Beş dakikada hazırlayabileceğiniz 6 kahvaltı önerisi

Günlük hayat telaşının sizi kahvaltıdan mahrum bırakmasına izin vermeyin. Bu çabuk hazırlanan, sağlıklı kahvaltı önerileriyle güne başlayın, beslenme rutininize renk katın.

Haberin Devamı

 

1. Ballı, çilekli parfeDoğradığınız çilekleri, balı ve bir çay kaşığı ketentohumunu süzme yoğurtla karıştırın. Çilek yerine yabanmersini, muz veya elma da koyabilirsiniz. Biraz tatlı aroma katmak için üzerine tarçın ekleyin.

 

2. Avokado tostBir dilim tam buğday ekmeğini kızartın, üzerine çok az gerçek tereyağı sürün ve en üste de yarım avokado koyun. Üzerine domates, kabak çekirdeği ya da sahanda yumurta ekleyebilirsiniz.

 

3. chIa tohumlu pudingBir kavanozda 80 gram chia tohumu, 450 mililitre hindistancevizi sütü, 2 yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı tarçını karıştırın. En az iki saat buzdolabında bekletin. Karışımın puding kıvamına gelmesini sağlayın. Buzdolabından çıkardıktan sonra kırmızı orman meyveleri, muz, hindistancevizi ve badem ekleyin.

 

Haberin Devamı

4. Ev yapımı granola Pişirme kâğıdına koyduğunuz 200 gram yulaf, 140 gram çiğ badem ve 30 gram buğday rüşeymini 175 derecede 15 dakika boyunca pişirin. 175 gram bal ve 65 gram esmer şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Fırınlanmış yulafları bununla karıştırın ve pişirme kâğıdı üzerinde bastırın. 175 derecede bir 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin.

 

5. Meyve KÂsesiDertsiz tasasız klasik bir meyve kâsesinden daha kolay bir kahvaltı seçeneği olamaz. Evdeki meyveleri doğrayın, üzerine çiğ kuruyemiş ya da ketentohumu ekleyin.

 

6. Haşlanmış YumurtaEğer sabah çok işiniz varsa tencereye iki yumurta koyun. Onlar haşlanırken siz yüzünüzü yıkayıp dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Yumurtalarınızı biraz tuzlayıp yanınıza alabilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları