Ramazan’da formumuzu nasıl koruyabiliriz?

Ramazanda en çok sorulan sorulardan biri, “Formumu nasıl koruyabilirim?” Ramazan irademizi, nefsimizi sınayacağımız, içinde çok derin anlamları olan bir ay. Dolayısıyla sahurda çok yemek yiyeceğimiz, iftarda da ihtişamlı sofralarda ezan saatini bekleyeceğimiz “yeme-içmeye” odaklanılan bir dönem değil.

Haberin Devamı

Bugün aslında hepimizin bildiği ancak bilse de riayet etmekte zorlandığı bir takım formda kalma kurallarını ramazan ayını da fırsat bilerek yazımda yer vermek istedim. Çünkü ne yazık ki büyük bir çoğunluğumuz “Aman nasıl olsa oruç tutuyorum. Akşam da istediğimi yerim” düşüncesiyle mükellef sofralarda oruç açıyor. Oysa bütün gün aç kalmış beden için doğru bir tercih değil. Değerli beslenme uzmanları arkadaşlarımızın önerisi; et suyuna bir çorba, ardından dinlenerek yenilecek protein ağırlıklı bir beslenme düzeni ardından sahura kadar bol su tüketmek ve yine sahurda yeni güne başlamak.

Oruç tutarken mutlaka düzenli yürüyüş yapmalıyız. Ağır yenen yemeklerin, akşam geç saatte afiyetle yenen tatlıların diyetini hafif tempolu yürüyüşlerle mutlaka ödemeliyiz. Sizlerin de bildiği gibi geç saatte yenen tatlılar, karbonhidratlı yiyecekler ne yazık ki hanemize yağ olarak ekleniyor. Beslenme ile ilgili altın kurallara uyduktan sonra şimdi de ramazan ayında eksi kiloda ya da formumuzu koruyarak çıkmak için kliniklerimizde sizlere nasıl destek olabileceğimizden de bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Ameliyatsız uygulamalar

Önümüz yaz olduğu için özellikle formumuzu korumak ve içinde bulunduğumuz pandemi sürecini düşünürsek alınan kilolarla mücadele ettiğimiz bu dönemde bölgesel yağlanma, bölgesel incelme ve selülit uygulamalarına ramazanda rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Danışanlarıma önerdiğim etkin sonuç aldığımız uygulamaları yazın bu bölümünde okuyabilirsiniz.
Genel olarak ameliyatsız vücut estetiği olarak nitelendirdiğimiz bu uygulamalar ağrısız, acısızdır ve anestezi gerektirmez.
Bu yılın trendlerinin en başında gelen ve etkin sonuç aldığımız, danışanlarımızın çok memnun kaldığı; ameliyatsız, radyofrekans ile incelme sağladığımız cihazlı bir uygulamadır.
Medikal estetik teknolojileri geliştikçe acıyı, ağrıyı azaltan cihazlar da artmaya başladı. Dolayısıyla özellikle ramazan ayında açlığın üzerine acı çekmeyi danışanlarımız istemiyor. Gönül rahatlığı ile önerdiğimiz bu uygulamada, karın, bacak, sırt ve kol bölgelerine rahatça uygulanabiliyor. Bu sistemde vakumlu radyofrekansla yağ hücreleri sıvılaştırılıyor ve daha sonra lenf sistemiyle uzaklaştırılıyor.
Hafta 2 kez olmak üzere 8-12 seans arasında uygulanarak istenen bölgede incelme, cilt sıkılaştırma ve toparlanma sağladığımız bu cihazlı uygulamada en önemli altın kural beslenmemize dikkat etmek ve su tüketimini azami de tutmak.
Dolayısıyla iftar ve sahur arasında içeceğiniz su miktarına özellikle dikkat etmeli, 2 litrenin altına inmemeliyiz. Yine sahurda karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyerek vücudumuzun su ve ödem tutmasına izin vermemeliyiz.

Haberin Devamı

Radyofrekans ile yağ hücrelerini uzaklaştırmak

Bir başka ameliyatsız vücut şekillendirme cihazı da yine radyofrekans ile çalışan yağ hücrelerini kontrollü olarak ısıtarak küçültüp dolaşım sistemi aracılığı ile vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan bir uygulamadır. Vücuttan uzaklaştırılan yağ hücreleri ile birlikte hücrelerde oluşan kontrollü tahribatla kolajen üretimi tetiklenir, cilt elastikiyeti artar, vücutla gözle görülür toparlanma olur.
Sistemde yer alan vakum başlığı da cilt altında bağ dokuda oluşan ve portakal kabuğu görünümü sebep olan biz doktorların bağ doku rahatsızlığı olarak nitelendirdiğimiz selülitlerin giderilmesine destek olur. Bu uygulamada ağrısız ve acısızdır. Danışanın ihtiyacına göre haftada 2 kez 10-12 seans olarak uygulanır. Karın, mide sıkılaştırma, iç kol, iç bacak, bel çevresi ve basenlere rahatça uygulanır.

 

Yazarın Tüm Yazıları