ORTA ZORLUKTA

Kavurma tarifi

Kavurma tarifi

Bayramın geleneksel lezzeti olan kavurmayı evde pratik bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

1 kilogram kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.

Eti kavuracağınız tencereye 125 gram tereyağını alın. Tuzladığınız eti tencereye koyun. 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, etler suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın.



pratik yemek tarifleri yemek tarifleri et yemekleri

Lezizz Öneriler