Fotoğraflar: Alamy
İşkembeden ciğere bayram sofranız için en leziz etli tarifler
Kurban Bayramı geldi çattı. Tüm aileyle geçirilen vaktin değeri ve kurban etleriyle pişirilen lezzetli yemeklerle hazırlanan büyük aile sofralarının sıcak tadı böyle zamanlarda daha iyi anlaşılıyor. İşte kurban etlerinizle yapıp bayram sofralarında ağız tadıyla yiyebileceğiniz yemeklerden bazıları...
Kurban denince akla gelen ilk şeylerden biri kavurmadır desek yanlış olmaz herhalde. Peki bayramın geleneksel lezzeti olan kavurmayı evde pratik bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz?
İşkembe çorbası mutfağımızın en benzersiz lezzetlerinden biridir. Kimilerinin hiç sevmediği kimilerinin de bayıldığı bir çorbadır. Eğer siz de seven taraftaysanız, biraz zahmetli olsa da bu çorbayı evde yapmayı mutlaka deneyin. Çünkü tarifimiz ilk kez yapanların bile başa çıkabileceği kadar pratik...
Ciğer en yaygın tüketilen ve en besleyici sakatatların başında geliyor. Arnavut ciğeri, ciğer kavurma, Edirne ciğeri gibi çok çeşitli tariflerde kullanabileceğiniz ciğeri, şişte kebap gibi de pişirebilirsiniz. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerimizde kahvaltıda tüketilen bu kebabı mutlaka deneyin.
Eğer kurban tercihinizi küçükbaştan yana kullandıysanız, kurban etinizle yapabileceğiniz en nefis tariflerden biri kuzu incik olabilir. Sebzeleri ve sosuyla dört başı mamur bir yemek için tarif hemen burada...
Kelle paça çorbası genellikle çorbacılarda içilir ama Kurban Bayramı gibi zamanlar, bu enfes lezzeti mutfağınızda misafir etmek için uygun bir fırsat olabilir. Biraz zahmetli bir süreç ama denediğinizde pişman olmayacağınızı düşünüyoruz.
Kaburga dolması Diyarbakır mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle de lezzetiyle de herkesi büyüleyen bu yemeği sofraya getirdiğinizde ayakta alkışlanacaksınız.