etmesi bebeklerin kolik olma riskini arttırdığı kanıtlanmıştır” dedi.
Yalancı alerji: vazomotor rinit
Rinit (burun İltihabı), insanlık tarihinin en eski sağlık sorunları arasında yer alır. Burun iltihabı, birtakım insanlar için geçici bir şikayet olsa da bazı bireylerde kronik bir problem haline gelerek yaşam kalitesini ciddi oranda düşürür.
İmmünoloji nedir? İmmünolog ne demek? İmmünoloji uzmanı (İmmünolog) neye ve hangi hastalıklara bakar?
İnsan vücudu günümüzde sürekli olarak dış etkilere açık olmaktadır. Yaşadığımız her yerde göz ile göremesek bile bakteriler, virüsler ya da mantarlar bulunmaktadır. Bunlar bazı alerjik hastalıklara yol açmaktadır. Sizler için İmmünoloji nedir? İmmünolog ne demek? İmmünoloji uzmanı (İmmünolog) neye ve hangi hastalıklara bakar? Detaylı olarak araştırdık ve derledik.
"Kulak çınlamasını hafife almayın"
Tıptaki adı tinnitus olan kulak çınlamasının, yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinin altını çizen Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım, "Kulak çınlamasının basit ve iyi huylu nedenleri olabileceği gibi ciddi sorunların da işareti olabilir" dedi.
İstanbul’da koronavirüs vakaları arttı! Hekimlerden uyarılar geldi...
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok ülkede ikinci dalganın yaşandığı Koviv-19 salgını İstanbul’da alarma geçildi. Vakalardaki artışa dikkat çeken hekimler, kalabalıktan kaçınılması gerektiğini söyleyerek, bağışıklığın güçlendirilmesi ve hijyene dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
Güçlü kemikler sağlıklı yarınlar
Kemik yaşayan bir dokudur ve güçlendirilebilir. ‘Kemik sağlığı’ denilince aklımıza ileri yaşlardaki insanların kemik sağlığı geliyor. Oysaki kemik sağlığı her yaşta önemlidir.
Pek çok kadında görülüyor! Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkıyor
20 yaş üstü kadınların %15’inde, 65 yaş üstü kadınların ise %50’sinde görülebilen istemsiz idrar kaçırma, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren sağlık problemlerinden biri olarak tanımlanıyor. Bu durum, menopoz, obezite, depresyon, sigara kullanımı, çok sayıda normal doğum yapmış olmak gibi faktörlerle de gelişebiliyor. Bununla birlikte de depresyon, anksiyete, toplumdan soyutlanma, iş gücü kaybı, tekrarlayan genital mantar, selülit gibi yumuşak doku enfeksiyonları, cinsel fonksiyon bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Alerjik hastalıklar kişinin kendi kanı ile tedavi edilebilir mi?
Son dönemde sıkça rastlanan, alerjik rahatsızlıklarda kişilerin kendi kanı ile yapılan tedavi yöntemi gerçekten faydalı mı? Bu tedavi; astım hastalarında ve besin alerjisi olan kişilerde kullanılabilir mi? Riskleri nelerdir? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, konuyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Birçok hastalığın belirtisi… Vücudun geneline de yayılabilir
Vücutta bölgesel veya yaygın gelişen ödemin altında çok çeşitli sağlık sorunlarının olabildiğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, “Çok çeşitli sebeplere bağlı olarak farklı klinik görünümlerde meydana gelebildiği için ödem probleminin uzman bir hekim tarafından dikkatle ele alınması ve değerlendirilmesi oldukça önemlidir” dedi.
Ödem birçok hastalığın belirtisi olabilir
Vücutta bölgesel veya yaygın gelişen ödemin altında çok çeşitli sağlık sorunlarının olabildiğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, “Çok çeşitli sebeplere bağlı olarak farklı klinik görünümlerde meydana gelebildiği için ödem probleminin uzman bir hekim tarafından dikkatle ele alınması ve değerlendirilmesi oldukça önemlidir” dedi.
Egzama, alerjik hastalıkların habercisi olabilir
Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, egzama olarak bilinen atopik dermatitin, ilerleyen yaşlarda astım ve alerjik rinit gibi diğer alerjik hastalıkların gelişiminin habercisi olabileceğini belirtildi.
Egzama astım habercisi olabilir
Split dizisinin konusu nedir? Kaç bölüm ve sezon? Split oyuncuları (Oyuncu kadrosu) listesi
Kişilik bozukluğu olan bir adamın dünyasını anlatan dizi 2016 yapımı bir psikolojik gerilim türü olarak karşımıza çıkıyor. Split dizisinin konusu nedir? Split dizisi kaç bölüm ve sezon? Split dizisinin oyuncuları (oyuncu kadrosu) kimler? Sorularının cevabını sizler için detaylarıyla inceledik.
Belirtileri kişiden kişiye değişiyor! Günlük yaşamı da etkiliyor
Nefes darlığı, soluk alıp verirken ıslık sesi çıkması, özellikle sabaha karşı artan öksürük, göğüste sıkışma ve batma hissi gibi belirtilerle ortaya çıkan astım, Türkiye’de her 12 yetişkin ve 8 çocuktan birinde görülüyor. Yaşam kalitesini önemli ölçüde azaltan hastalık, uygun tedavi ve yakın takip sayesinde kontrol altında tutulabiliyor.
Çocuklarda görülen alerjinin temelinde ailesel yatkınlık yer alıyor
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Meltem Yiğit, çocuklarda görülen alerji olaylarının temelinde ailesel yatkınlığın yer aldığını söyledi. Alerjik bünye yatkınlığının çevresel faktörlerden de çok etkilendiğini belirten Uzm. Dr. Yiğit, alerji nedenlerinin mutlaka araştırılıp bulunması gerektiğini kaydetti.