Ton Balığı haberleri sayfasında Ton Balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1787 Ton Balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkDiyet sırasında tüketilmek için seçilen besinlerin zayıflatması kadar besleyicilik oranlarının yüksek olması da önemlidir. Ton balığı da kilo kontrolü sürecinde tercih edilmekte olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Ton balığı kilo aldırır mı? Taze, hazır, light ve zeytinyağlı ton balığı yemek kilo yapar mı? Ton balığının kilo aldırıp aldırmadığını tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamOmega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklardan zeytinyağlı ton balığını haftada en az 2 kez tüketmek, çocukların zeka ve kas gelişiminden kalp sağlığı ve bağışıklıklarını desteklemeye yardımcı oluyor.
#Ton BalığıOmega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklardan zeytinyağlı ton balığını haftada en az 2 kez tüketmek, çocukların zeka ve kas gelişiminden kalp sağlığı ve bağışıklıklarını desteklemeye yardımcı oluyor. Ancak dikkat! Ton balığını tüketmeye dikkat etmekte fayda var. Ton balığı kullanarak hazırlanan az kalorili mönüler, çocukların aynı zamanda kilo kontrolünde de önemli bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.
#Ton BalığıSon dönemde sosyal medya platformlarından paylaşılan yiyecek ve içecek üretimine ilişkin görüntüler tartışma yaratıyor. Dardanel’in tonbalığı fabrikasında çalışanların balıklara çıplak elle dokunması, tepki çekti. Dardanel ise “Parçalanma riski olduğu için üretimde plastik eldiven kullanmıyoruz. Çalışanlarımızın el hijyenine önem veriyoruz” açıklamasını yaptı.
#GazetehaberleriTon balığı her evin buzdolabında bulunması gereken çok pratik bir malzeme. Makarnada, salatada, pizzada, sandviçte fark etmez, hangi yemeğe girerse girsin yakışıyor. Sizin için ton balığı ile yapılabilecek farklı yemek tarifleri hazırladık. İşte pratik yemek alternatifleri arayanlara ton balıklı tarifler...
#Ton BalığıKoronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında doğru ve sağlıklı beslenme geliyor. Bu dönemde uzmanlar omega-3 açısından zengin, içerdiği vitamin ve minerallerle balık tüketmeyi tavsiye ediyor. Ancak her balık, aynı oranda bağışıklık silahı değil.
#Ton BalığıKoronavirüs günlerinde tüketiciler bağışıklık sistemini güçlendirmek için balık tüketimini arttırdı. İnternet üzerinden yapılan ‘ton balığı’ aramaları 12 ayın zirvesine çıktı. Sektör temsilcileri hem taze balık satışlarının hem de ton balığı satışlarının 3 kat arttığını belirterek “Yoğun talebe cevap vermek için üretim kapasitemizi yüzde 50 arttırdık. Ayrıca halihazırda çalışanlarımıza ek olarak ek istihdam sağlamak için de çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.
#GazetehaberleriDardanel’in kurucusu Niyazi Önen, oğluyla birlikte balık tüketimini artırmak için reklamlara çıktı. Aralarında dikkat çeken bir boy farkı olan baba oğul, ‘tonla büyüyen’ kuşak vurgusunu yaparak ton balığı tüketimini arttırmayı hedefliyor. Malta, Libya gibi ülkelerde Türkiye’den çok daha fazla ton balığı tüketildiğini söyleyen Niyazi Önen, “125 gram olan ton balığı tüketimini 1 kilograma çıkarmak istiyoruz” diyor. Mehmet Önen ise “Seyşeller ve Fildişi sahillerinden yılda 25 bin ton balık alıp, işliyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberiDardanel Dardenia markasıyla ‘balık-ekmek’ konseptinde büyüyor. 35 yıl önce Niyazi Önen’in kurduğu şirkette artık ikinci kuşak da görev başında. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Önen, “Türkiye’de hâlâ ton balığı tüketimi çok düşük. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyüyoruz. 2018’in ilk 3 ayında ihracatımızı 2’ye katladık” diyor.
#DardanelYaklaşık 168 milyon dolar olan borçlarını 18 milyon dolara kadar düşürdüklerini ifade eden Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Bu borcumuzun da 4.5 yıl vadesi var. Ayda 360 bin dolar ödeme yapıyoruz. Ciromuz da 100 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz her yıl dolar bazında yüzde 25 büyümek, 5 yılın sonunda cirosu 300 milyon dolar olan bir şirket olmak” dedi.
#GazetehaberleriErzurum'un İspir ilçesinde Mahmut Yaşar, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) sağladığı 800 bin liralık hibe desteği ile Arkun Barajı'nda kurduğu tesiste ürettiği somonları ihraç ediyor.
#ErzurumBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkAfrika’nın doğusunda, Tanzanya’ya bağlı cennet gibi bir ada: Zanzibar. Tanzanya’nın adalarına büyük turizm yatırımları planlanıyor. Bu yüzden Zanzibar’ı görmek isteyenlere tavsiyem, acele etmeleri. Yunuslarla yüzmek, maymunlar ve dev kaplumbağalarla yürüyüş yapmak, tüm negatiflikleri ‘hakuna matata’ ile geride bırakmak için...
#ZanzibarTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiBalıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
O, beş kuşaktır aşçılık yapan bir ailenin en tutkulu ferdi. Küçükken duvarına popstar değil ünlü şeflerin posterini asacak kadar mutfağa tutkulu… Rus mutfağının varlığını dünyaya duyuran şef Vladimir Mukhin’in ‘mediterrasian’ konseptli restoranı Sakhalin artık İstanbul’da...
#Vladimir MukhinDanilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeHem kültürü hem de doğası çokrenkli. Mutfağıysa benzerlerinden daha güçlü. Okyanusun cennet adalarında balayı için adı akla ilk gelen Maldivler’den daha uygun fiyatlı otel seçenekleriyle öne çıkan Seyşeller, turizm için yaşamıyor ve bu nedenle çok samimi.
#Ebru ErkeMichelin yıldızlı Arkestra’ya çok ama çok bayıldım! Fransa, Lyon’daki Institut Paul Bocuse mezunu şef Cenk Debensason’un tabaklarında Fransız ekolünü fazlasıyla hissediyorsunuz. Ama öyle ağır soslara bulanmış proteinlerden bahsetmiyorum. Tam tersi, Fransız mutfak tekniklerinin biraz Uzakdoğu malzemeleriyle daha çağdaş halini düşünün…
#Arkestra2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞKalp hastalıklarına yakalananların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Üstelik artık görülme riski, çocukluk dönemine kadar indi. Türkiye’de de ölümlerin yüzde 50’si kalp ve damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor. Bu durumun en önemli nedenleri arasında ise sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı gibi hastalıkların en sevdiği alışkanlıklar yer alıyor.
#Buğra BuyrukçuTarım Kredi Kooperatif marketlerinde 6-15 Aralık tarihlerinde müşteriler indirime doyacak. Tarım Kredi market kataloğu yayımlandı. Bu hafta 61 üründe kampanyalı fiyatlar müşterileri bekleyecek. Donmuş gıda ürünleri, temizlik malzemeleri, atıştırmalıklar, içecek çeşitleri reyonlarda yerini aldı. Tarım Kredi marketlerinde bu hafta 400 Gram Bohça Mantı 25,90 TL, Donuk Levrek 152,90 TL, Yulaflı Kremalı Bisküvi 29,90 TL, 400 Gram Kasap Sucuk 133,90 TL’den satılacak. Ayrıca Ayçiçek Yağlı Ton Balığı 58,90 TL, 800 Gram Üzüm Pekmezi 40.00 TL, Yarım Yağlı 1 Litre Süt 19,50 TL, 900 gram Tam Yağlı Peynir 109,90 TL, 3000 Gram Yoğurt 79,90 TL olacak. Özellikle 1000 Gram Tereyağı 249,90 TL ve 1 Kilo Dana Kavurma 549,90 TL indirimleri dikkat çekti. Temizlik ürünlerinden olan 8 Kg Toz Çamaşır Deterjanı 125,90 TL, Konsantre Çamaşır Yumuşatıcısı 32,90 TL, Sıvı Bakım Deterjanı 74,90 TL etiket fiyatlarıyla müşterileri bekleyecek. İşte, Tarım Kredi indirimli ürünler listesi
#Tarım Kredi Kooperatif MarketleriHayatı boyunca denizle iç içe yaşamış olan Maike Hohnen, yakın arkadaşı ve 7 yaşındaki oğluyla balık avına çıkarken başına geleceklerden habersizdi. Bir anda batan tekneden sağ çıkmayı başaran üçlü, kabus gibi saatlerin ardından kurtarıldı. Hohnen, hayatını sokakta bulduğu iki plastik kovaya borçlu olacağını ise tahmin bile edemezdi...
#Deniz KazasıHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışTarım Kredi Kooperatif marketlerinde 22 Kasım Çarşamba günü indirimler devam ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan zincir marketlerde uygun ve hesaplı alışveriş yapmak isteyenler Kasım ayı sonuna kadar reyonlarda olacak ürünleri ve fiyatları araştırıyor. Ayçiçek Yağı 1 Litre 39,90 TL, 3x200 Süt Mısır 47,90 TL, 3x75 Ton Balığı 74,90 TL, 830 Gram Domates Salçası 19,90 TL, 5 KG Buğday Unu 58,50 TL, Tam Yağlı İnek Sütü Klasik Peynir 600 Gram 109,90 TL, 500 Gram Makarna Çeşitleri 11,90 TL’den satılıyor. Ayrıca 2.500 Gram Osmancık Pirinç 87.90 TL, şarküteri ürünlerinden olan 1 KG Baton Kavurma 519.00 TL, 1 KG Kangal Sucuk 399,90 TL, 400 Gram Dana Kıyma 96,90 TL’den satılacak. Peki Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde bu ay neler var? İşte, 22-30 Kasım indirim listesi
#Tarım Kredi Marketleri İndirimli ÜrünlerTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri ihracatının yıl sonuna kadar 2 milyar dolara yaklaşmasını beklediklerini bildirdi. Yumaklı, 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda hafta sonunda yurdu etkisi altına alan fırtına ve sağanaktan etkilenen balıkçılara geçmiş olsun dileğini iletti.
#İbrahim Yumaklı