Bursa’dan Sicilya’ya bir lezzet yolculuğu

Çocukluğumdan beri Sicilya mutfağının rustik çekiciliğe ve cesur lezzetlerine hayranım. O yüzden adanın mutfak geleneklerinden ve sokaklarının sıcak, misafirperver ruhundan ilham aldığım yeni restoranımda misafirleri eşsiz bir mutfak deneyimine davet ediyorum.

Haberin Devamı

Bursa’dan Sicilya’ya bir lezzet yolculuğu
Zengin tarihi ve farklı mutfak kültürleriyle tanınan Bursa’nın benim için de yeri ayrı. Gastronomiye çok büyük önem veren inanılmaz bir turizm bölgesi. Dolayısıyla şehrin kalbinde bir İtalyan restoranı açma fikri oluştuğundan bu yana gerçekten çok heyecanlıydım... Nihayet İstanbul ve İzmir'den sonra yeni Filo D'olio restoran şubemizin Downtown Bursa içerisinde kapılarını açacak olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Otantik İtalyan lezzetlerini tabağınıza getirirken sizleri Sicilya’nın hareketli sokaklarına götüreceğimiz restoranımız için ben ve çalışma arkadaşlarım çok uğraştık. Eğer Bursa’da yaşıyorsanız ya da yolunuz Bursa’ya düşerse oradan İtalya’nın güneyine, güneşli manzaralarına ışınlanacağınız sıkı bir mutfak yolcuğuna hazır olun.

Haberin Devamı

‘Neden Sicilya’ diye merak edebilirsiniz. Çocukluğumdan beri Sicilya mutfağının rustik çekiciliğine ve cesur lezzetlerine hayranım. O yüzden adanın mutfak geleneklerinden ve sokaklarının sıcak, misafirperver ruhundan ilham aldığım restoranımda misafirlerime eşsiz bir lezzet deneyimi sunmak istiyorum.

Restorana adımınızı attığınız anda sloganımız olan ‘Come un giorno in İtalia’ (İtalya’da bir gün gibi) sözünü doğrularcasına sizleri Sicilya’nın büyüleyici sokaklarına taşıyacağız. Adanın ruhunu yansıtan ambiyans ve müziğin yanında rengârenk motifler, mermer masalar ve lezzetlerle adeta İtalya’da bir gün geçirmiş gibi hissedeceksiniz.

Elbette restoranın kalbi menüsüdür. Sizleri memnun edecek yemekleri özenle hazırladık. Arancini’den (Sicilya usulü pirinç topları) el yapımı yöresel makarnalara, meşhur et yemeklerinden zengin içecek menüsüne her şeyin sevgiyle, elbette günlük ve taze hazırlanıp sunulduğundan emin olabilirsiniz. Özellikle makarnaseverler geleneksel tariflerin tadını çıkarabilir. Hazırladığımız her hamurişi, İtalyan mutfağına olan sevgimizin bir kanıtı gibidir.

İtalyanlar olarak geleneklerine ve yüzyıllardır süregelen tariflerine sadık bir millet olduğumuzu hep dile getiririm. Ve hiçbir İtalyan yemeği tatlı olmadan tamamlanmaz. Restorandaki tatlılarımız ve özel sunumlarımızla da Sicilya yolculuğunuza mükemmel bir final sunacağız.

Haberin Devamı

Herkesi Bursa’da lezzet dolu bir yolculuğa davet ediyorum. İster İtalyan mutfağının uzmanı olun, ister sadece yeni tatlar keşfetmek isteyin, bu restoranın lezzetli bir durak olacağına eminim. Restoran menüsünden çok sevdiğim balkabaklı ravioli tarifimi de sizlerle paylaşıyorum...Bursa’dan Sicilya’ya bir lezzet yolculuğu
Balkabaklı ravioli

NE LAZIM?

Hamuru için

◊ 100 gr beyaz un
◊ 1 bütün yumurta
◊ 1 yumurta sarısı

Dolgusu için

◊ 150 gr balkabağı ◊ 1-2 yemek kaşığı
zeytinyağı ◊ 1-2 dal taze kekik
◊ 60 gr ricotta ◊ 10 gr pecorino
◊ 2 gr toz muskat

Servis için

◊ 30 gr tereyağı
◊ 10 gr toz parmesan ◊ Balkabağı

NASIL YAPARIM?

◊ Un, yumurta ve sarısını blender’ın hamur yoğurma aparatıyla karıştırmaya başlayın.
Birkaç dakika karıştırdıktan sonra elinizle bastırdığınızda hamur sert bir kıvamda olmalı.
◊ Hamuru makineden alıp streç filme sarın. Yumuşayıp kolay şekil alması için 15 dakika
kadar buzdolabında dinlendirin.

Haberin Devamı

◊ Dolgusunu hazırlamak için iri parçalar halinde doğradığınız balkabağını fırın tepsisine alın. Zeytinyağı gezdirip taze kekik atın. Üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Pişirme işleminin yarısında folyoyu kaldırın. Böylece balkabaklarının rengi daha karamelize bir görüntüde olur.◊ Oda sıcaklığında soğuttuğunuz balkabağını kâseye alıp tahta kaşıkla ezin. Bir kısmını daha sonra süslemek üzere ayırın. İçine peynirleri ve baharat çeşitlerini katıp karıştırın. İç harcınız hazır.

◊ Hamuru dolaptan çıkarıp lazanya hamuru inceliğinde açın. Ardından 5x5 santim büyüklüğünde karelere kesin. 2 kare hamur parçasının içine sıkma poşeti yardımıyla balkabağı harcını koyup kenarlarından birleştirin. Yaklaşık 2-3 fındık büyüklüğü harç koymak yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

◊ Tencerede biraz tuzla kaynamış suya ravioli’leri atarak 2-3 dakika kadar pişirin. Tavada tereyağını eritip ravioli’leri içine atın. 1-2 dakika haşlayın.

◊ Tavadan ravioli’leri çıkarıp tabaklayın. Eldeki balkabaklarını da aynı tavada tereyağında hafifçe döndürdükten sonra tabakları süsleyin. Parmesan serpiştirip sıcak servis yapın.

Yazarın Tüm Yazıları