Gelenek ve zarafeti birleştiren bir lokanta

Al Cambio benim için sadece bir restoran değil; Bolonya mutfak mirasının canlı bir kanıtı. Modern lezzetlere uyum sağlarken geleneksel yemeklerin özgünlüğünü de koruyarak zamanın testinden geçmiş bir adres...

Haberin Devamı

Gelenek ve zarafeti birleştiren bir lokanta
Genelde tüm yazılarımda Türkiye’de yaptığım lezzet keşiflerini, sevdiğim yemekleri ve kültürlerimizin ortak yönlerini anlatmayı seviyorum. Ama bu kez sizin yolunuz İtalya’ya düşerse mutlaka gitmenizi istediğim bir restoranı yazacağım. Çünkü benim için yeri bir başka.

‘İtalya’nın yemek başkenti’ olarak anılan Bolonya, mutfak gelenekleriyle tanınan bir şehir. Emilia-Romagna bölgesinin kalbindeki şehir, genellikle ‘şişman olan’ anlamına gelen ‘la grassa’ olarak anılır. Ancak bu takma ad, sakinlerine değil, şehrin inanılmaz derecede zengin ve çeşitli mutfak mirasına atıfta bulunur... Bolonya’nın yemek kültürü, lezzetli olan her şeye duyulan derin sevginin bir kutlamasıdır adeta. Pek çoğunuzun bildiği birçok ünlü İtalya yemeği de Bolonya’dan çıkmıştır.Gelenek ve zarafeti birleştiren bir lokantaAl Cambio, Bolonya’da merkeze yakın bir konumda. Mevsimsel ve taze malzemeler kullanıyorlar.

Haberin Devamı

Ben size yazın yaptığım seyahatlerde ziyaret etme fırsatı bulduğum Bolonya merkezine de çok yakın Al Cambio’dan bahsetmek; tarihini, menüsünü, atmosferini ve müşterilerine yaşattığı özel deneyimi anlatmak istiyorum.

Al Cambio benim için sadece bir restoran değil; Bolonya’nın mutfak mirasının canlı bir kanıtı. Modern lezzetlere uyum sağlarken geleneksel yemeklerin özgünlüğünü koruyarak zamanın testini geçmiş bir mekân. Restoranın yıllardır ayakta olması bulunduğu bölgenin gastronomisinin özünü korumak konusundaki bağlılığının bir sonucu da diyebiliriz.Gelenek ve zarafeti birleştiren bir lokantaTagliatelle al ragu

Cazibesi, titizlikle seçilmiş klasik yemeklerden oluşan menüsü... Burada tagliatelle al ragu ve tortellini gibi sevilen klasiklerin tadını mutlaka çıkarmak gerek. Lazanya görünüş ve içerik olarak biraz karmaşık bir yemek. Makarna hamuru, sosu, parmesan gibi hassas içeriğiyle iyisini yapan yer bulmak zor ama Cambio hakkıyla yapanlar arasında benim için başlarda. Bir diğer önerimse ‘cotoletta alla bolognese’. Kalınlığı, pişme derecesi en geleneksel haline uygun yapıyorlar çünkü. Ayrıca taze, mevsimsel malzemelerin önemini vurgulayarak yerel ürün tedarik ediyorlar.

Haberin Devamı

Restoranın ambiyansı da gelenek ve zarafeti kusursuz bir şekilde birleştiriyor bence. Eğer Bolonya’ya
gidecekseniz listenize almanızı öneririm.

Yazarın Tüm Yazıları