MENÜ

İnsülin

İnsülin ile ilgili tüm haberleri, son dakika İnsülin haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün İnsülin haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.150 İnsülin haberi bulunmuştur.

İnsülin Haberleri

Sumak nedir Sumağın faydaları neler

Sumak nedir? Sumağın faydaları neler?

Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarından sumak, çalımsı bir ağaçta yetişiyor ve sağlık için de faydalı olduğu biliniyor. Sarma, piyaz ve salatalarda bolca kullanılan sumağın faydalarının neler olduğu ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, sumak nedir? Sumağın faydaları neler?

9.04.2019Sağlık
Ketojenik diyet nedir Ketojenik diyet nasıl uygulanır

Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl uygulanır?

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar yada daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak isteyenler, diyetisyenlere giderek farklı diyet programlarına başvuruyor. Uzmanlar, kişilerin sağlık geçmişine ve kilosuna bakarak, herkese farklı diyet listesi hazırlıyor. Bu diyet programlarının birini oluşturan ketojenik diyet de son zamanlarda uzmanların listesine girdi. Peki ketojenik diyet nedir ve nasıl uygulanır?

5.04.2019Sağlık
Binali Yıldırım: Tuzlada Biyoteknoloji Vadisi kurulacak

Binali Yıldırım: Tuzla'da Biyoteknoloji Vadisi kurulacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, İstanbul'da gerçekleştirmeyi planladığı proje kapsamında Tuzla'da biyoteknoloji vadisi kurulacağı bildirildi. Binali Yıldırım, ''Burada ortalama 10 bin doları yakalayacağız. Türkiye'nin ithal etmek zorunda kaldığı ürünleri bulacak. Ayrıca ihracatla gelirimizi arttıracağız. Gelirimiz emekliye, işçiye daha çok kaynak anlamına gelecek'' dedi.

5.03.2019Gündem
Bulgar polisi öğrenci evinde ölüsünü buldu

Bulgar polisi öğrenci evinde ölüsünü buldu

BULGARİSTAN, Varna Üniversitesi’nde eğitim gören 24 yaşındaki Onur Can Karaman, 21 Şubat’ta öğrenci evinde ölü bulundu.

27.02.2019Gündem
Polikistik Over nedir Belirtileri nelerdir

Polikistik Over nedir? Belirtileri nelerdir?

Polikistik Over, çoğunlukla 30 yaş üstü kadınlarda görülmektedir. Bu hastalık, hormonal dengeyi bozabilmektedir. Yumurtalıklarda bazı sıkıntılar oluşturan bu rahatsızlık, hipertansiyon, pıhtılaşma bozuklukları, obezite gibi sonuçları doğurabilmektedir. Erkeklik hormonunun baskın bir şekilde artış göstermesi üzerinde adet düzensizliği ve tüylenme ile sonuçlanmaktadır.

26.02.2019Sağlık
Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir?

Tedavi edilmediğinde karaciğer iltihaplanmasına, siroza ve karaciğer kanserine neden olabilen karaciğer yağlanması, sessiz ilerleyen sinsi bir sağlık sorunu. Birçok soruna neden olan karaciğer yağlanması insan bedenini yoruyor, safra kesesi taşına zemin hazırlıyor, kilo almayı kolaylaştırıyor ve sindirim fonksiyonlarını aksatıyor. Peki, karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir?

26.02.2019Sağlık
Dr. Ümit Aktaş açıkladı Niye bu kadar çok hasta oluyoruz

Dr. Ümit Aktaş açıkladı! Niye bu kadar çok hasta oluyoruz?

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, CNN TÜRK'te yayınlanan Buket Aydın ile 40 programına konuk oldu. Sağlığa dair her şeyin konuşulduğu programda Aktaş, neden daha sık hasta olunduğunu anlattı.

20.02.2019Gündem
Nişasta bazlı şeker nedir Hangi besinlerin içerisinde var

Nişasta bazlı şeker nedir? Hangi besinlerin içerisinde var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda ürünlerindeki nişasta bazlı şeker kotasını indirdiklerini belirterek, yeni kotanın yüzde 2,5 olduğunu söyledi. Nişasta bazlı şeker kotasının düşürülmesi ardından bazı soru işaretleri gündeme geldi. Peki, nişasta bazlı şeker nedir, hangi besinlerin içerisinde var?

29.01.2019Gündem
2020’li yılların beslenme çantası

2020’li yılların beslenme çantası

Dünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr

27.01.2019Hürriyet Pazar
Acı bekleyiş Kızı ve kendi için tek şansı bu…

Acı bekleyiş! Kızı ve kendi için tek şansı bu…

Antalya'da canlı vericiden karaciğer nakli bekleyen kadın, 4 yıllık beklentisi sonuç bulmayınca kadavradan nakil için başvuruda bulundu. Hem hayata tutunabilmek hem de kızının velayetini kazanabilmek için de tek şansı bu…Eski eşinin açtığı velayet davasıyla şok yaşayan kadın, uygun kadavrayı bulup sağlığına kavuşarak kızını yanına almak istiyor.

23.01.2019Gündem
Amaranth nedir Amaranth bitkisinin faydaları neler

Amaranth nedir? Amaranth bitkisinin faydaları neler?

Görüntüsü kinoayı anımsatan amaranth, son yılların popüler besinlerinden biri. ABD’de üretilen amaranth ağırlıklı olarak kahvaltılık gevrek, kraker, kurabiye, ekmek ve diğer fırıncılık ürünlerinde kullanılıyor. Peki, amaranth bitkisinin faydaları neler?

17.01.2019Sağlık
İnsülin direnci nedir İnsülin direnci tedavisi nasıl yapılır

İnsülin direnci nedir? İnsülin direnci tedavisi nasıl yapılır?

Dünya genelinde ciddi bir halk sağlığı sorunu olan insülin direnci ülkemizde de oldukça yaygın. Uzmanlar özellikle kilo verememenin en büyük suçlusu olarak insülin direncini gösteriyor. Peki, insülin direnci nedir? İnsülin direnci tedavisi nasıl yapılır?

16.01.2019Sağlık

Mutfaktaki düşman: Trans yağ

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni hedefi trans yağlar. Pasta, kurabiye, bisküvi, pizza, soslar, kızartmalar, şekerlemeler ve daha pek çok gıdada bulunan, farkında olarak veya olmayarak yüksek oranda tükettiğimiz endüstriyel olarak üretilen trans yağların her yıl 540 bin ölüme yol açtığı hesaplanıyor. WHO tam da bu nedenle 2023 yılına kadar endüstriyel trans yağların kullanımdan kaldırılmasını hedefliyor.

6.01.2019Gündem
Trans yağ nedir Trans yağlar hakkında bilinmesi gerekenler

Trans yağ nedir? Trans yağlar hakkında bilinmesi gerekenler

Unlu mamullerden, hazır yiyeceklere, patates kızartmasından gofret ve çikolataya kadar çok geniş bir yelpazede kullanılan trans yağlar, birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar, trans yağların, koroner kalp hastalığı ve inme riskini artırmasının yanında, tip 2 diyabet, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite ve kanser gibi birçok hastalığa neden olduğunu söylüyor. Peki, trans yağ nedir?

4.01.2019Sağlık

Yazar Sonuçları

Antidepresanlar kilo aldırır mı?

Antidepresanların kilo aldırdığı yönünde elimizde net bir bilgi, yüzde 100 güvenilir bir veri yok. Pek çok tartışmalı konu gibi burada da herkes farklı şeyler söylüyor. Ama bizim gözlemlerimiz şu yönde: Bu haplar çoğu kişide kilo almayı kolaylaştırıp kilo vermeyi zorlaştırıyor. Yani...

18.04.2019

Ekmek mi şeker mi?

Ardı ardına yayınlanan bilimsel bulgular her iki besinin de sağlığımız için son derece ciddi tehditler oluşturduğunu gösteriyor. Bu nedenle “şeker mi, un mu daha zararlı?” sorusuna yanıt aramaktan vazgeçip ikisinden de uzak durmamızda fayda var.

16.04.2019

Ünlü CEO’nun öğretisi: En pahalı yatak

FARKLI düşünmek, daha da mühimi farkı fark edebilmek en önemli “hayat ayrıntıları”ndan biri.

15.04.2019

B12 seviyemiz ne olmalı?

B12 ölçümleri yapan laboratuvarlar, alt sınır olarak 200 pg/ml değerini kabul ediyor. Bu değerleri dikkate alan hekimler de B12 rakamları 200-300 civarında olanlara “B12 takviyesi kullanmanız gerekmez” önerisinde bulunuyorlar.Peki doğrusu ne?

12.04.2019

Beliniz kalınsa tempolu yürüyün!

“Bel inceltmek” veya “göbek eritmek” söz konusu olduğunda “tempolu yürümeler” çok işe yarıyor. “Peki bu işi ben nasıl yapacağım hocam?” diyenler için işte tavsiyem...

11.04.2019

Ne kadar et!

Kırmızı etin sık ve gereğinden çok tüketiminin bir hastalık davetçisi olduğu kesin. Haftada 2 veya 3 porsiyondan fazla et yemekten kaçınmak bu nedenle önemli.

9.04.2019

Haşimato neden patladı?

Neden net ve açık olarak bağışıklık bozukluğu! Bağışıklık sisteminin ayarının altüst olması, bizi dış ve iç düşmanlardan koruması gereken bağışıklık askerlerimizin kendi sağlam dokularına da savaş ilan etmesi...

3.04.2019

Hormon bozan fenollere dikkat

Nonilfenol ve bisfenol hormon bozan kimyasalların en ünlüleri. Fenolik bileşikler olarak bilinen toksik ve kanserojenik özellikleri yanında östrojenik aktiviteleri de olan moleküller.

2.04.2019

Şekerle ama şekerlenme

Kısa süreli şekerlemeler sağlık açısından da bilhassa 50 yaşı geçenler için sağlıklı bulunuyor. Şekerlenme ise yaşlanmanın doğal bir parçası. AGE yani şekerlenme sadece cilt değil, damar yaşlanmasını da hızlandırıyor.

23.03.2019

Ekmek sağlığı bozar mı?

Ekmek yiyelim mi, yemeyelim mi? Azı ile mi yetinelim yoksa tamamen mi keselim? Peki “Ekmek parası” peşinde koşarken zorla ulaştığı o ekmekten bile “sağlığıma zarar verecek” diye korkan vatandaş ne yapacak? Çözüm ne?

22.03.2019

Egzersizi ne zaman yapmalı?

Amacınız yağ kaybetmekse, egzersiz için en uygun zaman sabah saatleridir. Sabah aç karnına yapılan egzersizler metabolizmayı daha çok hızlandırır.

20.03.2019

Sağlıklı yaşamın en önemli sırlarından biri: Otofaji

Uzun ömrün sırları çok daha uzun bir yazının konusu.

18.03.2019

2 öğün yeter

ÖZEL bazı durumlar dışında, ciddi bir sağlık sorununuz da yoksa günde 3 öğün yerine 2 öğün beslenerek daha fit ve formda olmanız, daha makul bir kilo düzeyinde kalmanız pekâlâ mümkün.

11.03.2019

Ne zaman yaşlıyız?

Fransız yazar Andre Maurois “Ne zaman yaşlıyız?” sorusuna yanıt ararken gençliği ilkbahar, yaşlılığı kışa benzetmiş. Haklı! Neden mi? Buyurun...

9.03.2019

İnsülin direnci için 15 tavsiye

İnsülin direnci en yaygın sağlık sorunlarımızdan biri. Ayrıca, kilo problemi ve obezite salgınının da en mühim nedeni...

8.03.2019

Bunamanın yeni tehdidi: Hipertansiyon

KAN basıncı yüksekliği yaygın bir sorun.

4.03.2019

Aşı meselesi önemli

Aşılardan da, aşılanmaktan da korkmayın. Hastalıkları önlemenin, tedaviden daha kolay ve ucuz olduğunu unutmayın. Aşı karşıtı görüşlere itibar edip ne kendinizin ne de başka insanların sağlığını tehlikeye atın.

22.02.2019

İnsulini azalt hayatı uzat

İnsülinin aşırı salgılanıp kanda yüksek yoğunluklara ulaşması (hiperinsülinemi) önce insülin direncine, sonra da pek çok sağlık sorununa zemin hazırlıyor. Bu nedenle yaşı 40’ı geçen herkesin bir “insülin takipçisi” olmasında fayda var.

16.02.2019

NBŞ’yle savaşta haydi Türkiye!

Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’nın sağlık sorunlarına gösterdiği hassasiyet hepimizin malumu.

4.02.2019

Aralıklı oruç iyi geliyor

Orucun her türlüsü sağlığa iyi geliyor. Mübarek ramazan ayında tuttuğumuz oruçlar sadece bedeni değil, ruhu da dinlendirip hafifletiyor.

31.01.2019

Ara öğün şart mı?

Bu sorunun yanıtı kişiye özeldir. Eğer insülin direnciniz varsa ara öğün almayın. Eğer hipoglisemikseniz protein ve posa zengini ara öğünler alın.

30.01.2019

Toksin yükümüz artıyor

Bağırsak içinde oluşan pek çok toksin kana karışıyor. Bu “kronik endotoksemi” yani bedenimizdeki “müzminleşen toksin birikimi” kronikleşen iltihabi süreçler için “tetikçi” vazifesi görüyor. Sonrası mı? Gelsin yorgunluklar, eklem, kas ağrıları, uyku bozuklukları...

25.01.2019

Alzheimer hastası nasıl beslenmeli?

İlk tavsiyeler şunlar: Çayınıza, kahvenize şeker koymayın. Meyve sularından (gazlı-şekerli içeceklerden) ve tatlılardan uzak durun. Beyaz ekmeği azaltın. Pirinci bırakın.

22.01.2019

Kan şekeriniz 100’ü geçmesin!

Kan şekeri yüksekliğinin hafif değerlerinde bile beyin etkilenip bellek güç kaybedebiliyor. Damarlarınızı ve belleğinizi korumak istiyorsanız açlık kan şekerinizi 100’den, üç aylık şeker ortalamasını gösteren Hba1c’nizi yüzde 5.7’den düşük tutun.

19.01.2019

Yulaf ezmesi mi mısır gevreği mi?

Yulaf ezmesi ya da mısır gevreği alternatiflerinden birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin. Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz. Yapısı daha seçkin. Kalorisi daha düşük.

17.01.2019

Enseler kalınlaştıkça hastalıklar artıyor

“Ensesi kalın biri” olmak zannedildiği gibi hayırlı bir iş değil. Boyun çevresi genişleyip, ense kalınlaştıkça hastalıklar sıraya giriyor.

16.01.2019

Stres oburluğu beyni küçültüyor

Kilo fazlalığı veya obezite sadece bedenimiz değil, beynimiz için de ciddi bir sorun. Önemli bir araştırmaya bakılırsa, beden yağımız artıp beden kitle indeksimiz (BKİ) yükseldikçe, beynimiz küçülüyor!

15.01.2019

Açlık kürü tehlikeli mi?

Açlık mı, susuzluk mu daha tehlikeli? Yanıt net ve açık: Susuzluk, açlığa göre çok daha büyük ve acil bir tehdit.

14.01.2019

Sinemaya evet mısıra hayır

Hayatınıza keyif, kalite katmak istiyorsanız “Sinemaya evet” deyin. Damarlarınızı pıhtı ve plaklarla tıkayıp, şekere, tansiyona paçanızı kaptırmak istemiyorsanız sinemalardaki “patlamış mısır rezaletine hayır!” deyin.

10.01.2019

Bu ikiliye dikkat edin!

Tehlikeli ikiliden biri kortizol. Böbrek üstü bezlerinde yapılıyor. Stresle, depresyonla aşırı yükseliyor. Diğeri ise pankreasta üretilen insülin. O da, en az kortizol kadar zarar verebiliyor.

5.01.2019

Boza mı şalgam mı

Probiyotik zengini içeceklere ilgi son yıllarda çok fazla. Bu grupta turşu suları, Kombucha ve kefir de var ama en çok tercih edilenler şalgam ve boza.

4.01.2019

Kemik erimesi nasıl önlenir?

Yaşlanan her şey gibi geçen zamandan nasibini alan kemikler de kırılgan hale gelir. Kemik erimesi dediğimiz şey aslında kemik kırılganlığının artmasıdır.

3.01.2019

iki öğün beslenmek iyi mi kötü mü?

Günde üç öğün yerine iki öğünle beslenmek son 5 yılın en çok konuşulan beslenme trendlerinden biri oldu. Bu modelin özellikle “insülin direnci” ile mücadelede işe yarayabileceği anlaşılıyor. Görünen o ki, bu eski ama geleneksel yöntem 2019’da da gözde beslenme modellerinden biri olmaya devam edecek. Nedenine gelince: İki öğün beslenmenin bir değil, birçok faydası var. Sadece kilo kontrolünü kolaylaştırmıyor, başka alanlarda da sağlığa güç katıyor. O faydaları gelin yeniden bir defa daha hatırlayalım...

1.01.2019

Ne yiyorsanız yarısı, ne yapıyorsanız iki katı

Fazla kilolu biri olmakta ısrar ederseniz sağlığınızı riske atarsınız. İleri yaşlarda karşılaşacağınız bazı sağlık sorunlarıyla çok erken yaşlarda boğuşmaya başlarsınız. Ne yiyorsanız yarısını yemeniz, ne yapıyorsanız iki katını yapmanız gerekiyor.

29.12.2018

Kolajenimize nasıl sahip çıkarız?

Kolajen, hayvansal gıdaların bağ dokularında bol miktarda var. Özellikle tavuk ve diğer hayvanların kemiklerini kaynatarak elde edilen kemik suyunda kolajen içeriği çok yüksek. Bu içeriklere sahip besinleri yeterli ve dengeli tüketerek kolajenimize sahip çıkmalıyız.

26.12.2018

Probiyotik gücümüz azalınca bakın neler oluyor?

Probiyotik gücümüzün azalması güçsüz bir bağışıklık sisteminin zeminin hazırlıyor. Ayrıca daha sık alerjik tepki, daha çok kanser, ishalle, kabızlıkla boğuşmaktan yorgun düşmüş daha mutsuz bir hazım sistemine sebep oluyor.

25.12.2018