GeriÇorba Tarifleri İşkembe çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşkembe çorbası tarifi

İşkembe çorbası tarifi

İşkembe çorbası mutfağımızın en benzersiz lezzetlerinden biridir. Kimilerinin hiç sevmediği kimilerinin de bayıldığı bir çorbadır. Eğer siz de seven taraftaysanız, biraz zahmetli olsa da bu çorbayı evde yapmayı mutlaka deneyin. Çünkü tarifimiz ilk kez yapanların bile başa çıkabileceği kadar pratik...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram temizlenmiş dana veya koyun işkembesi
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Toz biber
  • Su

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İşkembe çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İşkembeleri temizleyip sirkeli suda beklettikten sonra küp küp doğrayın. Yumuşayana kadar suda haşlayıp süzün, suyunu atmayın.

Bir tencerede yağ ile unu kavurun. Haşlama suyunu yavaş yavaş ekleyip unu iyice ezin ve kaynamasını bekleyin. Kaynayınca işkembeleri ilave edin. İstediğiniz miktarda sirke, sarımsak ve baharat eklenip pişirmeye devam edin.

Terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorba suyu ile ılıştırarak çorbaya ekleyin. 3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.