Kuantum beslenme teknikleri

Sevgili Hürriyet okurları... Son yıllarda ülkemizde ve dünyada obezite hızla artmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Durum böyle olunca kendimize dönüp “Nerede hata yapıyorum?” diye sormamız gerekiyor… Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, sorunun cevabını şu şekilde veriyor:

Kuantum beslenme teknikleri

Neslihan Öztürk Aktepe

MİDEYİ DEĞİL HÜCRELERİ BESLEYİN

Sorunun cevabı aslında çok basit; midemizi değil, hücrelerimizi beslemek. Gözümüze ve midemize görsel bir şölen sunmak için hazırladığımız tabaklar, enerji üreten mitokondrilerimizin bozulmasına neden olmuş ve bizi hastalıklarla karşı karşıya getirmiştir. Görsel şölen tabaklarımızda tahmin edeceğiniz üzere; yağlı kızartmalı etler, bol bol şeker içeren besinler, mayalı gıdalar, alkol bulunmaktadır. İnsanoğlu sadece midesini doyurmakla kalmadı, o kadar çok gıda tüketmeye başladı ki şu anda gelinen nokta, gıda stoklarının azaldığı için sinyal veriyor olmasıdır. Karbon ve su ayak izinin artması ise beklenilen bir sonuçtur. Duyu organlarımızın gördüğü, hissettiği, kokladığı, tadına baktığı şeylerden bahsedebiliyorsak, bu gerçek sandıklarımızın hepsi duyu organlarımız aracılığı ile beyne aktarılan ve beynin yorumlayarak bir resim oluşturduğu elektriksel sinyallerdir aslında… Buna göre bizler yüksek farkındalıkla, bilinçle, özümüze dönerek her besinin güneşten aldığı enerji olduğunu ve aslında enerji yediğimizi bilerek beslenmeliyiz.

Haberin Devamı

VEJETARYENLİĞİN FAYDALARI

Orac değerini, besinlerin güneş enerjisini içine çekme kapasitesi gibi tanımlayabiliriz. Orac değeri besinin antioksidan kapasitesini gösterir. Antioksidan özellikleri bakımından sebzelerin renkleri koyulaştıkça serbest radikal temizleme kapasiteleri artar. En güçlü antioksidanlar da mavi-mor-siyah renkte olanlardır. Einstein yıllar önce demiş ki “Vejetaryenliğin yayılması kadar insanlığın sağlığına ve dünyada hayatta kalmalarına fayda sağlayacak başka bir şey yoktur.” Kuantum beslenme adına en iyi yöntem bence ılımlı vejetaryen olarak geçen flexitaryen beslenmedir. İnsan bedeni ve ruhu evrenin muazzam bir parçasıdır. Aşağı yukarı insan bedeninde 10 trilyon hücre bulunur. Sadece cilt ve bağırsakta 90 trilyon kadar bakteri vardır. Bağırsaktaki bakteriler ise yaklaşık 1.5 kilo civarındadır. Bağırsaklar bazı bilim insanlarına göre birinci beyin, bazı bilim insanlarına göre de ikinci beyindir.

Haberin Devamı

KUANTUM BESLENME TEKNİKLERİ

Hücrelerimizi, mitokondrilerimizi beslemek için size bazı ipuçları verecek olursam, Kuantum beslenme teknikleri şu şekilde olmalıdır;

*Daha az et, daha çok baklagil, sebze, yağlı tohumlar tüketin.

*Meyve tüketirken kan şekeri yükseltme hızına bakarak kontrollü tüketin.

*Baharat kullanın (Mesela en güçlü antioksidan olan sumak, keklik otu, tarçın, kekik, biberiye, karanfil, kimyon, zerdeçal, köri, kırmızı biber, karabiber gibi.)

*Sebzeleri olabildiği kadar çiğ tüketin yemek yapacaksanız buharda çok az pişirin.

*Salatalar gökkuşağı gibi renkli olsun.

*Baklagilleri filizlendirerek tüketin.

*Omega-3’den zengin beslenin (Somon, ton balığı, uskumru, hamsi, keten tohumu, kivi, semizotu, ceviz, badem, fındık, çörekotu gibi.)

Haberin Devamı

*Hindistan cevizi yağı kullanın.

*Yağlı tohumlardan, keten, susam, badem, fındık, ceviz, çörekotu, ay çekirdeği, kabak çekirdeği faydalıdır. Beslenmenizde yer verin.

*Zeytinyağı mucizevi etkisi ile beslenmemizde yerini mutlaka almalıdır.

*Sulardaki flor, klor ve diş macunlarındaki florür oranlarına da dikkat etmekte çok büyük fayda var. Elbette ki ağız içi bakımın çok önemli olduğunu belirtmeden geçemem.

*Etleri tüketirken yakmadan ve kızartmadan pişirerek, yanına yenilen et miktarının 3-4 katı kadar çiğ sebze ya da buharda pişmiş sebze ilave edin.

*Alkol ve sigara hücrelerimize en büyük zararı verenlerin başında gelmektedir.

*Müzik dinlemek, özellikle de yatmadan önce epifiz bezinden salgılanan DMT hormonu için ney sesi dinlemek uyku kalitesini artırır.

Haberin Devamı

*Toprak ile vücudunuzu temas ettirmek için açık havada çıplak ayak yürüyüş yapın ve D vitamininden faydalanın.

*Uyku her şeydir … Yatmadan 30 dakika önce sarı kağıtlı kitaplardan okuma yapmak, ılık duş almak ve akşam yemeğini en geç 19:00' da bitirmiş olmak, alkol almamış ve sigara içmemiş olmak, odanın çok sıcak olmaması, karanlık ortam için göz bandı takmak, cep telefonunu uyuduğumuz odaya almamak, hatta wifi kapatmak, epifiz bezinden serotonin, melatonin, dmt hormonlarının maksimum seviyede salgılanmasına ve uyku kalitemizi artırarak bedenimizin gerçek anlamda dinlenmesine neden olur. Çünkü geç saatte uyumak, ertesi gün daha çok şekerli, karbonhidratlı besin tüketmemize neden olur.

Haberin Devamı

*Stres baş düşmandır hücrelerimiz için, o nedenle her şeye rağmen güne başlarken gülümsemek hayata daha pozitif yaklaşmamızı sağlar.

Midenizi değil hücrelerinizi besleyin…

Sağlıkla ve aşkla kalın.

 

Yazarın Tüm Yazıları